Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

z Katowic przez Czechy czy Słowację

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 28.05.2007 12:41

Andreas napisał(a):Ja jadę na Cieszyn z Tychów . Prosto na Bielsko i przejście Boguszowice. potem Brno , Wiedeń Graz, Maribor , Zagrzeb i autostradą do Trogiru :D może ktoś ma lepszą trasę , chętnie poczytam ale chodzi o wygodę . W zeszłym roku jechał mój krewny przez Węgry i strasznie psioczył ,że już nigdy .... tamtą stroną . Acha wszyscy z którymi rozmawiałem jechali w nocy. Pozdrav Andreas :) :)

A ja na Wisle-Jasnowice-Jablunkov-Cadca itd...
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 28.05.2007 13:21

Jechałem w zeszłym tygodniu do Wisły przez Skoczów , fatalnie , rozkopane . Na dzień dzisiejszy nie wiem. Ale droga do Cieszyna juz , już prawie autostrada. Jedzie sie tylko w niektórych miejscach jednym pasem , ale jest super :D Jak będziesz wiedział coś nowego to pisz. Andreas
Ostatnio edytowano 28.05.2007 14:36 przez Andreas, łącznie edytowano 2 razy
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 28.05.2007 14:05

A co z trasą na Zwardoń ? Duzo ,,wykopów"? :evil: Obwodnica Żywca sprawdza się? 8O
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 28.05.2007 14:47

Nie mogę Ci aktualnie nic powiedzieć. Ostatni raz jechałem w zeszłym roku zimą, a to duża różnica. Ostatnio jechałem przez Korbielów .. Namestowo i do Liptovsky Mikulasz droga taka sobie . :)
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 28.05.2007 17:02

maciej1969 napisał(a):A co z trasą na Zwardoń ? Duzo ,,wykopów"? :evil: Obwodnica Żywca sprawdza się? 8O
Nawet spoko tylko droga kończy sie przed Węgierską Górką (ale zawsze to coś) :D Od Węgierskiej do Zwardonia bez zmian. :(
pumis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumis » 28.05.2007 22:28

Pamiętajcie o korku w Żorach, czasami nawet ponad 45 minut stania :( . W weekendy jest podobnie, można go ominąć lub jechać na Bielsko i Cieszyn.
Droga przez Zwardoń to męczarnia, same wioski i dziury.
frome
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) frome » 29.05.2007 07:59

Witam, jeżdżę trasą Tychy-Ostrava dwa razy w tygodniu i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dojazd z Tychów do Cieszyna mi zajmuje ok. 50 minut. Najwygodniej jest drogą nr 1 przez Pszczynę, przed Bielskiem wprawo do Skoczowa i dalej ekspresówką do Cieszyna (duży ruch ciężarówek). Równie szybko można dojechać do Cieszyna skręcając w Pszczynie wprawo na Strumień, póżniej kawalek wiślanką i znów wprawo na Bąków i w Pruchnie się wjeżdża na drogę Pawłowice-Cieszyn. Co dotyczy trasy przez Chałupki, są dwa problemy - ogromne korki w Żorach i póżniejszy przejazd z Bohumina przez Ostravę do Mośnova (zakorkowana Ostrava).
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 29.05.2007 08:26

frome w którym miejscu w Żorach są korki ? Na wiślance czy gdzieś w centrum ? Zastanawiam się właśnie którędy jechać przez Bielsko czy przez Mikołów , Żory i Pawłowice i w prawo na Cieszyn przez Haźlach.
Ostatnio edytowano 29.05.2007 08:33 przez Zibuś, łącznie edytowano 1 raz
Bolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bolo » 29.05.2007 08:32

Czesc Zibuś :!:
Weekend spędzaliśmy w Wiśle i jechałem trasą w sobotę rano nie było większego problemu natomiast w niedzielę popołudniu odcinek trasy na wysokości Żor to niestety pół godziny w korku. Ponoc jest jakiś myk przez miasto ale kolega mówił, że tam też coraz gęściej.
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 29.05.2007 08:39

Więc chyba przez Bielsko mykniemy. Dwupasmówka z Bielska na Cieszyn już chyba w większości jest ukończona mam nadzieję bo w zeszłym roku ruch tamtędy był mocno utrudniony.
frome
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) frome » 29.05.2007 08:40

Korki są na wiślance, w dobrym czasie się zaczynają już od zajazdów przed Żorami. A z Lędzin droga na Bielsko jest napewno najlepsza.
Bolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bolo » 29.05.2007 08:44

Ja jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w sobotę koło 17.00-18.00 tak chcemy ruszac. Myślę że o tej porze wszyscy już będą biedsiadowac w Wiśle czy Ustroniu. Zibuś a Wy o której chcecie ruszyc?
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 29.05.2007 08:53

My też około 17 - tej pojedziemy. Ciągnę przyczepkę bagażową więc więcej jak 130 km/h nie da się pomykać na aubahnie. Myślę że jak korków nie będzie to około 6 - 7 -mej rano będziemy Cię budzić :wink:
Bolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bolo » 29.05.2007 09:13

Pewnie w tym czasie będę pił na tarasie poranną kawkę.
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 29.05.2007 09:20

Bolo napisał(a):Pewnie w tym czasie będę pił na tarasie poranną kawkę.

Tak wcześnie ? Przecież to jeszcze noc jest :wink: No chyba że się JESZCZE nie położysz :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

z Katowic przez Czechy czy Słowację - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone