Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.04.2013 07:44

Bocian napisał(a):
Cmok_Wawelski napisał(a): ceny jak u nas lub niewiele wyższe, a często mniejsze.

Tu się podaje, że ceny są o 200% wyższe na niektórych produktach...

Nie lepiej zamiast ironizować poprostu pisać prawdę?

Jedni zabierają, inni nie

Jedni bo lubią, inni gdyż chcą przyoszczędzić

Tak naprawdę każdy ma racje gdyż kazdy inny, wszyscy równi

Nie znam wielu produktów w HR które były by tańsze niż w PL natomiast znam wiele droższych ...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.04.2013 08:43

piotrulex napisał(a):
Bocian napisał(a):
Cmok_Wawelski napisał(a): ceny jak u nas lub niewiele wyższe, a często mniejsze.

Tu się podaje, że ceny są o 200% wyższe na niektórych produktach...

Nie lepiej zamiast ironizować poprostu pisać prawdę?

Jedni zabierają, inni nie

Jedni bo lubią, inni gdyż chcą przyoszczędzić

Tak naprawdę każdy ma racje gdyż kazdy inny, wszyscy równi

Nie znam wielu produktów w HR które były by tańsze niż w PL natomiast znam wiele droższych ...

zbig99 napisał(a):Do tego policzcie zakupy na śniadania, napoje i resztę produktów, które są droższe w Chorwacji średnio o 200%...

Coś jeszcze?
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.04.2013 09:10

Tak sobie czytam :o i czytam 8O ,i mogę śmiało stwierdzić że osoby zainteresowane tematem go już nie czytają :?: .

I dla takich napiszę swoje zdanie,ja do oszczędnych nie należę może nie ma się czym chwalić ale potrafię utopić pojazd za 30tys i potem wydać 1tysia na jego uruchomienie :wink: .

Ale jestem nauczony nie wiem dlaczego (od rodziców to załapałem z lat 80)zabierać ze sobą jedzenie,i tak też to robię,oszczędności są na pewno nie potrafię napisać co do grosza złotówki,jadąc na 10 dni biorę 6 litrowych słoików(weków),jakieś makarony ryż masło jedną paczkę jakieś nutelle itp,3/4 to są rzeczy z domu które i tak już tam są i by leżały czekały na nasz powrót.
Napoje typu woda zabieram z domu 4 zgrzewki wody jest tańsza u nas a ponadto nie biegam po sklepie w upale i noszę wodę ze sklepu do kwatery.
Cole itp słodkie napoje tylko do drinków więc ich dużo nie zabieram,piwo kupuje tam znaczy w CRO.
Pieczywo zabieram z kraju na pierwsze dni 2 bochenki i kanapki na drogę.
Jajka 10szt też z domu bo za darmoszkę mam :D .
A co do reszty to też można napisać tyle,paliwo poza RP jest tylko parę groszy droższe ,a jak sie staje na miedzy to prawie każdy wali kocioł do pełna :!:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.04.2013 09:15

Wszystko ok. Tylko, że kolejny raz pytam, tych którzy zabierają z oszczędności, ile zaoszczędzą? Jaka to kwota? Nie chodzi o to czy zabierać tylko ile to da? Do tej pory padła jedna kwota i jedna osoba ma to policzyć ze swoich wakacji.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.04.2013 09:24

No racja ,ja ci nie odpowiem ile, pojęcia nie mam sam siedzę z żoną i się czasami zastanawiamy :!: po co my to robimy :?:
Przecież to tylko parę dni. :!: ale mimo wszystko tak robimy jak recydywa :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.04.2013 09:49

Bocian napisał(a):Wszystko ok. Tylko, że kolejny raz pytam, tych którzy zabierają z oszczędności, ile zaoszczędzą? Jaka to kwota? Nie chodzi o to czy zabierać tylko ile to da? Do tej pory padła jedna kwota i jedna osoba ma to policzyć ze swoich wakacji.

Widocznie wszyscy zabierają z przyzwyczajenia,wygody i z miłości do polskich produktów :mrgreen: a nie dla oszczędności :mrgreen: a ja zabieram bo lubię stać przy garach i coś sobie upitrasić :papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.04.2013 09:53

JackDaniels;) napisał(a):Widocznie wszyscy zabierają z przyzwyczajenia,wygody i z miłości do polskich produktów :mrgreen: a nie dla oszczędności :mrgreen: a ja zabieram bo lubię stać przy garach i coś sobie upitrasić :papa:

Ja też lubię pitrasić, tyle że dla mnie bardziej interesujące jest pitraszenie z produktów które kupię w Konzumie niż z tych które mam cały rok do dyspozycji :lol:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 29.04.2013 09:58

Rysio napisał(a):
Ja też lubię pitrasić, tyle że dla mnie bardziej interesujące jest pitraszenie z produktów które kupię w Konzumie niż z tych które mam cały rok do dyspozycji :lol:

Święte słowa. Uważam tak samo - wakacje to jest 2 i pół tygodnia, kiedy zmieniam klimat, napoje, jedzenie i mogę zrobić rano zakupy na świeżutkie śniadanie dla rodziny. Bo w ciągu roku zdarza się to niestety rzadko.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.04.2013 10:30

Cytat "Żyd lubi kapustę a świnia gówno" koniec cytatu :wink:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 29.04.2013 10:33

JackDaniels;) napisał(a):Cytat "Żyd lubi kapustę a świnia gówno" koniec cytatu :wink:

Kto jest Żydem, a kto świnią?
BTW trafność cytatu wskazuje, że chyba w czasie majówki obaliłeś już co nieco ulubionego łiskacza :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.04.2013 10:39

PabloX napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Cytat "Żyd lubi kapustę a świnia gówno" koniec cytatu :wink:

Kto jest Żydem, a kto świnią?
BTW trafność cytatu wskazuje, że chyba w czasie majówki obaliłeś już co nieco ulubionego łiskacza :mrgreen:

mogę być Obrazek bo jeszcze mi tu focha strzelisz Obrazek
:wink:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 29.04.2013 10:43

Jak wolisz :wink: Chociaż ja też niekoszerny jestem, ale na potrzeby tej rozmowy wolę kapustę :lol:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.04.2013 11:42

PabloX napisał(a):wakacje to jest 2 i pół tygodnia, kiedy zmieniam klimat

To święta prawda :!: :P

PabloX napisał(a):mogę zrobić rano zakupy na świeżutkie śniadanie dla rodziny

To akurat to ta druga prawda, co Ją świnia lubi :wink:

PabloX napisał(a): Bo w ciągu roku zdarza się to niestety rzadko.

Widzisz a mi się to zdarza prawie codziennie :D ,i nad tym powinniśmy się zastanowić jak zamierzamy wypoczywać :?: ,leżeć do 10 rano i nie martwić się że trzeba coś "świeżutkiego" kupić :?: , czy zrywać się w środku nocy o godz 7 i ruszać po zakupy :!: .

Potem zejść :( z plaży wylansować się :D na obiad do knajpy, zjeść i już nie wracać na plażę ,czy leżeć, i w tym co się leży coś "upichcić" w kwaterce,a potem bez mycia ryja na plażę.

Jeden lubi rybki ,drugi woli akwarium. :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.04.2013 11:47

hrupek666 napisał(a):Potem zejść :( z plaży wylansować się

Lansujesz się w knajpach? :) Jak to się robi?
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 29.04.2013 12:09

Bocian napisał(a):
hrupek666 napisał(a):Potem zejść :( z plaży wylansować się

Lansujesz się w knajpach? :) Jak to się robi?

Może tak? Projekt Trójząb :lol:

Hrupek z IV rzędu krzyczy "moczajto mi nalej" :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.