napisał(a) Rysio » 13.05.2013 13:46
Jeśłi interesuje Cię wrześniowy termin to rozważ Baskę na wyspie Krk. Masz do wyboru hotel Zvonimir, Atrium Residence lub hotel Corinthia ( i jeszcze kilka innych hotelo - pensionatów).
Z cała pewnością nie jest to ciche i spokojne miejsce ale zważ że wybieracie się we wrześniu. W tym okresie jak rzeczywiście uda Ci się trafić coś na odludziu to może się okazać że na lody będziesz dojeżdżał autem bo miejscowy lodziarz już zwinął interes no i trudno będzie o atrakcje dla dzieciaka. W Basce znajdziesz ogólnodostępne huśtawki zjeżdżalnie czy nawet dyskotekę dla dzieci przy jednym z w/w hoteli i przyjazną dla dzieciaka plażę.
Inną opcją do wyboru jest np hotel Punta w Igrane. Spokojniejsza miejscowość aczkolwiek też nie dzika. Masz jednak jak wspomniałem możliwość zjedzenia lodów podczas spaceru bez wybierania się do kafejki autem. Również plaża jest dostępna dla dzieci.
Możesz też pojechać np do apartamentów Lupis w Loviste na Peljesacu. Śniadania oferują na miejscu reszta wyżywienia już niestety we własnym zakresie. Plaża też fajna dla dzieciaków, jednak obawiam się że będziecie się nudzić. Jak byłem ostatnio w końcówce sierpnia 2007 roku to wyglądało to "ostatni gasi światło".
Z jedzeniem a przynajmniej z restauracją na miejscu jest też ośrodek na Korculi a mianowicie apartman complex Prišcapac. Ciekawie położony ale uwaga jak powyżej, w końcówce sierpnia zaczynają desek szukać żeby okna pozabijać. Ośrodek oczywiście będzie czynny ale oprócz placu zabaw (parę huśtawek) na półwysepku to tam atrakcji nie zaznasz.
Niestety warunków wewnątrz ośrodków nie znam, bo jak Koledzy wcześniej napisali większość osób tu preferuje kwatery i wyżywienie bądź we własnym zakresie bądź w knajpach których w Cro nie brakuje. Mogę tylko odnieść się co do atrakcyjności położenia tych w/w ośrodków.
Edit: Jeszcze jedna uwaga - bądź ostrożny wybierając kwaterę oferującą wyżywienie. W sumie nie spotkałem by było to w innej formie niż zwykła knajpa z jedzeniem na parterze apartamentu. Weź poprawkę że w Cro życie nocne knajp kończy się często grubo po północy. Nie wiem, czy będziesz szczęśliwy jeśli pod Twoim oknem goście będą się doskonale bawić przy winie i muzyce. Możesz mieć problem z pospaniem Ty nie wspominając o dwuletnim szkrabie.