Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 26.04.2013 20:30

Z napisał(a):W nocy przewalam Chorwackie śmietniki z całą familią w poszukiwaniu puszek aluminiowych co by się puste miejsce w bagażniku nie zmarnowało po chabaninie i z pół wyjazdu mam gratis :D

...o w mordę ale ochlapałem monitor ,
akurat piłem sobie spokojnie kawusię ,a tu taki tekst 8O :idea:
hahaha[1].gif
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.04.2013 22:18

...dobry tekst :D , ale nad sensem wyjazdu raczej bym się zastanowiła :roll:

p.s. W tym roku zabieram z sobą świetnych przyjaciół, niestety, ale i oni i my bez żadnego, obciażającego i dodatkowego balastu, no, chyba, że wspomnę o pontonie z silnikiem... :wink:

Różnica cen żywności, wody, etc... ? Na pewno nie warto, no chyba, że z wygody.

Pozdrawiam

:lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2013 22:24

majeczka napisał(a):p.s. W tym roku zabieram z sobą świetnych przyjaciół, ....................

Będziesz jadła przyjaciół? :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.04.2013 22:30

...mam nadzieję, że antropofagia nam raczej nie grozi

:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2013 22:56

majeczka napisał(a):...mam nadzieję, że antropofagia nam raczej nie grozi

No wiesz, przebywanie przez 24h na dobę z nawet najlepszymi przyjaciółmi może do tego prowadzić :)
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 26.04.2013 23:20

majeczka napisał(a):
Różnica cen żywności, wody, etc... ? Na pewno nie warto, no chyba, że z wygody.

Pozdrawiam

:lol:

dla jednych warto dla innych nie warto, być może dla Ciebie nie warto, a dla mnie warto bo to lubię, i to nie koniecznie z wygody czy aspektów stricte finansowych bo w sumie mógłbym żarcia, mineralnej, pudliszek czy innych makaronów lub napojów wyskokowych nie zabierać, a po powrocie z urlopu trawy jeść bym też nie musiał żeby koniec z końcem związać, ale lubię po prostu wypychać auto jak jadę na urlop(może to kwestia wspomnień jak z rodzicami na wczasy się jeździło i jak oni główkowali jak cały ten majdan urlopowy pomieścić do takiego np.126p i to sprawa że w jakiś sposób ożywają wspomnienia bo jakby sie tego nie pamiętało to zamiast wycieczek samochodowych obierałbym tylko i wyłącznie urlopy samolotowe), jak samolot to z reguły nie zastanawiam się nad żarciem, mineralną, czy trunkami bo rzeczy mi potrzebne kupuje na lotniskach w duty free, a wodę w butelkach na miejscu, i żarcie mam wykupione w hotelu)poza tym jak już wcześniej pisałem jak gonisz autem to jakoś głupio bym się czuł jakbym miał niezaładowanym autem gonić na urlop :D można mieć kilka jak nie kilkanaście powodów zabierania żarcia czy wody i tyle samo przeciwników takiego pakowania samochodu pod dach, ale podejrzewam że zdecydowana większość z nas, czy ludzi odwiedzających ten temat na tym forum i tak zrobi po swojemu, a my tu możemy sobie pogadać pośmiać się, powspominać i popodgryzać sobie , a ci myślący i tak zrobią po swojemu natomiast ci niemyślący zawsze będą narzekać:mrgreen:
Cmok_Wawelski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cmok_Wawelski » 27.04.2013 20:56

Brać nie brać, a jak nie brać to peljesać...
Dylemat, jak z wożeniem drewna do lasu. Można, tylko po co?
Upały 40 stopniowe, żar leje się z nieba, nie chce się jeść po prostu. A gdy zgłodniejecie, to może wieczorem, gdy chłodniej, mięsna plata w centrum takiego Orebića 240 kun, (120 złotych) plus napoje 30 kun, wystarczała dla czterech osób. A w apartmanie? Obiad dla 11 osób (7 dorosłych + 4 dzieci) kosztował średnio dziennie 50 pln.
Rano burek lub chleb prosto z piekarni na śniadanie albo bułki z serem, parówki, jajka, prosto z Konzumu i ceny jak u nas lub niewiele wyższe, a często mniejsze. Piwo, w butelce pet 2,5l 19 kun w promocji, przecież to jak dit u nas:)
Ludzie, jedziecie na wakacje! Zostawcie ziemniaki w domu!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.04.2013 21:00

Cmok_Wawelski napisał(a): ceny jak u nas lub niewiele wyższe, a często mniejsze.

Tu się podaje, że ceny są o 200% wyższe na niektórych produktach...
Cmok_Wawelski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cmok_Wawelski » 27.04.2013 21:04

Bocian napisał(a):
Cmok_Wawelski napisał(a): ceny jak u nas lub niewiele wyższe, a często mniejsze.

Tu się podaje, że ceny są o 200% wyższe na niektórych produktach...

Złoto jest faktycznie droższe, nie polecam, lepiej przywieźć z domu...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.04.2013 06:25

majeczka napisał(a):...mam nadzieję, że antropofagia nam raczej nie grozi

Antropofagia :roll: :roll: :roll:

http://www.wiw.pl/nowinki/biologia/2000 ... 20-001.asp
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.04.2013 06:34

mervik napisał(a):
Z napisał(a):W nocy przewalam Chorwackie śmietniki z całą familią w poszukiwaniu puszek aluminiowych co by się puste miejsce w bagażniku nie zmarnowało po chabaninie i z pół wyjazdu mam gratis :D

hahaha[1].gif

No cóż koledze Z nie przelewa się w domu. Znalazł bardzo operatywny sposób na życie.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 28.04.2013 06:43

darek1 napisał(a):
mervik napisał(a):

hahaha[1].gif

No cóż koledze Z nie przelewa się w domu. Znalazł bardzo operatywny sposób na życie.

Co zrobić,kryzys i mnie dotknął :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.04.2013 06:47

Kolego Z. Ja w przeciwieństwie do kolegi zbieram słoiki po ogórkach i odsprzedaję do Zakładów Przetwórstwa Warzywno-Owocowego. Zapłata za nie starcza mi na 3 tygodnie pobytu w Chorwacji w apartamencie ***. Ja się chce to wszystko można. :wink: :) . Jak się leni to z nieba manna nie spadnie.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 28.04.2013 12:02

Maciej napisał(a):
pawelh napisał(a):Ja np.zawsze biorę wodę mineralną,która w Cro ma niekiedy kosmiczną cenę.

To mnie zawsze ciekawiło już od czasów gdy w HR byla tylko słona wtedy Jamnica /pycha/ i wiekszość naszych rodaków jej nie lubiła. Były na cropli manifesty że mineralną zabieram ze sobą. Pomijając użytkowników busów czy innych camperów, a biorąc pod uwagę zużycie wody w upały. Ile jesteście w stanie tej wody zabrać, na jak długo Wam wystarczy i ile zaoszczędzicie ? :roll:
Zawsze do Cro(8 razy) jeździłem wanem więc miejsca sporo więc czumu nie pić tego co się lubi a przy okazji nieco zaoszczędzić?
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 28.04.2013 15:25

A teraz na poważnie,zabieram sporo jedzenia lecz lepiej powiedzieć że próbuję zabierać a kończy się zawsze tak że jak sam z familią się załaduję(3 os.) oraz sprzęt przydający się na miejscu-leżaki,parasol,materace wszelkiej maści oraz jeszcze gdzieś wcisnę skuter do nurkowania oraz kaski(2szt) to niewiele miejsca na alkohol zostaje a kto by myślał o jedzeniu jak nie będzie się czym z gospodarzem przywitać(czasem i kilka razy).W tym roku targam jeszcze na przyczepce kratowej coś wielkości skutera wodnego lecz do przemieszczania po lądzie i ja nie wiem jak to jest że mi miejsca brakuje :roll: :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.