.png)
.png)
.png)
Knicz Mirosław napisał(a): .............. przestaniecie mi jeździć przez BIERY
.png)
Dawaj na Cieszyn a te "remonty" to wylko po kilkaset metrów w czterech albo pięciu miejscach.Najbardziej newralgiczny punkt remontowany to odcinek od BP (przed pierwszym zjazdem do Cieszyna) ciągnie sie kilka km. ale tam są światła dla TIR wiec jesli zaczyna sie droga korkowac to TIRY maja STOP.Bez problemu dojechałem w zeszłym tyg.do Boguszowic pod same przejście graniczne.marandi napisał(a):Max1904 napisał(a):hej
ja jeżdze z gliwic na chałupki ostrave, brno, mikulov - na granicy w mikulovie jetem za 3 godz za ostravą jest szeroka droga prawie do granicy gliwice - mikulov 300 km - 3 godz nigdy mnie nie zatrzymała policja bo jeżdze w nocy...
My wyjeżdzamy 9 czerwca z Katowic i zastanawiamy się czy jechać na granicę w Chałupkach czy Cieszynie ... Podobno droga do Cieszyna jest teraz remontowana..
Pojedziemy w dzień - czy Ostrawa jest łatwa do przejechania w dzień?
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
robert_z napisał(a):Jechałem przez Cieszyn 28 maja wieczorem i na dojeździe do przejścia straciłem godzinę. Tiry nie przejmując się wcale korkiem samochodów osobowych za nimi zablokowały po prostu oba pasy ruchu. (jakieś dwa chciały się wepchać wcześniej, a nikt ich nie chciał wpuścić i efekt taki że droga zablokowana).
.png)
stempy napisał(a):do mirek.t , na przejściu w Zwardoniu nigdy nie kupowałem winietki albowiem nim dojedzie się do autostrady są stacje benzynowe po drodze, pierwsza z nich po lewej o ile dobrze pamiętam.
pozdrawiam
.png)
gospodarz napisał(a):stempy napisał(a):do mirek.t , na przejściu w Zwardoniu nigdy nie kupowałem winietki albowiem nim dojedzie się do autostrady są stacje benzynowe po drodze, pierwsza z nich po lewej o ile dobrze pamiętam.
pozdrawiam
Zgadza się, przed Cadcą OMV, potem Slovnaft i w samej Żylinie też są.
.png)
Knicz Mirosław napisał(a):Potwierdzam
Most w RYBNIKU jest już gotowy, nawet asfalt już położyli. Teraz czekają aż się ptactwo zleci i otworzy obiekt, ale kiedy to będzie dokładnie nikt nie wie. Jedyne co pewne, że będzie to w czerwcu 2007r. i przestaniecie mi jeździć przez BIERY
.png)
mirek.t napisał(a):Witam
Czy na przejściu w Zwardoniu po stronie słowackiej kupię winietki
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi