Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z OROBECIA pytania

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Quattro
Podróżnik
Wróciłem z OROBECIA pytania

Postnapisał(a) Quattro » 04.09.2007 06:41

Witam służę pomocą co do noclegu trasy stacji lpg opłat miejscówek do plażowania itp :)
j23
Cromaniak

Postnapisał(a) j23 » 04.09.2007 07:37

Quattro napisał(a):Witam służę pomocą co do noclegu trasy stacji lpg opłat miejscówek do plażowania itp :)

Gdzie jest ten Orobeć?
kresselack
Odkrywca

Postnapisał(a) kresselack » 04.09.2007 08:49

Quattro napisał(a):Witam służę pomocą co do noclegu trasy stacji lpg opłat miejscówek do plażowania itp :)

Gdzie jest stacja LPG w Orebicu, jakie ceny były ostatnio?? Blisko przystani promowej??
Quattro
Podróżnik

Postnapisał(a) Quattro » 04.09.2007 09:13

Piszę jak mi wygodniej :) Orobeć niech będzie

lpg 3.35 zaraz za tablicą z nazwą Orobeć :) dalej do przystani jakieś 3 km

osoba dorosła 12 kun samochodzik z tego co pamiętam 120 kun ale tego nie jestem pewien
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.09.2007 09:19

Hahaha z tym Orobeciem to tak jak moja żona się mnie w tamtym roku pytała: "To gdzie my jesteśmy :?: w Osraczu :?:" :lool: chodziło oczywiście o Orasac pod Dubrovnikiem :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.09.2007 09:30

Quattro napisał(a):Piszę jak mi wygodniej :) Orobeć niech będzie

osoba dorosła 12 kun samochodzik z tego co pamiętam 120 kun ale tego nie jestem pewien

No i co ta pomoc, jak nie jesteś pewien i jeszcze dodatkowo dalej siedzisz w Orobecu, którego nie można znaleźć na mapie :?: :wink:
grzesasia
Odkrywca

Postnapisał(a) grzesasia » 04.09.2007 10:05

Quattro , lepiej powiedz jak wrażenia .Ja też wróciłem z Orebicia 03-09 przyzać niestety muszę , że jestem delikatnie zawiedziony ( wyobrażałem sobie go troszkę inaczej ).
grzesasia
Odkrywca

Postnapisał(a) grzesasia » 04.09.2007 10:27

A najbardziej zawiedli mnie Polscy turyści ( nie wszyscy ) , którzy mieli bardzo niemiłe nastawienie do rodaków ( można było odczuć jakby chcieli dać do zrozumienia : co wy tutaj robicie przecież myśmy tutaj przyjechali ). Niektórzy wstydzą się że są Polakmi i wstydzą się przyznać do Polaków. Mieliśmy o wiele lepszy kontakt z Czechami czy Słowakami nie mówiąc o Chorwatach aniżeli zPolską częścią turystów. Polacy nie potrafią ze sobą rozmawiać. To jest straszne ale prawdziwe.
j23
Cromaniak

Postnapisał(a) j23 » 04.09.2007 12:32

niektórym naszym rodakom się wydaje, że są ulepieni z lepszej gliny i nie rzadko nie odpowiadają na zwykłe dzień dobry, nie mówiąc o jakiejś rozmowie
Quattro
Podróżnik

Postnapisał(a) Quattro » 04.09.2007 12:56

Janusz Bajcer napisał(a):
Quattro napisał(a):Piszę jak mi wygodniej :) Orobeć niech będzie

No i co ta pomoc, jak nie jesteś pewien i jeszcze dodatkowo dalej siedzisz w Orobecu, którego nie można znaleźć na mapie :?: :wink:

Jestem tam gdzie lubię jak masz więcej wiadomości ode mnie to proszę jak nie to ..........
Quattro
Podróżnik

Postnapisał(a) Quattro » 04.09.2007 13:01

grzesasia napisał(a):A najbardziej zawiedli mnie Polscy turyści ( nie wszyscy ) , którzy mieli bardzo niemiłe nastawienie do rodaków ( można było odczuć jakby chcieli dać do zrozumienia : co wy tutaj robicie przecież myśmy tutaj przyjechali ). Niektórzy wstydzą się że są Polakmi i wstydzą się przyznać do Polaków. Mieliśmy o wiele lepszy kontakt z Czechami czy Słowakami nie mówiąc o Chorwatach aniżeli zPolską częścią turystów. Polacy nie potrafią ze sobą rozmawiać. To jest straszne ale prawdziwe.

To fakt co widać nawet na forum niekiedy :) ale spotkałem takich polaków że ho ho ale wyjątki potwierdzają zasadę turysta polski za granicą to pan sam dla siebie tutaj pozdrawiam wszystkie Żyrafki parę z łodzi oraz jeszcze kilku polaków z którymi grałem w siatkę .
Quattro
Podróżnik

Postnapisał(a) Quattro » 04.09.2007 13:04

grzesasia napisał(a):Quattro , lepiej powiedz jak wrażenia .Ja też wróciłem z Orebicia 03-09 przyzać niestety muszę , że jestem delikatnie zawiedziony ( wyobrażałem sobie go troszkę inaczej ).

Pytanie gdzie siedziałeś na plaży ?? piaszczystej czy w centrum ?? a może na campie ??

jak bym miał tam siedzieć to bym Cro znienawidził :) ale !! jak to już bywa włączył sie szwendaczek i znalazłem ładne 2 plaże bezludne fakt 8 km w 1 stronę ale sie opłacało :) mogę dać namiar satelitarny jak chcesz:)
grzesasia
Odkrywca

Postnapisał(a) grzesasia » 04.09.2007 13:23

My okupowaliśmy plaże trstenice czyli piaszczystą. ?Najbardziej mnie irytowało to ,że wszędzie daleko. Dzieciakowi zachciało się loda to musiałem naginać znim 15 min piechotą w jedną strone. żeby coś zjeść czy się napić w ciągu dnia czyli do godziny 15 to też nie lada wyprawa. Większość knajpek otwarta dopiero późnym popołudniem.
grzesasia
Odkrywca

Postnapisał(a) grzesasia » 04.09.2007 13:30

a z satelity chetnie pooglądam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.09.2007 13:44

Quattro napisał(a):Jestem tam gdzie lubię jak masz więcej wiadomości ode mnie to proszę jak nie to ..........

Też jestem tam gdzie lubię, ale o Orebeciu nie mam żadnych wiadomości, bo takiego miejsca o tej nazwie nie ma w Cro :oczko_usmiech: :papa:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone