Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.01.2014 13:22

bluesman napisał(a): Bo jest różnica ......... między rowerem, a rowerem i nie w kolorze czy też marce................ Jeżeli chcesz tylko pojeździć na rowerze nie zauważysz różnicy.

Dokładnie to chciałem powiedzieć :D

bluesman napisał(a):
romuald22 napisał(a):Właściwie to nie mam pretensji :wink:
Ale romantyczny wątek o jeździe na rowerze stał się ostatnio mocno techniczny.
(sam już nie wiem ile mam milimetrów i w którą stronę :wink: )

Niestety technika jest też istotna :)

Zapewne tak, ale może dobrze byłoby rozdzielić wątki: jeden stricte techniczny a drugi, gdzie można by zamieszczać opisy ciekawych tras oraz zdjęcia i relacje z rowerowych wypraw :?:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.01.2014 13:33

greenrs napisał(a):Zapewne tak, ale może dobrze byłoby rozdzielić wątki: jeden stricte techniczny a drugi, gdzie można by zamieszczać opisy ciekawych tras oraz zdjęcia i relacje z rowerowych wypraw :?:

Zwróć uwagę, że opisy rowerowych wypraw znajdują się na różnych stronach, a nie akurat tylko w tym wątku :) Skoro ktoś pyta lub ma wątpliwości próbuję pomóc :papa:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.01.2014 14:58

greenrs napisał(a):
bluesman napisał(a): Bo jest różnica ......... między rowerem, a rowerem i nie w kolorze czy też marce................ Jeżeli chcesz tylko pojeździć na rowerze nie zauważysz różnicy.

Sory że się czepiam , ale rower jest do tego żeby trochę pojeździć , a do czego może więcej służyć - oświeć mnie ( prócz do wożenia worka kartofli z targu :D )

jeśli komuś chodzi o spalani kalorii i robienie kondycji to jak najbardziej polecam żelaźniaka na gumiakach stawia takie opory że ... :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.01.2014 15:00

A dlaczego masz różne belki, boxy, bagażniki?
Przecież wystarczy po jednym modelu.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.01.2014 15:18

FUX napisał(a):A dlaczego masz różne belki, boxy, bagażniki?

Ja mniej więcej znam odpowiedź ... tak wypuszczam Bluesmena trochę maliny :wink:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.01.2014 15:28

greenrs napisał(a): Ja szukam jakiegoś taniego trekkinga i okazuje się, że w sklepach już rozpoczął się nowy sezon. Stare modele wyprzedane a nowe w cenach "nowości" :)

jeśli nie musi być nowy to mogę Ci sprzedać mój używany 2 lata Giant trek alu
Obrazek
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.01.2014 16:23

auto_gt napisał(a):
FUX napisał(a):A dlaczego masz różne belki, boxy, bagażniki?

Ja mniej więcej znam odpowiedź ... tak wypuszczam Bluesmena trochę maliny :wink:

Chcesz w ucho ? :mrgreen:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 13.01.2014 16:37

Sorrki za te moje techniczne wywody. Obiecuję, że jak będzie ładnie wiosną to jakiś krótki opis trasy wycieczkowej też zamieszczę - tak dla równowagi, aby kwestie techniczne nie przeważały w lajtowym temacie :mrgreen:

greenrs napisał(a):Trochę już późno... Ja szukam jakiegoś taniego trekkinga i okazuje się, że w sklepach już rozpoczął się nowy sezon. Stare modele wyprzedane a nowe w cenach "nowości" :) (...)

Masz rację z rowerami - bo dany rocznik jest często sprzedany już w sierpniu w przypadku tych bardziej chodliwych marek i modeli. Natomiast w częściach można jeszcze dużo rzeczy znaleźć po promocyjnych cenach (moje siodło np. było tańsze o 65%) :lol: Mostek kosztował mnie 50 zł. plus ten zdemontowany. Także trzeba korzystać :P
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.01.2014 16:45

auto_gt napisał(a):jeśli nie musi być nowy to mogę Ci sprzedać mój używany 2 lata Giant trek alu
Obrazek

Eeeeeee malinowy wpuszczaczu chcesz mieć opeer od admina ???

Takie wpisy to w dziale GIEŁDA !

:mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.01.2014 16:56

Nie pisałem że sprzedaję 8O , " tylko jak chcesz "...

A jeśli będzie chciał - to wystawiłbym w dziale giełda ..., a może i wystawię .

Tylko muszę real foty porobić , w sobotę .
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 13.01.2014 17:13

bluesman napisał(a):
romuald22 napisał(a):Właściwie to nie mam pretensji :wink:
Ale romantyczny wątek o jeździe na rowerze stał się ostatnio mocno techniczny.
(sam już nie wiem ile mam milimetrów i w którą stronę :wink: )

Niestety technika jest też istotna :)

można usłyszeć tu i ówdzie, że technika najważniejsza :mrgreen:

Wyjeżdżam dziś z domu do pracy a tu szklanka. Lód wszędzie. Chodniki, drogi, pobocze. Fajnie się jechało, szkoliłem się w rowerowym drifcie :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.01.2014 17:38

Obyś nie miał okazji do kolejnego podreperowania budżetu na technikę do roweru :papa:
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 13.01.2014 22:17

W przyszłym tygodniu w końcu składam papiery na dwie komisje, może uzbiera się na coś ciekawego, dwukołowego :mrgreen:
Na takiej szklance jak dzisiaj jeździ się naprawdę ciężko, ale gdy widziałem auta które nie mogły ruszyć z miejsca, uśmiech sam gościł mi na mej twarzy :) Byłem szybszy i sprytniejszy od nich :mrgreen:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.01.2014 22:43

auto_gt napisał(a):jeśli nie musi być nowy to mogę Ci sprzedać mój używany 2 lata Giant trek alu

Fajny. Właśnie czegoś takiego szukam. No ale Leżajsk daleko a ja musiałbym najpierw "przymierzyć" czy mi dobrze leży :D więc raczej nie wchodzi w rachubę... :(
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 14.01.2014 08:04

greenrs napisał(a):

Fajny. Właśnie czegoś takiego szukam. No ale Leżajsk daleko a ja musiałbym najpierw "przymierzyć" czy mi dobrze leży :D więc raczej nie wchodzi w rachubę... :(

W relu wygląda dużo lepiej i wygodnie się nim jeździ , ma się wrażenie ,że jedzie bardzo lekko , wszystkie przeżuty działają poprawnie ,choć to nie są XT , to kaseta ma taką dużą zębatę co pomaga podjechać nim np po zjeździe dla wózków przy schodach na chodniku nawet bardzo stromym .

Jest dla wysokich ludzi bo rama z oznaczeniem L , nie wiem jak to się ma do oznaczeń cyfrowych , 47 50 55 , chyba 50 ? , w każdym razie jest dla wzrostu powyżej 176 cm i o budowie ciała o raczej dłuższych nogach , żeby "klejnotami" nie walić po ramie w razie zeskoku :lol: .

Ciśnienia nie ma , ale chodzi mi po głowie żeby górski kupić i się " pobawić coś więcej " w tym sezonie .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 47
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone