Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 07.06.2014 22:21

anakin napisał(a):
pietja10 napisał(a):
razpol napisał(a):Demony powrocily... ;)

rozwiń proszę świeżakowi.

Tak w skrócie chodzi o to, że teraz będzie jakies dwadzieścia stron kminienia i udowadniania wyższości słoików "Pudliszki", nad żarciem kupowanym na miejscu.
I udowadniana co jest jedynie słuszne i skuteczne. :mrgreen:

I znów paru pod banami i ramkami padnie albo skończy z buźką w awatarze :lol:
Martines1
Globtroter

Postnapisał(a) Martines1 » 07.06.2014 22:32

Trzeba tak samo się z tym liczyć że niektórym chorwackie mięsne wyroby nie smakują tak jak nam w tamtym roku brakło nam kiełbaski naszej PL :) na grilowanie więc pozostało zakupić ich wyrób i co grilujemy a tu wielki zonk smród na cały dolać jakie z tego równanie że rybki w morzu tylko na tym skorzystały :).
Arooo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Arooo » 07.06.2014 22:33

Oj nieładnie to świadczy o niektórych " starych Cromaniakach" że nie dajecie się wypowiedzieć świeżakom, tylko od razu napierdalanko i narzucanie swoich świętych racji i złośliwości. :evil:
Zauważyłem że najwięcej na temat gotowania w apartamentach mają do powiedzenia panowie :?
A może spytajcie swoich pań, czy mają ochotę na urlopie stać przy garach???
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2014 22:38

Martines1 napisał(a):Trzeba tak samo się z tym liczyć że niektórym chorwackie mięsne wyroby nie smakują tak jak nam w tamtym roku brakło nam kiełbaski naszej PL :) na grilowanie więc pozostało zakupić ich wyrób i co grilujemy a tu wielki zonk smród na cały dolać jakie z tego równanie że rybki w morzu tylko na tym skorzystały :).

Taktakpopieramjaknajbardziejnaszekielbaskisanajlepszeatamtetozonk
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 07.06.2014 22:39

Arooo napisał(a):Oj nieładnie to świadczy o niektórych " starych Cromaniakach" że nie dajecie się wypowiedzieć świeżakom, tylko od razu napierdalanko i narzucanie swoich świętych racji i złośliwości. :evil:

A gdzież np ja cokolwiek komuś narzucam, tudzież w kogoś............napierdalam? 8O
Biorę tam to co mi pasuje, kupuję, co mi potrzebne i tyle w temacie.
Ani mi w głowie krytykować kogoś, a już na pewno siebie. :mrgreen:
Arooo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Arooo » 07.06.2014 22:43

anakin napisał(a):
Arooo napisał(a):Oj nieładnie to świadczy o niektórych " starych Cromaniakach" że nie dajecie się wypowiedzieć świeżakom, tylko od razu napierdalanko i narzucanie swoich świętych racji i złośliwości. :evil:

A gdzież np ja cokolwiek komuś narzucam, tudzież w kogoś............napierdalam? 8O
Biorę tam to co mi pasuje, kupuję, co mi potrzebne i tyle w temacie.
Ani mi w głowie krytykować kogoś, a już na pewno siebie. :mrgreen:

Akurat Ciebie Anakin nie miałem na myśli :D
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 07.06.2014 22:44

Arooo napisał(a):Zauważyłem że najwięcej na temat gotowania w apartamentach mają do powiedzenia panowie :? A może spytajcie swoich pań, czy mają ochotę na urlopie stać przy garach???

To dlaczego ja zawsze stoję przy garach i na urlopie i w domu?
Ponieważ faceci są lepszymi kucharzami od kobiet !(bez urazy dla kobiet) :)
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 07.06.2014 22:46

komorka na ktora jestem w ten weekend skazany mnie meczy i ogranicza, ale kilkadziesiat stron ma swoja historie. :) do tego slask na ktorym chwilowo wyladowalem mnie wykarmil i podlal ;) swoich slojow i keczupu jakby co tu nie wiozlem :D zeby nie bylo..
Arooo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Arooo » 07.06.2014 22:47

maniust napisał(a):
Arooo napisał(a):Zauważyłem że najwięcej na temat gotowania w apartamentach mają do powiedzenia panowie :? A może spytajcie swoich pań, czy mają ochotę na urlopie stać przy garach???

To dlaczego ja zawsze stoję przy garach i na urlopie i w domu?
Ponieważ faceci są lepszymi kucharzami od kobiet !(bez urazy dla kobiet) :)

He he też tak mam,ale tylko na wakacjach. Na co dzień małżonka gotuje.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2014 22:51

[quote="Cmok_Wawelski"]Moim zdaniem, z ekonomicznego punktu widzenia - nie warto. Najlepiej zaglądnąć przed wyjazdem do chociażby Konzuma on-line i sprawdzić, co i w jakiej cenie jest do kupienia w czasie urlopu.

linku nie mogę cytować,bo jestem nowa :twisted:

Ooo widzę,że na
Svježi ćevapčići akcija :D też pyszne z grilla :D A ajvar z polskiego ( :!: ) lidla mozna przywieżć
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 07.06.2014 22:53

anakin napisał(a):Tak w skrócie chodzi o to, że teraz będzie jakies dwadzieścia stron kminienia i udowadniania wyższości słoików "Pudliszki", nad żarciem kupowanym na miejscu.
I udowadniana co jest jedynie słuszne i skuteczne. :mrgreen:

Nie tylko Polacy wożą żarcie do Cro :D

https://www.youtube.com/watch?v=Y0tPD6Wh2ZI
Od 4'00 do 4'34
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 08.06.2014 06:21

Ja tam wożę jedzenie i będę woził. Pieczona karkówka, boczek, wędzona polędwica, szynka wiejska ponadto na grilla białą surową kiełbasę, kaszankę, cebulę, skrzydełka i mięso wszelakie. Nie biegam po sklepach tylko wypoczywam. Swój dżem, krakowska podsuszana, pasztetowa. Wszystko przewoże w lodówce na prąd. Nie gardzę mielonymi w sam raz na pyszne danie z makaronem Lubella. No oczywiście biore ze sobą zapas Coca coli, Tonicu na drinki. Fajnie jest rozstawić stół na tarasie i sobie podjadać patrząc na morze. W konobach kupuje tylko frytki. A jakie mam oszczędności - duże. Co zaoszczędzę to wydaje na paliwo. Tak, że moi drodzy trzeba być dobrze zorganizowanym na urlopie to na wszystko starcza i jeszcze do kraju wróci. Pozdrawiam - 7 razy się było w Chorwacji to się ma spore doświadczenie w sprawach kulinarnych. Gdyby były pytania bardzo prosze na PW lub na forum :hut:

Dziwię się co poniektórym osobom, że mówią drogo. Nie będzie drogo jak sami przygotujecie sobie zapasy żywności w kraju i przewieziecie nad morze. Najważniejsza to jest właściwa organizacja urlopu.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2014 07:17

Fanka napisał(a):Uważam, że to nieeleganckie interesować się jak ktoś się żywi na wakacjach i to krytykować...No chyba, że ktoś coś wyjątkowo śmierdzącego pichci i katuje nas codziennie zapachami w kwaterze, w innym przypadku to nie jest nasza sprawa.... 8O

No, dokładnie :wink:

Zresztą to jest raczej technicznie niemożliwe, żeby ktoś zabierał ze sobą całe jedzenie i picie z Polski, bo nie miałby potem w aucie miejsca na walizki z ciuchami :wink:

Więc nawet najwięksi zwolennicy zabierania ze sobą jedzenia i picia z Polski, coś musza kupować na miejscu :roll:
Belluna
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Belluna » 08.06.2014 07:53

Mnie też się wydaje, że niech każdy zabiera co lubi i potrzebuje, zwłaszcza jak jedzie dużym busem :mrgreen:
My zawsze zabieramy coś na pierwszy obiad, żebyśmy z głodu nie umarli :wink: , zanim teren rozeznamy i zabieramy suszoną wędzona wędlinę, bo poza Prśutem, ichnie nam nie smakują.
Na miejscu to obiadki są pół na pół, to znaczy mniej więcej połowa w konobach, a druga upichcona w apartamencie z tamtejszych produktów, w rolach głównych oczywiście dary Jadrana :)
Nnoowwaa
Odkrywca

Postnapisał(a) Nnoowwaa » 08.06.2014 08:14

Dajcie spokój jedziecie na urlop i humory sobie psujecie.

Jedno jest pewne - pogoda będzie taka sama dla tych, co sobie jedzenie wezmą i dla tych co nie wezmą nic.
Każdy ma swój rozum i zna zawartość portfela.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.