Janusz7i4 napisał(a)::D Ja jadę 1.06.07r. z Bytomia w okolice Trogiru i jadę przez Cieszyn, Ziline, Bratysława, Szombathaley
Napiszę po powrocie o problemach na trasie i czasie oraz kosztach.
Napisz o tej trasie - będę nią jechał.
.png)
stempy napisał(a):witam
od 2000 r. wakacje spędzam w Chorwacji, raz jechałem przez Czechy i bardzo źle to wspominam.Najpierw dojazd do Cieszyna i tiry, później przejazdy przez miasta, do tego trasa fragmentami jak by z betonowych płyt i stuki przy jeździe po nich. Do tego dojazd do przejścia granicznego z Austrią i dalej do Wiednia byle jaką drogą i przez Wiedeń dopiero do autostrady.Niepolecam !!
Polecam zdecydowanie ale przejazd przez Słowacje!!
Dojazd do Bielska miodzio,koło Żywca bywa lekki korek ale nie zawsze, dalej spokojna droga bez tirów po górkach do Zwardonia. Teraz jest tam nowy duży pusty portal graniczny. Dalej zwykłą drogą ale pustą do Cadca ,a tam nowym tunelem omijamy całe miasteczko. Dalej dobra szeroka droga do Povazskiej Bystrzycy (chyba że oddadzą nowy odcinek autostrady w tym roku). Zaraz za Pov.Bystrz. autostrada do samej Bratysławy i przez też.
Kierując się na Gyor,(cały czas autostrada) trafiamy na nowe,puste przejście Jarovce/Kitsse . cd..
.png)
elzbieta napisał(a):stempy napisał(a):witam
od 2000 r. wakacje spędzam w Chorwacji, raz jechałem przez Czechy i bardzo źle to wspominam.Najpierw dojazd do Cieszyna i tiry, później przejazdy przez miasta, do tego trasa fragmentami jak by z betonowych płyt i stuki przy jeździe po nich. Do tego dojazd do przejścia granicznego z Austrią i dalej do Wiednia byle jaką drogą i przez Wiedeń dopiero do autostrady.Niepolecam !!
Polecam zdecydowanie ale przejazd przez Słowacje!!
Dojazd do Bielska miodzio,koło Żywca bywa lekki korek ale nie zawsze, dalej spokojna droga bez tirów po górkach do Zwardonia. Teraz jest tam nowy duży pusty portal graniczny. Dalej zwykłą drogą ale pustą do Cadca ,a tam nowym tunelem omijamy całe miasteczko. Dalej dobra szeroka droga do Povazskiej Bystrzycy (chyba że oddadzą nowy odcinek autostrady w tym roku). Zaraz za Pov.Bystrz. autostrada do samej Bratysławy i przez też.
Kierując się na Gyor,(cały czas autostrada) trafiamy na nowe,puste przejście Jarovce/Kitsse . cd..
Ja jechałam tą trasą w tym roku.Mogę dodać ,że jest już fajna obwodnica Żywca.Wskakuje się na nią tuż przed Żywem i jedzie przez jakieś pustkowia aż do Węgierskiej Górki.Można się rozpędzić bo to droga szybkiego ruchu.
W Milówce też nowości , wjeżdża się na imponujący most i też jest kawałek drogi szybkiego ruchu ,ale czasowo niewiele się zyskuje.
Natomiast po Słowackiej stronie mało ciekawie , autostrada nie posunęła się do przodu.W drodze powrotnej był jakiś objazd i nie mogliśmy ominąć Cadcy tunelem , tylko trzeba było się tłuc przez centrum miasta .
Poza tym wiele robót drogowych i ograniczeń prędkości,prawie do samej Povazskiej Bystrz.
.png)
krzysio21 napisał(a):adam_cro napisał(a):[
Ludziska! tylko przez CZ,A,SLO
pozdrav
adam_cro
Adam nie pisz takich rzeczy bo tłok będzie straszny![]()
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi