napisał(a) damianołódź » 26.06.2012 13:27
tony montana napisał(a):Arek napisał(a):aro_40 napisał(a):pytanko tylko czy da się przejechac przez Łódź???
A po co przez Łódź ?? Ze Strykowa na Brzeziny, dalej jak pisał damianołódź
Arek, a Brzeziny to jakąś obwodnicę dostały ostatnio?
Jechałem tamtędy kilka razy i niestety w dzień to jakaś masakra, setki duzych mobili na wąskich uliczkach i rondach w centrum miasta ....
Nie, ja za Brzeziny jadąc od strony Wawy na Cro dziękuje

pozdro

Niejako "wywołany do tablicy" odpowiadam. Mój opis przejazdu przez Brzeziny, nie ma nic wspólnego z "korkami" od strony Warszawy, które oczywiście są i będą jeszcze długo, ponieważ na A2 jest zakaz wjazdu dla pojazdów pow. 3,5T, na wybranych 2 odcinkach Łódź Warszawa. Wjazd do Brzezin od strony autostrady jest na skrzyżowaniu ze światełkami, tuż obok stacji Orlen, gdzie skręcając w prawo kierunek Łódź, za 300m mamy odbicie w lewo na Andrespol, a dalej tak jak opisywałem wcześniej
Jeśli jedziemy A2 od strony Warszawy, to zależy kiedy będziemy chcieli przez Łódź przejechać w kierunku południowym. Newralgiczne są godziny 8:00-9:00 15:00-18:00, w innych jest w miarę luźno. Pierwsze 5 minut postoimy przed Rondem Solidarności, następnie zjeżdżając z wiaduktu na Kopcińskiego, rzadko uda się przejechać na dwie zmiany świateł, kolejna 5. Śmigłego Rydza do Rzgowskiej, w miarę płynnie, uwaga na fatalne torowisko na skrzyżowaniu z Dąbrowskiego!!! Rzgowska od Białego Kościoła do Matki Polki jakieś 10 minut i już jesteśmy poza miastem. Cała opisana trasa przez Łódź od Cmentarza na Dołach do Matki Polki nie powinna zająć dłużej niż 40 minut.
Decyzja zależy od dnia, pory dnia, nastroju... Ale warto czasami mieć alternatywną drogę
My wyjeżdżamy już w piątek około 19:08, nie mogę się już doczekać, jeszcze tylko 3 dni, 1300 km i 14 dni błogich (mam nadzieję) wakacji w Pisaku