mysza73 napisał(a):Fajne te Wasze wakacje, serio![]()
My w tym roku to nawet przydziadować nie mogliśmy, bo w Grecji parkingi są for free
![]()
W Chorwacji poza sezonem też wiele parkingów jest for free
mysza73 napisał(a):A i na żarełko za wiele nie wydaliśmy, bo Babcia codziennie rano dostarczała nam świeże figi i winogrona (raz jak nie przyszła, to pomyślałam, że może chora), a po plaży donosiła coś konkretniejszego, jakieś rybki, mięska i inne warzywka
Na żarełko też nie wydaliśmy zbyt wiele, jakąś porządną objadokolację w konobie jedliśmy chyba 3 czy 4 razy. Z gorąca niezbyt nam się chciało jeść, więc wystarczały nam palačinki, pizza, burek, itp. Raz też ugotowałam w apartmanie obiad na 2 dni
Nasi gospodarze to aż tak nas nie karmili, ale dostaliśmy od nich soczki, rakiję, owoce, pitę z serem i prošek
mysza73 napisał(a):O miejsce na plaży też walczyć nie trzeba było, bo prawie zawsze byliśmy sami![]()
Nie walczyliśmy o miejsce na plaży
Tutaj patrz punkt pierwszy: poza sezonem też są w Cro puste plażemysza73 napisał(a):Więc jak byś w przyszłym roku, dla odmiany, szukała całkowitego zadupia, to polecam Xifias u Babci
Dziękuję za polecenie, ale mam już dość sprecyzowane plany na przyszły rok. Tzn. na razie się waham pomiędzy dwoma totalnie różnymi kierunkami- Rumunią i Teneryfą
Kapitańska Baba napisał(a):Też z reguły dziadujemy na parkingach![]()
Na tym chyba dziadować najłatwiej
Kapitańska Baba napisał(a): Człowiek się chyba po prostu wybredny robi![]()
:
Przez Pag, Hvar i Krk stałam się wybredna
maslinka napisał(a):Baaardzo nie lubię płacić za parkingi, więc Was rozumiem. To jakby wyrzucone pieniądze, bo nic nie masz z tego, że auto sobie stoiNawet nie jest bezpieczne, bo przecież to są parkingi niestrzeżone.
Może nie do końca chodzi o to, żeby nie płacić w ogóle, a o to, że Chorwaci czasem przeginają
maslinka napisał(a):Szkoda, że Ci Pan S. nie zrobił zdjęciaTak to jest z tymi Małżami, że z roku na rok rzadziej nas fotografują
Z okresu przed ślubem mamy mnóstwo moich portretów
, a teraz muszę się dopraszać o zrobienie zdjęcia. Zazwyczaj jest marudzenie i przewracanie oczami, że takich zdjęć mam milion, co w sumie jest prawdą
Noooo, Pan S. najwięcej zdjęć robił mi w 2012
maslinka napisał(a):
A macie jakąś fotkę samej plaży? Nie tej słynnej skałki, tylko miejsca gdzie leżeliście?
robertms napisał(a):Kurcze, kusicie tą Riviera Makarska...
Moze trza sprobowac...
Może i trzeba....

.png)

.png)
.png)
.