Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.07.2019 21:45

lew napisał(a):......e tak to się nie znam ; drafting się to chyba nazywało , a to drugie warp 5000. Ale już nie będę tak jeździł, bo mi wczoraj RR urosło i wysokie było (wprawdzie w granicach normy, ale tabletkę "se wzionem"). Jednak, tak się tylko młodzi mogą bawić. :lol:

w każdym razie, ja na rebusy się nie piszę

Crofani_Śląsk napisał(a): i kolejna "lorneta"

pozazdrościć wycieczek i kolejna zagadka :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.07.2019 20:05

wczorajszy wyjazd w góry i ... straty w sprzęcie i na urodzie :( małżonka ma rozciętą wargę, przetartą brodę i kawałek policzka poza tym rozcięcia na kolanach, stłuczony i otarty bark. Straty w sprzęcie to okulary fotochromowe ale to pryszcz bo trochę osłoniły i wgnieciony kask. Powód ? po intensywnej ulewie śliskie wystające korzenie na zjeździe.
... a dzisiaj dzień jak co dzień znów pojechaliśmy w góry cza być kwardym nie mientkim :mrgreen:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 31.07.2019 23:39

.......to gdzie kolega "prowadzi żonę na takie kontuzje", no chyba ,że specjalnie? :lol: Skoro były rozcięcia, to pewne szyć trzeba było i ATS podać i bark prześwietlić ,a kolega na siłę w góry ciągnie, normalnie "sadysta" :lol: .
Ja wczoraj przejechałem 120 km , dzisiaj tylko 60 , z uwagi na burze.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.08.2019 08:49

lew napisał(a):.......to gdzie kolega "prowadzi żonę na takie kontuzje", no chyba ,że specjalnie? :lol: Skoro były rozcięcia, to pewne szyć trzeba było i ATS podać i bark prześwietlić ,a kolega na siłę w góry ciągnie, normalnie "sadysta" :lol: .
Ja wczoraj przejechałem 120 km , dzisiaj tylko 60 , z uwagi na burze.

Tak z ciekawości, kolegę co czy kto "na siłę" ciągnie ? :mrgreen: Nas nie trzeba :)
Sadysta to ten od sadów ? :mrgreen: Są góry i teren więc jest ryzyko i zabawa :) Nic nie trzeba było szyć, podawać i prześwietlać :papa:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 01.08.2019 15:51

......myślałem ,że może choć kolega" łapie żarty"; ...hmmm w takim razie" soory
.PS Drastycznie to kolega przedstawił, a po urazie głowy różnie bywa, schematy mówią ,iż robi się diiagnostykę, a profilaktyka p-teżcowa, też jest wskazana
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.08.2019 20:40

co do onych żartów inaczej jak widać je deszyfrujemy :) mój wpis też był żartobliwy :) wydawało mi się, że pewien stan przedstawiłem to tak na spokojnie :)

p.s. nie ma co tłumaczyć z polskiego na nasze
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 03.08.2019 01:27

.....wczoraj tylko 40 km, ale czas fajny nawet można powiedzieć ''całkiem-całkiem'',bo znalazłem "zająca" 2 razy i jechałem w tunelu:lol:,do tego przepłynąłem 2 km i przebiegłem 16. Z uwagi na to, iż moja kobieta przywaliła mi tekstem ,że jechaliśmy wolno ( jechaliśmy ponad 40 km/h, ona wyprzedzała nas samochodem), postanowiłem się poprawić i drugi"zając" był szybszy , w efekcie musiałem zrobić troponiny, po zjedzeniu ciasta z truskawkami i proszkiem do pieczenia :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.08.2019 10:31

Właśnie co wrócilismy z cro. Będąc na Bunculuce do naszych znajomych przyjechał ich znajomy. Przyjechał oczywiście na rowerze, z Bielska :) Wracać juz nie chciał. Oni do domu zabrali mu rower, a on wrócił autobusem :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.08.2019 12:43

Wycieczka z 10 sierpnia z małżonką, teren, najcięższe rowery fulle. NS-Hala Łabowska-NS
Bez tytułu4c.jpg

Bez tytułu 5.jpg

Dzisiejsza wycieczka :) temp. hm... 33 st., asfalt. Rower Scott Scale 30, opony 1.9 Trasa Nowy Sącz-Podegrodzie-Stronie-Roztoka(Ostra)-Młyńczyska-Olszana-Podegrodzie-Nowy Sącz.
Średnia może i marna ale za to profil i nachylenia zacne :mrgreen: :papa:

p.s. nie opisuję wszystkich wycieczek bo jeżdżę codziennie i wiele tras się powiela :)

Bez tytułu1.jpg

Bez tytułu3.jpg
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 12.08.2019 23:05

Ostatnio często bywam w Wwie i ją zwiedzam rowerem. Dziś również zawitałem. Zajechałem popołudniu do hotelu, przebrałem się, zaplanowałem trasę pod 60km, wypakowałem z auta rower i na sam koniec okazało się, że nie spakowałem do bagażnika siodełka ;)

Ściągam przednie koło i siodło gdyż pakuję maszynę do bagażnika. Nie mam bagażnika na rowery, a tak zresztą szybciej i bezpieczniej, na dodatek nikogo pod biurem nie gryzie w oczy ;)

To tak na uśmiech od rana :mrgreen:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 12.08.2019 23:31

......wjechałem na Vidową Górę
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.08.2019 08:20

Brawo, tylko pozazdrościć :)
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 13.08.2019 09:03

Polecam fajną ścieżkę dla niewymagających. Trasa - Eger - Felsőtárkány - Eger. Zaczęliśmy w Felsőtárkány, bo dopiero w tym roku zaczęłam jeździć na rowerze i obawiałam się, że dla mnie może to być za daleko - w sumie niesłusznie, chociaż bliżej Felsőtárkány jedzie się pod górkę co najmniej 700 m. Nie jest to duże przewyższenie, ale dla kogoś jeszcze nie wytrenowanego jak ja mogłoby to być trudne. Zaparkowaliśmy w Felsőtárkány, potem mój P.wrócił po auto. On pokonał trasę ponad 30- kilometrową, ja połowę tego. Trasa - poza przewyższeniami o których wspominałam - niewymagająca, przyjemna. W Egerze prowadzi głównie nad potokiem. Dodatkowym atutem było to, że było prawie całkiem pusto :wink:

Bez tytułu.jpg
screen z Endomondo

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg
W centrum Egeru trasa prowadzi głównie wzdłuż potoku
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.08.2019 16:27

Jak kiedyś będziemy w Egerze i będzie chwila czasu może spenetrujemy :) Węgry jakoś nieszczególnie kojarzą mi się rowerowo poza trasą dookoła Balatonu, która bardzo mi się podoba :) Można jechać i jechać ....

Dzisiejszy prezent dla małżonki :mrgreen: Po ostatnim upadku, gdzie przytarła zdrowo siodełko postanowiłem jej zmienić. Poza tym poprzednie już z uwagi na intensywność używania nie było już tak sprężyste
Załączniki:
99c45c3049ef805e4bc79ab72926.jpg
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 13.08.2019 20:59

.....musi kolega napisać "recenzję" tego siodełka", dla mojej kobiety kupiłem kilka i żadne nie pasuje :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 139
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone