napisał(a) Piotras » 05.06.2007 12:26
robert_z napisał(a):Jechałem przez Cieszyn 28 maja wieczorem i na dojeździe do przejścia straciłem godzinę. Tiry nie przejmując się wcale korkiem samochodów osobowych za nimi zablokowały po prostu oba pasy ruchu. (jakieś dwa chciały się wepchać wcześniej, a nikt ich nie chciał wpuścić i efekt taki że droga zablokowana).
Sam jestem kierowca TIRa cóż wstyd mi za niektórych .... Muszę potwierdzić że jadąc przez Czechy gdybym miał się zastanawiać Cieszyn czy Chałupki wybór jest prosty wybieram
Chałupki. Tak jak pisałem droga dobra i bez dużego ruchu po Polskiej stronie (DK78). A i na samym przejściu jest zdecydowanie luźniej. Co się tyczy Ostrawy są dwupasmówki (np. obwodnica miasta droga nr 58 ) praktycznie od granicy z Boguminem aż do końca miasta, mimo że w pobliżu centrum Ostrawy ruch na nich nie jest zbyt duży więc jazda jest dalej bezstresowa. Ruch jest dopiero większy gdy trasa z Ostrawy łączy się z tą z Cieszyna (
najlepiej cały czas jechać od granicy w Chałupkach dobrze oznaczoną drogą nr 58 na Pribor można też na Hranice ale tamtędy nie jechałem jeszcze

) i dalej jedziemy już normalnie jak z Cieszyna na Olomuniec i Brno. Kilometrowo wygląda to mniej więcej tak:
Katowice-Pribor przez Chałupki 109 km
Katowice Pribor przez Cieszyn 117 km
To dla tych co chcieli by zwiedzić Ostrawę
Katowice-Ostrawa przez Chałupki 81 km
Katowice Ostrawa przez Cieszyn 112 km
Całkiem dobrze będzie dopiero jak w listopadzie czesi oddają do użytku fragment autostrady omijający całą Ostrawę do Bogumina wtedy zaoszczędzi się jeszcze więcej czasu. pozdrowienia dla turystów.