Anai napisał(a):PabloX napisał(a):Nie byłbym zresztą najwłaściwszym adresatem tego pytania, bo na czas wakacji wypuszczam węża z kieszeni, niech też ma trochę wolnego![]()
Sam zresztą pytam oszczędzających o wymierne oszczędności, i Bocian ich pyta - nie są zbyt skłonni do odpowiadania.
Żeby nie było - biorę masło do Chorwacji...![]()
...jedno, ale nie chęć zaoszczędzenia 3 zł mną powoduje.
Powód jest ten sam dla którego biorę również porcję zamarynowanej na grilla karkówki, bochenek chleba i czeskie piwo - jeździmy pod namiot i pierwszego dnia nie mam ochoty tracić czasu, tak czasu...
na szukanie sklepu i robienie zakupów.
Wolę przeznaczyć go na spokojne rozbicie się na campingu wspomagajac się wspomnianym czeskim piwemi zapoznanie z okolicą...
.png)
Bocian napisał(a):W tych bukłaczkach to jest to co przy produkcji na podłogę się wylało i na koniec dnia ścierką się zbiera i wyciska do tych kartonów![]()
![]()
Bocian napisał(a):No i poza ty, przede wszystkim przemilczę Twoją orientację seksualną, jeśli Ty bijelo pijesz![]()
![]()
http://online.konzum.hr/images/products ... 21362l.gif tego spróbuj
Skooter napisał(a)::D " Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji ? " - Proponuje o wypowiadanie sie odnosnie tego tematu , bo dyskusje / czytam j/w / prowadza jedynie do pojedynkow na slowa miedzy forumowiczami . Nie dajmy poniesc sie emocjom i licytowaniu sie miedzy soba , tylko podajmy odpowiedz na temat , ktora bedzie pomocna lub nie innym . Zycze wszystkim milej zabawy i spedzenia urlopu w CRO tak jak kazdy sobie wymarzyl . Pozdrav![]()
![]()
![]()
.png)
.png)
Anai napisał(a): [color=#004080]Żeby nie było - biorę masło do Chorwacji...![]()

.png)
PabloX napisał(a):Bocian napisał(a): No i co ja mam powiedzieć, jak powiedzmy we czwórkę wypijamy 6 l wina dziennie? A butelka 30 kun? Z tym, że w Pl ta sama 70-80 zeta
Na pewno znajdzie się ktoś, kto na takie dictum odpowie, że on zabiera wino z Polski. Oczywiście "polskie wino". Bo lubi, a zagraniczne mu nie smakują
.png)
bluesman napisał(a):PabloX napisał(a):Bocian napisał(a): No i co ja mam powiedzieć, jak powiedzmy we czwórkę wypijamy 6 l wina dziennie? A butelka 30 kun? Z tym, że w Pl ta sama 70-80 zeta
Na pewno znajdzie się ktoś, kto na takie dictum odpowie, że on zabiera wino z Polski. Oczywiście "polskie wino". Bo lubi, a zagraniczne mu nie smakują
I ma takie prawoja tak własnie robię
mała dygresja, nie polskie, zakupione w Lidlu np Kadarka, lub Tokaj. Jest elegancko w szklanych butelkach i nie chodzi tu akurat o oszczędność , a o smak
.png)
Bocian napisał(a):Rysio napisał(a):Do flaszek dokładnie to samo leją. Sprawdzałem organoleptycznie.
Na jabolach się wychowałem
No to się nie dziwię, że nie czujesz różnicy
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.