Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak zostałam więźniem w Komiży - wrzesień 2021

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 18.03.2026 12:48

Katerina napisał(a):Powodowana sentymentem, ot tak tu zajrzałam..a tu Twój wpis z 6 marca rok temu :)

Cześć
Szkoda, że już nie piszesz. Twoje relacje były nr 1 na tym forum.

Czy takie fora jak to nasze mają szansę się utrzymać?

Mają szansę. Niestety sporo użytkowników, którzy mieli duży wkład, już tu nie ma. Jedni zostali zbanowani, inni odeszli sami.

Vis uvijek u srcu, ale muszę zobaczyć resztę świata :jezykprosto:

Na Visie byłem tylko raz, ale po zaledwie ośmiu wyjazdach do Chorwacji jest u mnie póki co na 1. miejscu.
Też chcę zobaczyć resztę świata oraz resztę Chorwacji. Część z niej mam nadzieję zobaczyć już w maju.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.03.2026 15:38

Katerina napisał(a):Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów, zwłaszcza starych "weteranów" :usmiechkrzywy:
Mam wiele pytań - do Was i do świata.

Pozdrawiam również :proszedzieki: i pozostaję w ciekawości , co też świat Ci odpowiedział :usmiechkrzywy:

Katerina napisał(a):Czy takie fora jak to nasze mają szansę się utrzymać?

Jeżeli wszyscy autorzy relacji będą się ograniczać jedynie do czytania innych , to nie .

Katerina napisał(a):Jak zmieni ( zmieniła) się turystyka w Waszym mniemaniu?

Świat się zmienia , ludzie się zmieniają , w owczym pędzie często zapominają o celach jakie wytyczyli sobie na początku .
Turystyka jest łatwiejsza , bardziej dostępna , ale jej podstawową siłą napędową jest ciekawość świata , więc będzie dobrze :spoko:

Katerina napisał(a):Dlaczego mieliśmy potrzebę dzielenia się wrażeniami, a teraz nam się nie chce?
Czy to konkurencja botów i czatów?

W tym przypadku każdy musi sobie sam odpowiedzieć :oczko:

Katerina napisał(a):P.S. Od dwóch lat eksploruję Andaluzję - niesamowite przeżycia :hearts:
Ale Cro jest najlepsza :papa:

Cały Półwysep Iberyjski godny jest najwyższej uwagi , więc nie dziwią mnie Twoje odczucia :spoko:
Może stworzysz relację :idea:

Pozdrawiam serdecznie
Piotr
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 20.03.2026 14:17

Chorwacja też się zmienia, bardzo przybyło turystów.
W pewnym momencie próbowałem Grecji, tak dwa razy po prawie miesiąc.
Ceny niższe, jedzenie lepsze, ale czegoś jednak brakowało
- Chorwacja dalej przyciągała - więc przy trzeciej z rzędu podróży do Grecji...w Budapeszcie odbiłem na Chorwację :D

Wracając do Vis - bardzo się skomercjalizował.
Nie pamiętam dokładnie kiedy tam byłem pierwszy raz ( chyba 2011rok) ale później było widać bardzo duże i szybkie zmiany (a Biševo wręcz przypominało mi "odpust")- aczkolwiek mam do niego duży sentyment.

Super go opisywałaś w relacjach, aż chciało się je czytać.
No i ten Svetač. Magiczne miejsce. Super trafiłaś na przewodnika w podróży.

Są jeszcze wyspy nie tak mocno "zepsute" turystyką, ale to już inny temat.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży