Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrzesień, 2 latek, allinclusive, doj wlasny

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
imrowai
Turysta
Wrzesień, 2 latek, allinclusive, doj wlasny

Nieprzeczytany postnapisał(a) imrowai » 13.05.2013 12:07

Witam
Proszę osoby doświadczone o wskazanie sprawdzonych hoteli przyjaznych 2 letniemu szkrabowi.
W Chorwacji nie byliśmy jeszcze nigdy. Przejrzałem forum ale dominują tu tematy dotyczące apartamentów, a my poszukujemy hotelu z wyżywieniem, tak więc:
Chcemy wykupić wyjazd z własnym dojazdem z All inclusive - poszukujemy miejsca o przyzwoitym standardzie, z all inclusive (ostatecznie inne formy żywienia, pod warunkiem, że hotel będzie warty rezygnacji z Allin) i plażą na której maluch będzie mógł, bez obaw spędzić czas.
Nie musi to być dosłownie hotel - jeżeli będą to domki turystyczne, z dostępem do żywienia tez będzie ok.
Jesteśmy zwolennikami raczej małych i cichych (by nie powiedzieć dzikich miejsc :) ).
Z góry dziękuję za informacje i pomoc
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.05.2013 12:25

Widać, że nigdy nie byłeś w Chorwacji. Tu społecznośc doradzi Ci ale w wyborze apartamentów i campingów. Hotele nikogo tu nie interesują ze względu na cenę, szyk, blichtr i obowiązki hotelowe, gotowe dania itp. Tu na forum preferujuje się luz, wolność i swobodę w wypoczywaniu i poznawaniu Chorwacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.05.2013 12:31

Darek ma rację, ofert hotelowych szukaj w biurach podrózy. :idea:
imrowai
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) imrowai » 13.05.2013 13:08

darek1 napisał(a):Widać, że nigdy nie byłeś w Chorwacji. Tu społecznośc doradzi Ci ale w wyborze apartamentów i campingów. Hotele nikogo tu nie interesują ze względu na cenę, szyk, blichtr i obowiązki hotelowe, gotowe dania itp. Tu na forum preferujuje się luz, wolność i swobodę w wypoczywaniu i poznawaniu Chorwacji.

oj już nie róbmy z hotelu takiego sztywniactwa... blichtr...obowiązki hotelowe... hmmm jakos nie odczuwam tego w ten sposób. Hotel widzę jako możliwość bezstresowego wypoczynku bez konieczności martwienia się o gotowanie czy sprzątanie... nie wiem czemu luz stawiasz w sprzeczności z hotelem.. ale moze nie offtopujmy.

Wiem, że takie oferty można znaleźć w biurach podróży ale trudno z katalogu wybierać, ponadto wiadomo,e oferty biur tez mają różny standard (mimo pięknych opisow w katalogach) dlatego poszukuję pomocy na forum.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.05.2013 13:15

Więc odpowiadam dalej. Daremne twoje poszukiwania. Odsyłam do Biur Podróży. Jeśli interesują Cię koszty podróży samochodem, wynajmu apartamentu czy campingu, cen żywności, co zabierać ze soba, gdzie udać się aby było dziko czyli wszystko na własnym garnuszku to zostań na forum. Jeśli nie to nie masz czego tu szukać. To jest forum croentuzjastów czyli osób organizujacych pobyt w Chorwacji bez pośrednictwa osób trzecich. Pozdrawiam.

Widzisz na avtorku Janusza Bajcera. On preferuje Campingi, żywienie we własnym zakresie, gulasz campingowy i żeberka w kapuście Sokołowa to jego przysmaki o zimnej Rakiji i Karlowaćku nie wspomnę. Kontakt z przyrodą, obcokrajowcami w przyczepach i namiotach w warunkach mniejszej wygody, spanie na plazy czy pod gołym niebem, grill, ryby pieczone, jagniecina i odojak na patryku obracany nad ogniskiem itp. :wink:
Ostatnio edytowano 13.05.2013 13:23 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
imrowai
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) imrowai » 13.05.2013 13:23

hmmm no niech ci bedzie... a czy pytanie o apartamenty zapewniające wyżywienie też będzie nie na miejscu?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.05.2013 13:24

Pytanie jest na miejscu ale takowych jest jak na lekarstwo. Chorwaci wynajmują fajne apartamenty ale nie zywią jak to jest zwyczajowo w Polsce. Żywić sie możesz w konobach. :)
Każdy apartament zapewnia w pełni wyposażoną kuchnię. Zawsze można coś podgrzać tudzież oziębić w lodówce lub zamrozić.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 13.05.2013 13:33

Niestety koledzy rację mają. Ciężko będzie Ci pomóc, bo jednak większość z nas tutaj nie korzysta z hoteli, co nie znaczy, że takowi się nie zdarzają.
Może łatwiej będzie, jak już przejrzysz oferty biuro podróży, wybierzesz miejsce, wtedy łatwiej będzie nam powiedzieć coś na temat miejscowości ogólnie. Wielu pewnie będzie też kojarzyło lokalizację hotelu itp.

Tutaj masz np. relację Emily tutaj
Spędzili majówkę w hotelu. Może podpytaj ją bezpośrednio. Może coś więcej Ci naświetli.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 13.05.2013 13:39

No to mnie Jacek ubiegł, bo właśnie też przeszukiwałam forum :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.05.2013 13:46

Jeśłi interesuje Cię wrześniowy termin to rozważ Baskę na wyspie Krk. Masz do wyboru hotel Zvonimir, Atrium Residence lub hotel Corinthia ( i jeszcze kilka innych hotelo - pensionatów).

Z cała pewnością nie jest to ciche i spokojne miejsce ale zważ że wybieracie się we wrześniu. W tym okresie jak rzeczywiście uda Ci się trafić coś na odludziu to może się okazać że na lody będziesz dojeżdżał autem bo miejscowy lodziarz już zwinął interes no i trudno będzie o atrakcje dla dzieciaka. W Basce znajdziesz ogólnodostępne huśtawki zjeżdżalnie czy nawet dyskotekę dla dzieci przy jednym z w/w hoteli i przyjazną dla dzieciaka plażę.

Inną opcją do wyboru jest np hotel Punta w Igrane. Spokojniejsza miejscowość aczkolwiek też nie dzika. Masz jednak jak wspomniałem możliwość zjedzenia lodów podczas spaceru bez wybierania się do kafejki autem. Również plaża jest dostępna dla dzieci.

Możesz też pojechać np do apartamentów Lupis w Loviste na Peljesacu. Śniadania oferują na miejscu reszta wyżywienia już niestety we własnym zakresie. Plaża też fajna dla dzieciaków, jednak obawiam się że będziecie się nudzić. Jak byłem ostatnio w końcówce sierpnia 2007 roku to wyglądało to "ostatni gasi światło".

Z jedzeniem a przynajmniej z restauracją na miejscu jest też ośrodek na Korculi a mianowicie apartman complex Prišcapac. Ciekawie położony ale uwaga jak powyżej, w końcówce sierpnia zaczynają desek szukać żeby okna pozabijać. Ośrodek oczywiście będzie czynny ale oprócz placu zabaw (parę huśtawek) na półwysepku to tam atrakcji nie zaznasz.

Niestety warunków wewnątrz ośrodków nie znam, bo jak Koledzy wcześniej napisali większość osób tu preferuje kwatery i wyżywienie bądź we własnym zakresie bądź w knajpach których w Cro nie brakuje. Mogę tylko odnieść się co do atrakcyjności położenia tych w/w ośrodków.

Edit: Jeszcze jedna uwaga - bądź ostrożny wybierając kwaterę oferującą wyżywienie. W sumie nie spotkałem by było to w innej formie niż zwykła knajpa z jedzeniem na parterze apartamentu. Weź poprawkę że w Cro życie nocne knajp kończy się często grubo po północy. Nie wiem, czy będziesz szczęśliwy jeśli pod Twoim oknem goście będą się doskonale bawić przy winie i muzyce. Możesz mieć problem z pospaniem Ty nie wspominając o dwuletnim szkrabie. :wink:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 13.05.2013 13:54

A jest jeszcze gdzieś taki kompleks hotelowo-campingowy. Z całą masą atrakcji, dla dzieciaków szczególnie. Widzę ich stronę internetową, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie to i jak się to zwie. Czarna dziura w głowie.
imrowai
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) imrowai » 13.05.2013 13:59

ehh te wątki widziałem (poza chyba 2) starawo i pustawo w nich... choć cos tam mozna z nich wycisnąć...

oki zrozumiałem - muszę zmienić podejście do tematu i zapomnieć o greckich przyzwyczajeniach :/....

W takim razie zmienię pytanie
- dojarz własny
- miejsce dostosowane dla malucha 2 latka ( plaża z łagodnym wejściem i mało schodów do pokonania)
- możliwość wykupienia śniadania
mam nadzieję, ze brzmi lepiej :)

@Rysio - dzięki za punk zaczepienia
@Aldonka - wierze , ze czarna dziura ustąpi :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.05.2013 14:00

Prawdopodobnie gdzieś na Istrii, bo tam lubują się w tego typu kombinatach turystycznych :wink: Dla mnie Istria jednak stanowi czarną dziurę w mapie Chorwacji poza dwukrotnymi odwiedzinami na zasadzie "przez szybę samochodu". :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.05.2013 14:02

Możesz też wziąć pod rozwagę kompleks Medena w Trogirze. Można tam wynająć pokoje z wyżywieniem, we wrześniu już za tłoczno nie będzie, a knajpki przy plaży jeszcze otwarte.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje