Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

żarówka czyli głupota ludzka nie zna granic

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.12.2010 21:36

Roxi napisał(a):Ja o tej czynności wkładania i wyjmowania żarówki przeczytałam w jednej z książek pani Musierowicz z cyklu Jeżycjady, ale nie pamiętam w której to było cześci i kto sobie tą żarówkę do buzi włożył ;)
... chyba był to Józinek albo Ignacy :lol:

Taaak :D
Taksówkarz, który wiózł Józinka z żarówką w ustach, później też sobie wsadził. Pamiętam, że był z nim większy problem, bo użył dwusetki :lol:
To było w tomie "Język Trolli". Ja też uwielbiam Jeżycjadę, chociaż niestety nie mam kompletu na półce. Lubię wracać do tych książek, a przed Świętami obowiązkowo do "Noelki" :D
Już chyba od trzech lat czekam na nowy tom...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 13.12.2010 21:52

maslinka napisał(a): Lubię wracać do tych książek, a przed Świętami obowiązkowo do "Noelki" :D
Już chyba od trzech lat czekam na nowy tom...

A ja najbardziej lubię "Opium w rosole" :lol:
W domu mam wszystkie tomy aż do "Żaby", ale te ostatnie książki nie mają już tego uroku, co te starsze. Przynajmniej ja tak to odbieram.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 14.12.2010 15:07

maslinka napisał(a):Już chyba od trzech lat czekam na nowy tom...

Sprężyna 2008 była ostatnia.
A z p.Musierowicz zdarzyło mi się kilka razy rozmawiać. Tylko wtedy nie wiedziałem, że ona jakieś książki pisze :lol: :lol: :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.12.2010 20:06

longtom napisał(a):
maslinka napisał(a):Już chyba od trzech lat czekam na nowy tom...

Sprężyna 2008 była ostatnia.
A z p.Musierowicz zdarzyło mi się kilka razy rozmawiać. Tylko wtedy nie wiedziałem, że ona jakieś książki pisze :lol: :lol: :lol:

Wiem, wiem, "Sprężynę" czytałam. Niezła, jak na jeden z nowszych tomów. Ale zdecydowanie wolę te starsze. Teraz ma być "McDusia" :D
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

żarówka czyli głupota ludzka nie zna granic - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone