Wyjeżdżam dzisiaj około 15.00 z Lublina. Planuję jechać przez Bardejów . Co myślicie o takiej trasie od Rzeszowa do Bardejowa czy nie szybciej będzie przejechać kawałek autostradą a mianowicie Rzeszów _ Dębica_Bardejów
niestety nie mogę wkleić linka
.png)
.png)
ornak3 napisał(a):Witam
Wyjeżdżam dzisiaj około 15.00 z Lublina. Planuję jechać przez Bardejów . Co myślicie o takiej trasie od Rzeszowa do Bardejowa czy nie szybciej będzie przejechać kawałek autostradą a mianowicie Rzeszów _ Dębica_Bardejów
niestety nie mogę wkleić linka
.png)
b0czek napisał(a):Lis-Witalis napisał(a):
Ja wybrałem tę trasę po lekturze tegoż wątku uwzględniając posty na innych wątkach. Czy to jest trasa najlepsza - nie wiem.
Wyjechałem z Lublina o 18:30, ~6:00 stanąłem w kolejce do przejścia autostradowego w Letenye.
.png)
leszekmw napisał(a):b0czek napisał(a):Lis-Witalis napisał(a):
Ja wybrałem tę trasę po lekturze tegoż wątku uwzględniając posty na innych wątkach. Czy to jest trasa najlepsza - nie wiem.
Wyjechałem z Lublina o 18:30, ~6:00 stanąłem w kolejce do przejścia autostradowego w Letenye.
łoo matko ..nieźle..![]()
ja jak jeżdżę we wrześniu to wyjeżdżam o 15 z lublina i o 7 rano jestem w okolicach breli..
.png)
.png)
.png)
.png)
akkon napisał(a):Równo 25 km od granicy SK/HU jest po prawej stronie stacja MOL (między skrętem na Encs a wjazdem do Forro). Prawie wszyscy tranzytowcy właśnie tam kupują winiety. Obsługa stacji już wyspecjalizowana w dogadaniu się
.png)
.png)
szczaw napisał(a):To już teraz nie rozumiem , którędy jechać wjeżdżając z Barwinka , chodzi o ominięcie wahadeł drogowych , będe już w tym momencie po 500 km z PL i wolałbym jechać niż się turlać , wcześniej była proponowana trasa z Barwinek normalnie i w m. KRAJNA POLANA odbić w lewo na Bodruzal, Mirola, Pstrina, Staskovce i potem na 575 na Stropkow i około jezior w dół na Trebisov i granica w Słowenske Nove Mesto, co teraz o tym sądzić , chodzi o czas , ale nie żebym jechał 150 tylko 100 bo z przyczepką tak DO 750 KG , więc ma być bezpiecznie, co teraz mam myśleć , dojechać zawsze człowiek dojedzie bo to nie pierwszy raz ale SPOKOJNIE
.png)
.png)
Lis-Witalis napisał(a):Czyli podsumowując temat i przejazd przez Słowację na obecną chwilę po przeczytaju wielu kolegów z forum można powiedzieć , że trasa przez Bardejov jest obecnie najlepszą alternatywą przejazdu przez Słowację
Trasa 1 Dukla - Bardejov : http://mapy.interia.pl/directions/drive ... normal.day
Trasa 2 Dukla - Barwinek - Stropkov - Preszov - Koszyce - Miszkolc : https://www.google.pl/maps/dir/Dukla/Pr ... 963631!3e0
Trasa 3 Dukla -Barwinek - Stropkov - Trebisov - Szerences - Miszkolc : https://www.google.pl/maps/dir/Dukla/Tr ... 963631!3e0
.png)
.png)
darkolo napisał(a):Witam, w sobotę wracałem z Chorwacji, przez Węgry i Słowację....zrezygnowałem z BArwinka i nie żałuję, ominąłem ten odcinek trasą Dukla - Bardejov - Presov, tylko 1 wahadło, oczywiscie prędkości rozwinąć sie nie da, ale jedzie się a nie stoi, polecam tą trasę.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi