napisał(a) damiangres » 25.11.2008 08:42
MOTOCYKLISTA 69 napisał(a):WITAM JEDŻIEMY NA DRUGI ROK DO CHORWACJI PO RAZ PIERWSZY NA MOTOCYKLACH CZY MOZE KTOŚ MI POLECIC JAKIES KWATERY CENY PALIWA JAK SIE JEŻDZI PO TAMTYCH DROGACH I W JAKIE MIEJSCE POJECHAC
Witaj,
cóż, kwatery - pewnie do wyboru, do koloru - pola namiotowe, apartmenty, hotele, wedle upodobania. Jestem przekonany, że znajdziesz coś dla siebie.
Paliwo - w zasadzie przy pojemności baku motocykla jesteś skazany na ceny krajów, przez które będziesz przejeżdżał, a w cro - powiedzmy nie odbiegają zbytnio od przyzwoitości.
Jesli chodzi o drogi w cro dla motocykli - cód, miód i boczek

Winkielki jak marzenie, no i klimat odpowiedni. Tylko należy uważać na jedna rzecz - na niektórych drogach, na winkielkach potrafi pojawić się trochę piasku - co to znacza, nie muszę Ci mówić. Dla katamarana niezbyt groźne - dla moto za szybkie wejście z pochyleniem i dzwon gotowy. A prowokują te winkielki do pochyleń i tarcia podnóżkami o asfalt
Co się tyczy miejsca gdzie pojechać - ja lubię okolice Zadaru, Szybenika i Splitu. Ale tu zaraz pewnie podniesie się płacz, że na Istrii lepiej, a Południowa Dalmacja to w ogóle najpiękniejsza

Tak naprawdę musisz tam pojechać i wybrać sobie, co Cię najbardziej kręci. To tak jak z moto - jeden lubi v-kę, wolne obroty i wiatr we włosach (jesli je ma

ja mam mało i trochę ciężko mi to poczuć) inny za nic nie zamieniłby porządnego litra w rzędzie, z mocą powyżej stu koni
Jedno jest pewne - pojedziesz - nie pożałujesz
pozdrowienia
--
damian
GSX 750ES '86
GSX 1100F '92
GSX 1100G '91