Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czas na wakacje 2012 wybór Vodice

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 01.01.2012 10:15

W zeszłym roku po raz pierwszy odwiedziliśmy z rodziną Chorwację podło na Medulin apartament Olivier było super . Istria jest ok !!!
Na wakacje 2012 zarezerowaliśmy już apartamet w Vodicach http://apartamenty-chorwacja.eu/?page_id=3
Może ktoś tam był i podzieli się swoimi wrażeniami będę wdzięczny :lol:
Pobyt planujemy w połowie lipca
lisica
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisica » 08.01.2012 22:37

Byłam już w Chorwacji kilka razy i wybór zawsze padał na Vodice. My wynajmowaliśmy podobne apartamenty: http://www.chorwacja.ta.pl/
A Vodice są super:) Świetna miejscowość, a do tego jeśli jedziecie samochodem to łatwo zwiedzić okoliczne miejscowości (Sibenik, wodospady Krka, Trogir, Zadar, Split). Na jaki okres czasu jedziecie?
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 09.01.2012 09:23

jedziemy na dwie rodziny w okresie od 19.07.2012 r do 30.07.2012 r łącznie 11 dni Wyjazd ze Złotowa wielkopolska :lol: :lol:
lisica
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisica » 10.01.2012 10:39

To pewnie będziecie mieli bardzo ciepło, czyli z wycieczek to najlepiej te, które można odbyć drogą morską (NP Kornaty- koszt 2011 300 kun < z obiadem>) lub w cieniu NP KRKA (auto, rejs, lub autobus). Pewnie ze względu na piękną pogodę starczy wam czasu tylko na Sibenik, Tribuni... Polecam drogę morską do Sibenika (kosztuje tyle co autobus, a znacznie ciekawsza, promy kilka razy dziennie).
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 10.01.2012 10:56

Chcesz znać opinie o samym apartamencie czy o Vodicach ??
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 10.01.2012 16:11

z miłą chęcia o jednym i drugim :lol:
Z góry dziękuje za kazdą informację :lol:
lisica
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisica » 10.01.2012 19:57

Te wasze apartamenty są trochę daleko od historycznego centrum i plaży, ale przynajmniej pospacerujecie...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.01.2012 20:07

Z ciekawości kliknąłem w te wasze apartamenty , bo byłem w Vodicach w 2010 r. o czym możecie poczytać TU , oraz co zwiedzić w okolicach.
Przyznam że 1400 m do mora to sporo , chyba że lubicie długie spacery z majdanem :lol: .
Ponadto cena 65 Euro za 10-tą (strzelam już którą) linię brzegową wydaje się być wygórowana.........no chyba że basen w cenie.
Tylko po co basen jak Jadran pod nosem...... 8O
Do Vodic gdybym miał się wybrać na apartament to tylko w ciemno , bo można tam wybrzydzać w apartamentach , tyle tego jest i myślę że taniej oraz bliżej do mora.

........ale udanych wakacji ! :wink:
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 10.01.2012 20:54

Wydaje mi sie ,że nie jest to wygórowana cena jak na moją trzy osobową rodzinę wychodzi za 11 dni 1800 zł w cenie oczewiście basen ( dla dzieci które z nami jadą to jest podstawa) ,grill itp. Do morza jest dosc daleko ale uwielbiamy chodzic wiec nie jest to dla nas problem. Poza tym jest to spokojna okolica.
Przeglądałem Twoją relację z Vodic jest super mam nadzieję ,ze chodz w częsci mój wyjazd bedzie tak fajny jak Twój :lol:
lisica
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisica » 10.01.2012 20:54

Ja bym na ciemno chyba nie pojechała, chyba że we wrześniu lub w czerwcu. My mieszkaliśmy na Bristaku (pomiędzy Tribuni i Vodicami, blisko morza) i zawsze było super. Ale już nam się miejsca do zwiedzania w tym rejonie kończą:):)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.01.2012 21:14

raulinio75 napisał(a):mam nadzieję ,ze chodz w częsci mój wyjazd bedzie tak fajny jak Twój :lol:

Napewno.....też zaczynałem od Istrii , potem niżej i jeszcze niżej.
Były tu wpisy na forum , że Istria to nie Chorwacja , ja się z tym nie zgadzam , inne klimaty to napewno i tego klimatu nie będziesz żałować !

Sam jednak gdybym miał wybierać , to od Breli w dół i dlatego mam problem gdzie jechać w tym roku do Cro..... :lol:
lisica
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisica » 13.01.2012 10:51

Czy ktoś płynął na wycieczkę z lirica-tours? Pilnie potrzebuje opinii na temat jej łódki i jedzenia jakie zaserwowali.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 20.04.2012 00:52

maniust napisał(a):
raulinio75 napisał(a):mam nadzieję ,ze chodz w częsci mój wyjazd bedzie tak fajny jak Twój :lol:

Napewno.....też zaczynałem od Istrii , potem niżej i jeszcze niżej.
Były tu wpisy na forum , że Istria to nie Chorwacja , ja się z tym nie zgadzam , inne klimaty to napewno i tego klimatu nie będziesz żałować !

Sam jednak gdybym miał wybierać , to od Breli w dół i dlatego mam problem gdzie jechać w tym roku do Cro..... :lol:

Ja bym powiedział że od Szybenika w dół,chodź na Istrii nie byłem.
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 22.04.2012 20:24

raulinio75 napisał(a):z miłą chęcia o jednym i drugim :lol:
Z góry dziękuje za kazdą informację :lol:

no faktycznie 1400 m to sporo. cena atrakcyjna, ale odległość przerażająca. pewnie Was basen zachęcił! ale po co basen jak macie krystaliczny Jadran. myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie jazda na plażę w Tribunj, bo pewnie ciężko będzie spacerować taką odległość z materacami, kołami itp. pod pachą;-) autem nad plaże w Vodicach nie ma co podjeżdżać. bo po pierwsze tłumy (piszę o plaży publicznej w Vodicach), po drugie ciężko zaparkować. dla mnie ogólnie Vodice i okolice są super. wspaniałe miejsce, tak jak napisała lisica, na wypady samochodowe, ale i morskie. no i wieczorem jest gdzie piwo wypić, czy na jakieś występy - koncerty się udać.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 23.04.2012 14:03

My byliśmy w 2010 w Vodicach mieliśmy jakieś 700m do plaży przy hotelu Punta i mimo że dojście z apartamentów jest spokojne głównie drogami to pielgrzymka w 40 stopniach z materacami, wiaderkami płetwami, i całym ustrojstwem jakiego dzieciaki potrzebują nad wodą odbierała całą frajdę takiego spaceru więc nie wyobrażam sobie chodzenia w tą i z powrotem tych 1400m mimo że my również lubimy spacery-i tu basen mnie kompletnie nie przekona skoro jest Jadran. O samochodzie zapomnij aby w dzień gdziekolwiek blisko tych plaż zaparkować chyba że o 6 rano. My robiliśmy tak: wariant nr 1 pakowaliśmy się w samochody i jeździliśmy w stronę Srimy na cały dzień, lub wariant nr 2 bierzesz łódkę tzn pierdziawka silnik 5KM (nie potrzeba żadnych patentów), cena w 2010 była 250Kun niby 6 godz czy 7 godzin ale nigdy nie dopłacaliśmy jak wracaliśmy po 8 godz. i taką pierdziawką zwuedzaliśmy sobie widoczne z plaży wysepki i tam się rozbijaliśmy na cały dzień bo w Vodicach to muszli w wodzie nie uświadczysz wszystko wyzbierane, a wokół tych wysepek do wyboru do koloru. Generalnie miejscowość super nudzić się tam napewno nie będziecie, choć niektórzy mogą nie być zachwyceni tłumami i samą komercja za to frajda dla dzieciaków na naciąganie rodziców pamiątkami z Chorwacji z napisem Made in China :D .
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone