Re: 600 Trip czyli Chorwacja na 2 tyg. za 600zł! UP! #3 str.
napisał(a) maksle » 10.01.2017 00:50
UP!#3Dzień 2Dzień drugi już, bardzo pozytywnie zacząłem w UP!#2. Teraz czekała mnie trasa w kierunku Brna. Droga ok, a jedyna uwaga odnośnie tego to warto zatankować się przed samym Brnem, a potem tylko dotankować co spaliliśmy. Ja tego nie uczyniłem i buliłem jak za "zboże".
Ale.... już na miejscu, zaparkowałem niedaleko Muzeum Narodowego.
Co swoją drogą było ewenementem z racji tego, że płatne parkingi mnie nie interesowały (była niedziela). A coś darmowego z reguły jest oddalone około kilometra od centrum. Ale tak się składało, że zawsze podchodząc do wybranych miejscówek natrafiałem na coś ciekawego, zresztą tak samo jak omijając autostrady. No bo co można z highway-u zobaczyć?
Widzicie tą fontannę? Kilka miesięcy temu dla mnie wyglądała inaczej, z perpektywy 28C gorąca a ja pośrodku betonu, jedyni tak powaleni jak ja, żeby ok. 12 latać po mnieście ludzie w okolicy to turyści. Których swoją drogą było całkiem sporo , jak na takie miasto co możemy sobie przyznać do zaoferowania ma nie wiele w porównaniu do nawet Hainburg an der Donau które będzie dla mnie, ale też myślę, że dla Was ogromnym zaskoczeniem!
Wróćmy jednak na ziemię i ogarnijmy to co aktualnie się dzieję.
A może nie? Ogarnijecie tego "gościa", i słynne coś czarnego stojące w centrum miasta. Pocisk? Nie doszukałem się na tamten czas co autor miał na myśli. Ale trzeba przyznać oryginalnie to wygląda.
Dziwnym trafem dotarłem pod Zelný Trh
I jeszcze pod Katedrála svatých Petra a Pavla, co lepsze chciałem dotrzeć na zamek. Jednak ta podróż to zlepek przypadkowych sytuacji. Jeden wielki spontan

I już obrany kierunek na Špilberk.
Klimatycznie się zrobiło za sprawą tak znienawidzonych przeze mnie tramwajów.
I już u podnóża zamku
Tak na dobrą sprawę to jest jedyne miejsce wraz z parkiem okalającym zamek, w którym można spędzić trochę więcej czasu.
- Załączniki:
-