Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.
napisał(a) meeg » 12.01.2014 16:01
auto_gt napisał(a):Matko ... sztyca za 349 zł .... toż cały rower można kupić
TO MOŻE pospawam Tigiem za pólceny
żart.
Oj można, można

No cóż, każdy ma jakiegoś bzika
bluesman napisał(a):Są Heniu droższe sztyce np Crank Brothers Cobalt

Jeżeli nie jesteś specjalistą w tej dziedzinie to raczej zrezygnuj

na tym się nie dorobisz

jest sporo f-m, które sprzedają takie niszowe i potwornie drogie części

Chętnych tak bardzo nie ma, poza tym rynek już jest nasycony bo takich części się nie wymienia często

(...)
Crank Brothers'a ale w najtańszej wersji cobalt2 dostałam po zakupie roweru ale niestety 400mm - więc nie pasiła i oddałam.
remikrmk napisał(a):Wczoraj kolejna styczniowa 50-tka. Przyjemne słoneczko, ptaki śpiewały jedynie wiało czasem tak, że odbierało chęci do jazdy. Dzisiaj siedzę w domu, wiatr się rozhulał na tyle, że z siodełka zrzuca

U mnie było podobnie. W jedną strone pod wiatr, że masakra czasem, ale z powrotem to jakbym miała dopięty żagiel

Za to tak pięknie słoneczko czasem po oczach dawało, że prawie wiosnę było czuć, a tu ... zima. Za to dziś pogoda koszmarna - wichura, co chwilę deszcz ze śniegiem albo zmrożony deszcz, brrrrr ...
bluesman napisał(a):U mnie sezon się nie kończy mam w domu rower spinnigowy

Nie sądzę, by z zakupem sztycy był jakiś problem trzeba poszukać wybór raczej jest a właściwa pozycja musi być dla ergonomii i zdrowotności

Jeżeli wie się jaki kształt siodełka jest najwygodniejszy to nie ma co i lepiej nie kombinować niestety w 99% nie da się siodełka wypożyczyć i przetestować ja stosuję selle italia

Mam podobnie jak Ty długie nogi, kolega, który jest identycznego wzrostu nie może jeździć na moim rowerze

bo biodra chodzą mu na boki

Też używam długiej sztycy 410 właśnie.( mam więcej do stracenia niż Ty

)
Ja też chodzę na spinning, gdy nie mam możliwości jazdy w terenie. We wtorek o 19 mam najbliższe zajęcia

Bardzo fajna grupa, bo ci sami ludzie chodzą już przez kilka dobrych lat i człowiek czuje się jakby na spotkanie towarzyskie chodził, a nie się męczyć

Super instruktorkę mamy - kobieta wręcz kosmicznie prowadzi zajęcia. Byłam w kilku innych klubach i nigdzie nie było tak super jak u niej

a nawet w innych klubach kadra spinningowa uczyła się od niej warsztatu.
Co do siodełka byłam pewna, że będzie wygodne, bo już wcześniej na takim jeździłam i uważam je za super wygodne. Selle Italię miałam w jednym ze swoich pierwszych rowerów - turbomatica o ile dobrze pamiętam i też było super.
A jaką maszę tę sztycę? Może możesz mi coś doradzić?