Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 03.12.2013 13:05

bluesman napisał(a):Nie sądzę, a w zasadzie jestem pewien Heniu, że zawodowcy tak nie robią :) pasjonaci owszem .........

P.S.Co do owego dynama proponuję byś podszedł na taką salę i zobaczył o co chodzi :)

Ten zawodowiec co wspominałem startuje w zaowadch polskich itd , a może to jego przechwałki ..

Wracając do sali to tu takiej nima :( w promieniu 50 km ...

Nie mówię że to jest złe , na pewno lepiej niż w fotelu z N-ka spędzać wieczory ... prawda?
na basen mam blisko to czasem chodzę ... lub spacer taki szybki , jak nie wieje to 6 km pętla , jak wieje to 4 km . i starczy . :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.12.2013 13:35

Zdefiniuj kto wg. Ciebie to jest zawodowiec :) bo wg. mnie to ktoś kto się z tego utrzymuje ........... :papa:
Zawodowiec nie zaryzykuje swoim zdrowiem, bo to jego warsztat pracy on pojedzie np. na Majorkę :) lub w inne ciepłe kraje :) lub będzie korzystał ze spiningu lub kręcił na trenażerze w domu :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 03.12.2013 13:58

bluesman napisał(a):Zawodowiec nie zaryzykuje swoim zdrowiem, on pojedzie np. na Majorkę :) lub w inne ciepłe kraje :) lub będzie korzystał ze spiningu lub kręcił na trenażerze w domu :)

jestem zawodowcem w takim razie :wink: :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.12.2013 14:01

Fajnie masz :) da się na tym zarobić ? bo chyba umknęło Ci drugie zdanie :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 03.12.2013 14:07

bluesman napisał(a):Fajnie masz :) da się na tym zarobić ? bo chyba umknęło Ci drugie zdanie :)

ach nie wiem, o pieniądzach rozmawiaj z moim agentem ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.12.2013 14:13

Ok. Twoja kieszeń jest Twoja :) W każdym razie na sponsoring z mojej strony nie licz :( chyba, że sporo wygram w Totka bo raczej lody raz w tygodniu Cię nie interesują :mrgreen:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 03.12.2013 14:32

bluesman napisał(a): chyba, że sporo wygram w Totka
kciuki mogę potrzymać, co mi szkodzi :smo:
bluesman napisał(a):raczej lody raz w tygodniu Cię nie interesują :mrgreen:
no wiesz, zawodowcy muszą dbać o linię :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.12.2013 15:01

a zatem trenuj, dbaj o linię (zwłaszcza opływowe :lol: ) i trzymaj kciuki :mrgreen:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 28.12.2013 21:15

Witam wszystkich :P

Ja jak zwykle ślepy człowiek i nie zauważyłam tematu, który powinnam z racji mojej pasji codziennie odwiedzać:)
Kilka słów o sobie. Jeżdżę na razie na archaicznym wręcz góralu, ale mam nadzieję, że niebawem zmienię na jakieś nowe cudo na 29'' kołach :hearts:
W tym roku przejechałam rowerem więcej kilometrów niż samochodem :mrgreen: , a sezon trwa dalej i dalej :mrgreen: i dzięki temu np. dziś odwiedziliśmy Nałęczów, Wąwolnicę, Kazimierz, Rąblów :D
Plany na nowy rok - no oczywiście zmiana roweru na lepszy i ... mam straszny apetyt na strat w jakimś maratonie xc - oczywiście w kategorii amatorów w mojej kategorii wiekowej :wink: Zobaczymy co z tego będzie :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 28.12.2013 21:26

Witam w imieniu wszystkich chyba pasjonatów :)
Dzisiaj ok. 56 km N. Sącz-Przehyba Schronisko i nazad :) z czego 1,5 km prowadzenia roweru po lodzie i śniegu + potworny wiatr w twarz ale warto było :) Z powrotem trzeba było baaardzo uważać na lodzie. Nie zawsze rower jechał tam gdzie chciałem :)

hm.. twenty niner powiadasz ? jakoś nie mogę się zdecydować :) 26 jednak mi wystarcza :) jest jeszcze 27,5 :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.12.2013 21:32

tak myślałem, że rowerowcy się uruchomią :D
mi niestety nie było dane :( , ale widziałem że freeride-owcy nie wytrzymali i całą ekipą wyskoczyli
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 28.12.2013 21:35

No baa :) widziałem dziś 2 osoby raptem. Jeden szosa i jeden wjeżdżał na Przehybę, niestety mnie wyprzedził ale przed schroniskiem zawrócił :)

Jutro szosa nie ma co się jeszcze pchać w góry :) przetestowałem nowa kamerkę na rower strzał okazał się dobry :) i nie jest to GoPro :)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 29.12.2013 09:43

bluesman napisał(a):Witam w imieniu wszystkich chyba pasjonatów :)
Dzisiaj ok. 56 km N. Sącz-Przehyba Schronisko i nazad :) z czego 1,5 km prowadzenia roweru po lodzie i śniegu + potworny wiatr w twarz ale warto było :) Z powrotem trzeba było baaardzo uważać na lodzie. Nie zawsze rower jechał tam gdzie chciałem :)

hm.. twenty niner powiadasz ? jakoś nie mogę się zdecydować :) 26 jednak mi wystarcza :) jest jeszcze 27,5 :)

Dziękuję za miłe powitanie :lol:

29er u mnie wygrywa zdecydowanie. W tym roku miałam okazję pojeździć na różnych rowerach i 29 i 26. I w moim przypadku 29er zdecydowanie zwyciężyły - pojeździłam trochę na focusach ravenach. Być może mój wzrost ma tutaj znaczenie, a może tylko marketing namieszał w mojej podświadomości - ale fakt faktem, że jeździło mi się na nich naprawdę świetnie :mrgreen: Na 27,5 nie jechałam - więc nie wiem - jednak czy to aby nie taki półśrodek? Taki wariant ostrożny? Myślę, że tutaj trzeba zaryzykować na całego i będzie ok. Niestety budżet mam ograniczony więc na szaleństwa sprzętowe nie mogę sobie pozwolić, obecnie wybieram pomiędzy specialized crave expert i ktm ultra race. Co z tego wyniknie zobaczymy :)

A wracając do wczorajszej jazdy - też musiałam podprowadzać trochę za Rąblowem - ale u mnie było masakryczne błotko i mega koleiny w wąwozie rozjeżdzonym przez off-roadowców i endurowców. Kumpel założył sliki na koła i dopiero miał wesoło :wink: U nas wiaterek był niezbyt duży, silniej wiało tylko na pagórkach. W sumie bardzo miłe 65 km zrobiliśmy w interwałowym klimacie. Kilka mocniejszych podjazdów w tutejszych wąwozach i kilka zjazdów - czasem balans za siodełkiem bo stromo było. Może góry to nie są ale jak ktoś tu jeździł to wie o czym mówię :D. Najbardziej w tyłek dał mi tradycyjnie już podjazd "miejski" w Kazimierzu od rynku ul. Zamkową do ul. Góry - może nie jest bardzo stromy, ale te wystajace i śliskie kocie łby, po których koło tańczy i ślizga się w miejscu. Podjazd ciągnie się przez kilometr bez żadnego zluzowania - gdy jechałam kiedyś po raz pierwszy wówczas widząc kolejny zakręt po minięciu baszty myślałam sobie - o to już na pewno będzie koniec ... a za zakrętem dalej pod górkę i dalej za kolejnym. Za to na górze jest zawsze satysfakcja, że pokonało się swoje słabości :lol: a każdy kolejny podjazd już nie jest taki straszny :P
Dziś spokojna trasa w kierunkach Bychawy i Zakrzówka - w sumie zobaczymy - na co pozwoli czas i pogoda, która niestety dziś już się psuje. Dzień też już krótki więc dużo kilometrów raczej nie pokonamy, ale dobre i to :mrgreen:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 29.12.2013 09:46

bluesman napisał(a): przetestowałem nowa kamerkę na rower strzał okazał się dobry :) i nie jest to GoPro :)

Możesz coś bliżej napisać jaka to kamerka? Bo też mi coś takiego chodzi po głowie.

A jeszcze mam jedno pytanie do jeżdżących z endomondo. Zawsze zabieram telefon w trasę i jak mam naładowany na fulla to jeżdżę z endomondo. Niestety czasem - np. wczoraj aplikacja zrobiła mnie na szaro i zapisała tylko pierwsze 13 km przejechanej trasy. A dziwi mnie to o tyle - że w telefonie mam zarejestrowaną całą trasę, a w komputerze w historii profilu tylko te pierwsze kilometry - o co biega? Czy też tak mieliście? W sumie dane w profilu powinny być przecież identyczne i w telefonie i w komputerze - więc o co chodzi?

Ja nie wiem już o co biega - teraz po chwili znowu wchodzę w endomondo i już widzi normalnie trasę .... albo ja mam jakieś zwidy, albo ta aplikacja cuda wyprawia 8O
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 29.12.2013 21:17

meeg napisał(a):
A jeszcze mam jedno pytanie do jeżdżących z endomondo. Zawsze zabieram telefon w trasę i jak mam naładowany na fulla to jeżdżę z endomondo. Niestety czasem - np. wczoraj aplikacja zrobiła mnie na szaro i zapisała tylko pierwsze 13 km przejechanej trasy.

Błąd Apki - może aktualizacja pomorze ?

Zawsze możesz wydłużyć "życie" androida - jeśli wyłączysz śledzenie stacji - przejdź w tryb samolotowy - antena tel nie jest aktywna i życie jest na kilka godzin .

W ustawieniach Endo - tryb oszczędzania baterii .

Jeśli masz przymiarki do nowego roweru , przeglądnij ofertę hurtowni Kreidlera to niszowy producent niemiecki bardzo rozpowszechniony w landach ,strona Kreidlera

Ja jeżdżę Giantem , ale na wiosnę zmienię go na Kreidlera tak myślę .
U mnie będzie można kilka oczek rabatu uzyskać , ale nie narzucam się .

Proszę nie traktować tego jako reklamy a ,dodakowego wariantu opcji wyboru .

Pozdraw .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone