A jeszcze jedno: odradzam tankowanie na Węgrzech ON - po sprawdzeniu pobranego salda wychodzi 5,66 za 1l ON. Stacja MOL w Szombathely
.png)
.png)
blindman napisał(a):Ja powiem jedno - noga z gazu!. Mimo, że jeżdżę spokojnie dwa tygodnie po zdarzeniu listonosz przyniósł mandat z Węgier (rejon Szombathely). Przekroczenie prędkości o 25 km/h - ok. 400zł. Dla porównania w Polsce taki mandat to 100zł. Płacz i płać
.png)
.png)
blindman napisał(a):Tak, to był fotoradar w rejonie Szombathely.
.png)
.png)
blindman napisał(a):Tak, to był fotoradar w rejonie Szombathely. Co do ceny, tankując paliwo nie przeliczałem HUF na PLN, sprawdziłem dopiero po powrocie w domu ile wyszło za litr - drożej niż w CRO na Hvarze. Kolejny niefart to taki, że tankowałem dwa razy na tej samej stacji w Szombathely - w drodze "do" i "z" Chorwacji. Na długo zapamiętam ten region Węgier
.png)
mi na MOL przy granicy w Letenye za ON+ wyszło 5,36 zeta (22.07.2020)blindman napisał(a):Ja powiem jedno - noga z gazu!. Mimo, że jeżdżę spokojnie dwa tygodnie po zdarzeniu listonosz przyniósł mandat z Węgier (rejon Szombathely). Przekroczenie prędkości o 25 km/h - ok. 400zł. Dla porównania w Polsce taki mandat to 100zł. Płacz i płać
A jeszcze jedno: odradzam tankowanie na Węgrzech ON - po sprawdzeniu pobranego salda wychodzi 5,66 za 1l ON. Stacja MOL w Szombathely
.png)
.png)
lukawzor napisał(a):Po wielu latach porzucam trasę Austria/Słowenia i pierwszy raz jadę przez Węgry taką oto trasą :
https://www.google.com/maps/dir/Wrocław/Rédics,+Węgry
Pytanie jakie muszę kupić winiety na cała trasę i gdzie najlepiej to zrobić ?
Z góry wielkie dzięki
lukawzor napisał(a):Gdzie stanąć na mojej trasie (lub lekko zboczyć) na Węgrzech na 1/2 dni tak żeby trochę pozwiedzać?
lukawzor napisał(a):Keszthely to chyba dobry pomysłktoś może polecić tam sprawdzony nocleg?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi