Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa do Chorwacji z Polski południowo-wschodniej- dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dekoder
Croentuzjasta
Re: Trasa do Chorwacji z Polski południowo-wschodniej- dysku

Nieprzeczytany postnapisał(a) dekoder » 10.10.2025 20:39

Z NS do Preszowa, gdzie wjeżdza się na autostradę jest ok. 100 km i 1,5 godziny jazdy.

Jazda z NS przez Brzesko i Kraków, czyli słynna tirostrada, to jakaś pomyłka. Do tego wieczne remonty w Czechach i od niedawna w Austrii.
lukasz144
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz144 » 18.10.2025 19:15

To widocznie mam szczęście do trasy przez Austrię bo zawsze przelecę bez problemów... za to Słowację źle wspominam . Znam każdy kilometr tej trasy ..
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 19.10.2025 08:30

Może Nowy Sącz - Umag ma jakiś sens ale skoro od dawna omijasz Słowację to teraz trochę się zmieniło. Ja startując z Gorlic uważam, że w tej chwili po otwarciu autostrady w HU i SK mam trasę niemal idealną do Cro. Nie widzę wad. Na KRK w 9:30h. Jedynie obwodnicy Budapesztu nie lubię.
lukasz144
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz144 » 19.10.2025 20:49

Nie tak dawno jechałem przez Słowację. Póki nie dokończą autostrady Poprad-Bratysława to wolę przez Czechy i Austrię. Tym bardziej że w drodze do/z Umag zawsze zachacze Włochy . Winiety Austria/Czechy mam za free w cenie wypożyczonego auta (bus 9 os)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa do Chorwacji z Polski południowo-wschodniej- dyskusja - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone