.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
paczo napisał(a):Czy przejście w Barwinku to dalej takie zakoleinowane serpentyny czy coś się poprawiło?
Ostatnie dwa razy jechałem na Konieczną i Bardejów i bardzo fajna trasa, polecam ale może czas sprawdzić ponownie Barwinek?
.png)
stavros2002 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):...jakie jest ograniczenie prędkości na Słowacji po przejechaniu przejścia granicznego w Barwinku...?
jak dla mnie sytuacja nie jest jasna w 100 %...na przejściu jest bowiem 40...a 2-3 km pierwszy znak to 70:)
Jedziesz 40 aż do znaku 70, a potem albo znak końca ograniczeń albo obszar zabudowany 50
.png)
Sol-Wagon napisał(a):paczo napisał(a):Czy przejście w Barwinku to dalej takie zakoleinowane serpentyny czy coś się poprawiło?
Ostatnie dwa razy jechałem na Konieczną i Bardejów i bardzo fajna trasa, polecam ale może czas sprawdzić ponownie Barwinek?
te zakoleinowane serpentyny były zamknięte w 2015, zrobili...

.png)
marta18091997 napisał(a):Dziękuje za informacje : ) Aa kojarzysz koszt takiego przejazdu w dwie strony ? bo Jedziemy na 5 dni, te winety są chyba 7-10 dniowe tak ? w Chorwacji już są normalne bramki?
woka napisał(a):marta18091997 napisał(a):Dziękuje za informacje : ) Aa kojarzysz koszt takiego przejazdu w dwie strony ? bo Jedziemy na 5 dni, te winety są chyba 7-10 dniowe tak ? w Chorwacji już są normalne bramki?
Nie zwracam aż tak na koszt tych winiet ale za obie tzn. Słowacja + Węgry zapłacisz w tej budce coś około 22-24 euro.
Winiety są 10-dniowe więc kupisz tylko raz. W Chorwacji płacisz na bramkach - najlepiej kartą bankomatową. Kosz do Zadaru - nie wiem - ale jest strona www (chyba http://www.hak.hr) gdzie można sobie obliczyć.
Może ktoś tutaj zaglądnie i Ci pomoże (obliczy).
Sol-Wagon napisał(a):stavros2002 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):...jakie jest ograniczenie prędkości na Słowacji po przejechaniu przejścia granicznego w Barwinku...?
jak dla mnie sytuacja nie jest jasna w 100 %...na przejściu jest bowiem 40...a 2-3 km pierwszy znak to 70:)
Jedziesz 40 aż do znaku 70, a potem albo znak końca ograniczeń albo obszar zabudowany 50
rozumiem Cię, że chcesz mi podać zasadę...ale znasz to przejście? szeroka droga, zero zabudowań i 40 przez 2 km? chyba "jakiegoś" znaku brakuje...
.png)
stavros2002 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):stavros2002 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):...jakie jest ograniczenie prędkości na Słowacji po przejechaniu przejścia granicznego w Barwinku...?
rozumiem Cię, że chcesz mi podać zasadę...ale znasz to przejście? szeroka droga, zero zabudowań i 40 przez 2 km? chyba "jakiegoś" znaku brakuje...
Przejście znam, znam też slowacką policję2 minuty mnie nie zbawi, oni lubią czasami ustawiać się przed Wyżnym Komarnikiem,ale jak chcesz im tłumaczyc, że "znaku brakuje", to czemu nie
.png)
.png)
.png)
marta18091997 napisał(a):Witam , mam parę pytań odnośnie dojazdu na Bałkany. Mianowicie za tydzień wybieram się samochodem do Zadaru i mam parę pytań , może ktoś z was będzie wiedział jak to wygląda . Jedziemy autem na gaz, a czytałam na róznych forach że nie wszędzie są stacje z gazem, zamierzamy jechać przez Słowację i Węgry. Interesowałyby mnie wszystkie aktualne informacje dotyczące : Winet (gdzie za ile na jaki czas ) ( gdzie stacja z gazem) Zastanawiam sie również jaką jest mieć przy sobie najlepiej walutE ? Wszystkiego po trochę czy tylko kuny i euro ? Informacje dotyczące przepisów również mile widziane
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi