Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) FUX » 04.11.2013 19:48

Nie czytasz ze zrozumieniem.
Ja korzystam z endomondo tylko nie zamierzam się rejestrować i epatować czy licytować sie swoją aktywnością.
Co, kto lubi... :wink:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 04.11.2013 20:17

FUX napisał(a):Nie czytasz ze zrozumieniem.
Ja korzystam z endomondo tylko nie zamierzam się rejestrować i epatować czy licytować sie swoją aktywnością.

Epatowanie, licytowanie............. Panie Fux :) dlaczego od razu słowa z pejoratywną konotacją :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 04.11.2013 20:28

remikrmk napisał(a):Bluesman jaki masz budżet na złożenie tego roweru? Pytam z ciekawości :)

Nigdy nie określam budżetu :) mam ten komfort, że nie muszę się śpieszyć :), kupuję to co uważam, że się sprawdzi zarówno pod względem trwałości jak i praktyczności. Jeżeli przeczytałeś wcześniej nie jest to składanie roweru od podstaw tylko główną osią zmian jest wymiana ramy co wymusza inne zmiany. Poprzednia jest bardzo dobra ale okazała się za duża (zmiana też stylu jazdy na bardziej agresywny), ma też większy skok 135 mm, nowa jest mniejsza/lżejsza, dostosowana idealnie do wzrostu i ew. terenu lecz ma tylko 100 mm skoku coś za coś :) Hamulce Hayes Ryder Stroke nie są najlepszymi hamulcami, ciężkie, mają słabą modulację i nie można ich dopasować do drobnych kobiecych dłoni co je dyskwalifikuje :) Był to spadek po mnie więc nie narzekam :) Widząc radość i sposób wykorzystywania roweru stwierdziłem, że warto zainwestować dokonać zmian na lepsze ;)
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 05.11.2013 21:44

FUX napisał(a):Nie czytasz ze zrozumieniem.

FUX - luzuj napinkę :wink:

Nie zamierzam nikogo do niczego namawiać ani nikogo epatować.
Bawimy się w to w kilkanaście osób znajomych i jest to tylko i wyłącznie zabawa.
Nagrodą dla tegorocznej naszej rywalizacji jest "Zdjęcie z bobrem". Niestety, jestem tylko czwarty... na razie :wink:
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 10.11.2013 10:24

Witojcież :D

Pomysł niezły , mobilizuje do jazdy

a znalazłem taki portal "czasnarower" można tam trasy rowerowewyszukać , może się komuś przyda :
Sjemko
Globtroter

Postnapisał(a) Sjemko » 19.11.2013 10:26

Przypomina mi to spis przejazdów na traseo :wink: Ale na tym widać nawet jedną trasę w okolicach Rogoznicy i Trogiru :D
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 30.11.2013 18:06

W poniedziałek wsiadłem na rower pierwszy raz po kontuzji i codziennie, delikatnie, przejeżdżam 15km. Boli mnie noga ale radość, nawet z tak krótkiej, przejażdżki jest ogromna :) Macie jakieś plany rowerowe na przyszły rok? :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 02.12.2013 10:23

No to trzym się :) My specjalnych planów nie robimy bo i po co :) jeździ się jak pogoda pozwoli...... gdzie do Cro ? hm chętnie wróciłbym na Havr :) a jak faktycznie będzie nie wiem :) W tej chwili mam problem jak w nowym hamulcu skrócić przewód hydrauliczny trza będzie iść do specjalisty ..........
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 02.12.2013 11:41

remikrmk napisał(a):Macie jakieś plany rowerowe na przyszły rok? :)

jeśli mogę: plan ogólny: więcej jeździć, nawet samemu, bo zebrać ekipę czasem trudno lub w ostatniej chwili wypadło i człowiek rezygnował;
u mnie ogólnie odległości nie zbyt wielkie (60km max na jeden wypad), raczej dojazd i jazda w terenie (najczęściej Beskid) lub Jura Krak-Częst lub okrąg w promieniu 35 km od Katowic
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 02.12.2013 12:53

Do tematu zajrzałam po raz pierwszy, bo w tamtym tygodniu zakochałam się w.... spinningu :)
Godzina szaleństw na tym magicznym rowerku i hektolitry wylanego potu, że o wspaniałej atmosferze już nie wspomnę ;)
Wszystko oczywiście zależy od tego jak zajęcia poprowadzi trener, ale dla mnie to strzał w 10.
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 03.12.2013 07:00

Też jeżdżę rowerem na spining :D

Obrazek
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 03.12.2013 08:50

:lol: :lol:

Chyba jednak tak...

1370495018_89be1047678afebf95f9120603c2e6ba.jpg
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 03.12.2013 09:50

Roxi napisał(a):Do tematu zajrzałam po raz pierwszy, bo w tamtym tygodniu zakochałam się w.... spinningu :)
Godzina szaleństw na tym magicznym rowerku i hektolitry wylanego potu, że o wspaniałej atmosferze już nie wspomnę ;)
Wszystko oczywiście zależy od tego jak zajęcia poprowadzi trener, ale dla mnie to strzał w 10.

Witaj w gronie bikerów (nie tylko spiningowych) :) nie zapomnij, że spining to tylko substytut. Co do atmosfery ok. :) byłem kilkakrotnie i huk zbyt głośnej muzyki mnie zniechęcił :papa:
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 03.12.2013 10:16

bluesman napisał(a):
Roxi napisał(a):Do tematu zajrzałam po raz pierwszy, bo w tamtym tygodniu zakochałam się w.... spinningu :)

Witaj w gronie bikerów (nie tylko spiningowych) :) nie zapomnij, że spining to tylko substytut. Co do atmosfery ok. :) byłem kilkakrotnie i huk zbyt głośnej muzyki mnie zniechęcił :papa:

Miało by to sens ,gdyby .....

rowerzyści mieli dynama i sami napędzali prądem tę salę :D

Napewno jest to ciekawa odmiana na zimę , a znam zawodowców co w zimie po lasach i śniegu zasuwają , żeby kondycja nie spadła ... czapki z głów . :boss:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 03.12.2013 12:36

Nie sądzę, a w zasadzie jestem pewien Heniu, że zawodowcy tak nie robią :) pasjonaci owszem .........

P.S.Co do owego dynama proponuję byś podszedł na taką salę i zobaczył o co chodzi :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone