Jak się dba tak się ma, co więcej nawet gdyby coś Ci "wyskoczyło" po drodze, szybciej znajdziesz mechanika do Swojego auta, z kilkulatkiem pojedziesz lawetą do ASO, a wtedy cały wakacyjny budżet
Oczywiście nikomu nie życzę takich imprez po drodze..png)
Oczywiście nikomu nie życzę takich imprez po drodze..png)
.png)
Felipes napisał(a):Noemi moim zdaniem Twoje V70 będzie jeszcze na chodzie kolejne 10 lat, sam mam W124 sprowadzone 11 lat temu z DE i jak widzę co się dzieje z 5 letnimi samochodami to nie wróżę im nic dobrego.
Jak się dba tak się ma, co więcej nawet gdyby coś Ci "wyskoczyło" po drodze, szybciej znajdziesz mechanika do Swojego auta, z kilkulatkiem pojedziesz lawetą do ASO, a wtedy cały wakacyjny budżetOczywiście nikomu nie życzę takich imprez po drodze.
..png)
.png)
piotrekbeti napisał(a):każde kupione od handlarza auto ma kręcony, niekiedy kilka razy licznik, zależy przez ile rąk przeszło
.png)
.png)
kotbury napisał(a):Pomału przygotowuje samochód do wyprawy wakacyjnej do Chorwacji. Wymieniłem olej, filtry, naprawiłem klimę i jakieś drobiazgi zostały sprawdzone i poprawione/naprawione.
Coś mnie tknęło, żeby wymienić plastikowe trójniki, które są w układzie chłodzenia na aluminiowe, oraz węże od nich do parownika gazu. Jeden trójnik (plastikowy) pękł w czasie wymiany, ale najlepsze były te węże. Nie dały się zgiąć - połamały się w trzech miejscach.
Naprawdę warto sprawdzić układ chłodzenia.
.png)
.png)
szaki17 napisał(a):A ja jadę swoim Clio II z 2003 i myślę że po solidnym przeglądzie przed wyjazdem, moje 75 koników da radę i będą fajne wakacje, (...)
.png)
szaki17 napisał(a):A ja jadę swoim Clio II z 2003 i myślę że po solidnym przeglądzie przed wyjazdem, moje 75 koników da radę i będą fajne wakacje, bo swój ostatni pobyt wspominam nie mile ( awaria .. kręgosłupa).
Co do reszty Twojego posty, to wygląda na to, ze nie tylko stary samochód wymaga przeglądu przed podróżą
Powodzenia
.png)
.png)
AdamKce napisał(a):szaki17 napisał(a):A ja jadę swoim Clio II z 2003 i myślę że po solidnym przeglądzie przed wyjazdem, moje 75 koników da radę i będą fajne wakacje, bo swój ostatni pobyt wspominam nie mile ( awaria .. kręgosłupa).
Jade tyle ze thalia i tym samym silnikiem w sierpniu ! Damy rade
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi