Bocian napisał(a):Wszystko ok. Tylko, że kolejny raz pytam, tych którzy zabierają z oszczędności, ile zaoszczędzą? Jaka to kwota? Nie chodzi o to czy zabierać tylko ile to da? Do tej pory padła jedna kwota i jedna osoba ma to policzyć ze swoich wakacji.
Nigdy nie liczyłem ale nawet gdyby to było 10 zeta dziennie to powiedzmy przez 12 dni mam 120 zeta czyli mogę zostać 1 dzień na campie w cro dłużej, głodny ale mogę zostać
Ta kwota jest moim zdaniem oczywiście zdecydowanie wyższa
Pomijam nawet wypowiedzi w stylu: "przeca wakacje są raz w roku i nie po to oszczędzam aby stać przy garach". Ten ktoś je w knajpach płacąc na rodzinke 2 osobową spokojnie ze 150 zeta. My majac z PL makaron, jakis sos z miechem, swój sok i colę ogarniemy to powiedzmy w 10% tej kwoty (2+6+2+3)
Policzyć jest bardzo prosto, wiem co zabieram z sobą i po ile to w PL kupuje, wystarczy zapisać sobie ceny podobnych produktów z CRO podobnej jakości, np. LIDLowej
W sumie to może dlatego mam takie podejście bo nie musze oszczędzac na wakacje i zastanawiać się ile wydamy. Wydajemy na 2 tygodnie w cro zdecydowanie mniej niż 1 wypłatę 1 osoby i jesteśmy z tego zadowoleni ...
Na campy pod namiot też nie ejździmy z oszczędnosci, jeździmy gdyż tak lubimy i krytykanckie podejście do tych co część produktów z PL zabierają jest dla mnie nieco dziwne ...

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)