Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ma ktoś może informacje czy moja ulubiona stacja Temmel przy granicy Austria-Słowenia (w drodze na Mureck) jest czynna ? Google mówi że tymczasowo zamknięta ale jak jest naprawdę ? Pytanie numer, na których stacjach po trasie albo bliżej trasy widzieliście Diesla B0 ?
efendi napisał(a):Cześć, Ma ktoś może informacje czy moja ulubiona stacja Temmel przy granicy Austria-Słowenia (w drodze na Mureck) jest czynna ? Google mówi że tymczasowo zamknięta ale jak jest naprawdę?
Stacja jest zamknięta, wygląda na opuszczoną. Przejeżdżałem tamtędy w piątek 30.06. i niestety postój na kawę musiałem zrobić na kolejnej stacji już na autostradzie do Graz. Wcześniej zawsze tankowałem diesla na małej stacji przed samym Mureck ale przy obecnych cenach ON w Austrii - powyżej 2E, zalewam zbiornik już w Chorwacji pod Varaždin za 1,3E/l.
Jakby ktoś chciał tankować w Gorzyczkach to lepiej ominąć Uniwar i jakieś 500m dalej jest MOYA. Ceny na dzisiaj: UNIWAR: ON 649zł Pb95 6,89zł MOYA: ON 6,19zł Pb95 6,19zł