Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) bluesman » 05.01.2014 21:23

meeg napisał(a): podstarzałych kur domowych tuż przed 40stką :devil: :lool:

te są najgorsze :mrgreen:

zwłaszcza robiące setkę w dwa dni ............
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 05.01.2014 21:34

Niezły wymiatacz ,robi wrażenie , przyczepności życzę .
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 05.01.2014 21:37

auto_gt napisał(a):Niezły wymiatacz ,robi wrażenie , przyczepności życzę .

Całe szczęście, że rower sam nie jeździ :)
meeg
Cromaniak

Postnapisał(a) meeg » 05.01.2014 22:00

bluesman napisał(a):
meeg napisał(a): podstarzałych kur domowych tuż przed 40stką :devil: :lool:

te są najgorsze :mrgreen:

zwłaszcza robiące setkę w dwa dni ............

Setka w te dwa dni to mało bo pogoda była całkiem niezła, mieliśmy niedosyt, ale czasu było mało bo zbyt późno ostatnio się zbieramy :wink:
meeg
Cromaniak

Postnapisał(a) meeg » 05.01.2014 22:01

auto_gt napisał(a):Niezły wymiatacz ,robi wrażenie , przyczepności życzę .

Dzięki :D
meeg
Cromaniak

Postnapisał(a) meeg » 06.01.2014 18:27

Po całonocnym deszczu bałam się, że dziś nici z roweru, a tu piękna jak na tę porę roku, w dużej mierze słoneczna pogoda :lol: , więc kolejne 56 km zaliczone :P
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 07.01.2014 13:09

dziś dotarły do mnie esi grips chunky ciekawe jak się będą sprawować, są ponoć elitarne, na pewno drogie .............. oby nie do d....... :papa:
Załączniki:
ESI_Chunky_White.jpg
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 07.01.2014 13:11

meeg napisał(a):Setka w te dwa dni to mało bo pogoda była całkiem niezła, mieliśmy niedosyt, ale czasu było mało bo zbyt późno ostatnio się zbieramy :wink:

strach się bać 8-O ...............
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 07.01.2014 13:18

bluesman napisał(a):
meeg napisał(a):Setka w te dwa dni to mało bo pogoda była całkiem niezła, mieliśmy niedosyt, ale czasu było mało bo zbyt późno ostatnio się zbieramy :wink:

strach się bać 8-O ...............

Waryjaty jakieś ,cy co 8O

śniegu trzeba bo do wiosny rowery zedrą na opiłki :D
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 07.01.2014 21:30

Czy wiecie już może, jak będzie z tymi alkomatami, co to nam je Donaldinho funduje - na rowerku też obowiązkowe?
Bywa, że się zatrzymam w stop-picie czasami na jedno piffko :lol:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 07.01.2014 21:51

turan napisał(a):Czy wiecie już może, jak będzie z tymi alkomatami, co to nam je Donaldinho funduje - na rowerku też obowiązkowe?

Ja niestety też ale w górach wtedy smmakuje :) z tym, że , poza asfaltowymi drogami. Zakładam, że 2 g intensywnego wysiłku i po sprawie :)
Nie zauważyłem negatywnego wpływu na jazdę :)
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 08.01.2014 00:44

bluesman napisał(a):
turan napisał(a):Czy wiecie już może, jak będzie z tymi alkomatami, co to nam je Donaldinho funduje - na rowerku też obowiązkowe?

Ja niestety też ale w górach wtedy smmakuje :) z tym, że , poza asfaltowymi drogami. Zakładam, że 2 g intensywnego wysiłku i po sprawie :)

Nie jeżdżę po piwku autem - ale jedno łykam i alkomat nie wykazuje w wydychanym , próbowałem na kilku , nigdy nic , po drugim już dzwonią ... :wink:
meeg
Cromaniak

Postnapisał(a) meeg » 12.01.2014 11:14

Wczoraj chyba było definitywne zakończenie sezonu 2013 :cry: Dziś pada u mnie śnieg z deszczem i strasznie wieje, a prognozy raczej nie są optymistyczne na najbliższe dni i chyba tygodnie.... Tak więc sezon 2013 został zakończony około 50km przejażdżką 11 stycznia 2014 :wink: Teraz będzie chwila czasu na znalezienie i zakup odpowiedniej sztycy, bo ta którą mam obecnie jest dosłownie o głupie 1,5 cm za krótka... Niestety budowa ramy jest taka, że aż 14 cm sztycy musi być w ramie i mam bardzo ograniczone pole manewru, bo muszę szukać sztycy o długości powyżej 400mm. Myślę, że najlepsza byłaby 410mm Thomsona z setbackiem - tylko nie wiem czemu strasznie mi się nie podoba to gięcie - wygląda jakby złamana była... Obawiam się, że 410 prosta będzie jednak zbyt krótka - teraz na sztycy o dł. 400mm mam siodełko maksymalnie odchylone do tyłu i brakuje mi na nodze właśnie jakiegoś centymetra, więc jeśli sztyca będzie miała lekki setback i dodatkowy cm rury to wtedy i siodełko lepiej sobie ustawię i wszystko powinno być ok. Druga opcja to sztyca 3T stylus0 albo 3T Ionic-0 o długości 420mm i bez sb. Tylko nie wiem jak jest ze zdobyciem tych długości - bo mam wrażenie, że są tylko w katalogu, a w sklepach ich nie ma - np. u dystrybutora na PL. :?
Że też ja muszę mieć takie koszmarnie długie te nogi - same problemy przez to :evil: . Kumpel jest wyższy o 5 cm ode mnie i ma identyczną ramę i on nie ma problemu, ma jeszcze zapas na sztycy 400mm.

Oczywiście nie byłabym sobą gdybym już czegoś nie pozmieniała :wink: I tak mam prześliczne po prostu siodełko prologo zero II pas - no wisieńka na torcie :hearts: A kolorki jak stworzone do całokształtu - czarno-białe z delikatnymi czerwonymi detalami :mrgreen: No i zmieniłam mostek na 3T arx II team o długości 110mm bo poprzedni nie dawał mi takiej sylwetki jaką preferuję - oczywiście kolorystycznie też szalenie mi odpowiada bo pasuje idealnie :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 12.01.2014 11:58

Matko ... sztyca za 349 zł .... toż cały rower można kupić :lol:

TO MOŻE pospawam Tigiem za pólceny :D żart.

właśnie dostałem uprawnienia z isntytutu z Gliwic .

hm ... ciekawy pomysł na biznes ... się nasuwa , trzeba będzie przeprowadzić badania rynku ...

Bluesmen , list polecony wysłany w piątek ok 4 dni doręczą, może szybciej
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 12.01.2014 12:38

bluesman napisał(a):
turan napisał(a):Bywa, że się zatrzymam w stop-picie czasami na jedno piffko :lol:

Ja widzę same pozytywy :mrgreen:
Wczoraj kolejna styczniowa 50-tka. Przyjemne słoneczko, ptaki śpiewały jedynie wiało czasem tak, że odbierało chęci do jazdy. Dzisiaj siedzę w domu, wiatr się rozhulał na tyle, że z siodełka zrzuca :x
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone