Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2009 - Rogoznica Willa Barac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niebieski
Plażowicz
Wakacje 2009 - Rogoznica Willa Barac

Nieprzeczytany postnapisał(a) niebieski » 19.02.2009 09:25

Drugi raz wybieramy się do Chorwacji i w związku z tym mam pytanie do forumowiczów dotyczące Willi Barac w miasteczku Rogoznica, byc może ktoś już korzystał z tej kwatery i ma jakieś sugestie w tym zakresie jacy są gospodarze i czy okolica jest również ciekawa.
W ubiegłym roku urlop spędzilismy w malowniczej miejscowości Zivogosce Blato w rejonie Makarskiej Riviery i w razie jakichkolwiek zapytań służę pomocą .
Pozdrawiam ,niebieski
krzysi3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysi3k » 23.02.2009 21:36

niebieski napisał(a):Drugi raz wybieramy się do Chorwacji i w związku z tym mam pytanie do forumowiczów dotyczące Willi Barac w miasteczku Rogoznica, byc może ktoś już korzystał z tej kwatery i ma jakieś sugestie w tym zakresie jacy są gospodarze i czy okolica jest również ciekawa.
W ubiegłym roku urlop spędzilismy w malowniczej miejscowości Zivogosce Blato w rejonie Makarskiej Riviery i w razie jakichkolwiek zapytań służę pomocą .
Pozdrawiam ,niebieski

pokaż fotki z tej miejscwości ... jęsli masz jakieś oczywicie, w tym roku będę tam od 17 lipca :D
niebieski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) niebieski » 24.02.2009 14:46

Jutro będę miał trochę więcej czasu i postaram się wrzucić pare zdjęć .
niebieski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) niebieski » 25.02.2009 18:39

Oto parę fotek z malowniczej miejscowości Zivogosce Blato, zdaje sobie sprawe z tego , że nie będą one w stanie oddać klimatu miejscowości , ale może mi sie uda .W zasadzie sa tam dwie plaże nam bardziej przypadła do gustu mała kameralna w okolicy campingu
Obrazek
Obrazek
druga większa bardziej miejska tez jest ładna ale w sezonie trudno znaleźć na niej wolne miejsce
Obrazek
Obrazek
sama miejscowośc nie jest zbyt duża .Znajdziesz w niej ciszę i spokój oraz kilka fajnych knajpek
Obrazek
Obrazek
udając sie kilkaset metrów bardziej na południe znajdziesz natomiast kilka innych plaż i to jest jedna z nich
Obrazek
Obrazek
plaża późnym popołudniem też jest ładna
Obrazek
Nie wiem czy jest sens abym przesyłał więcej fotek gdyż pozbawią cię radości poznania nowych nieznanych miejsc a uwierz mi jest ich tam mnóstwo. Zivogosce stanowią niezła baze wypadową np na wyspę Hvar czy też do Dubrownika .Jeżeli masz jakies pytania do daj znać .
Marcelina
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcelina » 25.02.2009 18:43

Bardzo, bardzo ładne zdjęcia....
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 25.02.2009 20:35

W rewanżu parę fotek z Rogoznicy:
z góry
Obrazek
z dołu
Obrazek
z nabrzeża
Obrazek
marina
Obrazek
Willi Barac nie zauważyłem. :oops:
Pozdrawiam
niebieski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) niebieski » 26.02.2009 10:42

Zdjątka ładne.Skoro byłeś w Rogoznicy to masz na pewno jakąś opinie na temat tej miejscowości i samych plaż. Zamierzamy zabrać ze sobą również rowery i mam pytanie czy jest tam w okolicy gdzie na nich pojeździć :D
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 27.02.2009 18:12

Nie odpowiem, plażowałem 3 kilometry dalej. Rowerem da się pojeździć, po opuszczeniu Jadranki podjazdy są gdzieniegdzie zabójcze, wąskie dróżki asfaltowe albo szuter. Ale może wypowiedzą się inni, ja poruszałem się autem. Poleciłbym kierunek na wschód, pomiędzy Rogoznicą i Mariną.
krzysi3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysi3k » 28.02.2009 11:45

niebieski napisał(a):Oto parę fotek z malowniczej miejscowości Zivogosce Blato, zdaje sobie sprawe z tego , że nie będą one w stanie oddać klimatu miejscowości .

dzięki za zdjęcia, pozostaje mi tylko czekać do połowy lipca i obserwowac kurs euro ;) ... rezerwacja zrobiona, zaliczka zapłacona - gospodarz już odpisał że dostał kasę. Sądząc po Twoich zdjęcach to będe mieszkał na wprost przystani którą widac na nich :)
Ostatnio edytowano 28.02.2009 12:10 przez krzysi3k, łącznie edytowano 1 raz
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 28.02.2009 12:00

krzysi3k napisał(a):dzięki za zdjęcia, pozostaje mi tylko czekać do połowy lipca i obserwowac kurs euro ;) ... rezerwacja zrobiona, zaliczka zapłacona - gospodarz już odpisał że dostał kasę. Sądząc po Twoich zdjęcach to będe mieszkał na wprost przystani którą widac na nich :)

Kolego krzysi3k przypominam o pkt.9 regulaminu forum
Nie wklejaj zdjęcia ani linków szerszych niż 800 pixeli. Konieczność przewijania ekranu w poziomie bardzo utrudnia czytanie. Nie cytuj postów ze zdjęciami, a jeśli musisz to usuń zdjęcia poza tym jednym do którego nawiązuje Twoja odpowiedź.

Proszę o edytowanie posta :wink:
niebieski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) niebieski » 28.02.2009 12:39

Wszyscy obserwujemy kurs euro i mam nadzieję, że do wakacji jeszcze co nieco spadnie .Czas szybko mija i tylko patrzeć jak będzie trzeba się pakować . My do Zivogosce na pewno jeszcze wrócimy gdyż zauroczyło nas to miejsce. A co do kwater to w zasadzie wszystkie znajduja się blisko plaży i samej przystani. Jest to typowo turystyczna mieścinka.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne