Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.07.2019 19:49

Brawo za regularność :) Tak z ciekawości kolega na czym jeździ ?
Dzisiaj startowałem o 6 rano :) nikogo po drodze z rowerzystów nie było :) dopiero w górach piechurzy:)
Faktem jest, że trafiają się ludzie beznadziejni jeżeli chodzi i o rowerzystów i pieszych :) np. na ścieżce rowerowej stoi młody chłopak, jego rower stoi w poprzek całej ścieżki. On patrzy na telefon za chwilę na mnie, a jadę koło 30km/h i widzę jego nieobecny wzrok musiałem na niego wrzasnąć by się usunął :twisted: on mnie po prostu nie widział !

Jutro dla roztrenowania zrobię rano jakieś 50 km i trzeba będzie później od deski do deski obejrzeć Tour de France bo dzisiejszy etap był rewelacyjny :)
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 20.07.2019 23:40

.......mniej więcej na tym na czym kolega, czyli w zależności od humoru i okoliczności; dzisiaj był to najcięższy rower :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.07.2019 10:16

aha ...
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 23.07.2019 03:55

Lechoo napisał(a):Też śmigam rowerem, ostatnio kolejna setka, choć średnia prędkość poniżej 20km/h bo połowa trasy pod wiatr :mrgreen:

Normalnie jakbym mój rower widział :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.07.2019 20:53

Dzisiaj lało więc z wycieczki nici :( jest zatem czas na przegląd sprzętu :) po dokładnym oczyszczeniu napędów, sprawdzeniu luzów w podzespołach ujawniły się minusy :( między innymi do wymiany łożyska w przednim kole Gianta. Koszt nieszczególnie duży (ca 70PLN) ale łożyska muszą być z górnej półki :) Całe szczęście, że w 99% sam serwisuję swoje rowery :mrgreen:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 23.07.2019 21:18

........ja też pauzowałem z powodu: "obciązenie treningowe ostatnie 7 dni bardzo wysokie"
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.07.2019 07:25

:) dzisiaj też przerwa :) ale dobrze mi zrobi bo ostatnio nawet za dużo jeździłem ale czułem w górach pozytywne efekty :)
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 24.07.2019 15:06

.......przejechałem 40, może zrobię jeszcze z 25 jadąc na basen, ale biegać to już mi się nie chce :lol
Ale i tak przebiegłem 10
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 26.07.2019 14:54

........wczoraj meridą tri "siedząc na ogonie", po "płaskim jak stół" i bez wiatru zrobiłem 40 km 54 min i nawet zawału nie dostałem :lol: Już dawno nie miałem takiej średniej, chyba 25 lat temu.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.07.2019 10:56

same zagadki :mrgreen:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 27.07.2019 11:14

.......dobre ,no nie? :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.07.2019 21:57

no właśnie nie :mrgreen:
próbuję się domyślić, że to Merida Triathlonowa i jazda na kole za czymś/kimś :) Czyżby Warp Tri ?
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 28.07.2019 16:08

......e tak to się nie znam ; drafting się to chyba nazywało , a to drugie warp 5000. Ale już nie będę tak jeździł, bo mi wczoraj RR urosło i wysokie było (wprawdzie w granicach normy, ale tabletkę "se wzionem"). Jednak, tak się tylko młodzi mogą bawić. :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 28.07.2019 17:51

aha :)
Crofani_Śląsk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crofani_Śląsk » 29.07.2019 13:31

Dawno mnie tu nie było..

odpocząłem już po Tatra Road Race, rowerowej wyprawie na Hel (800 km) a także po rowerowej wycieczce do Wiednia (410 km). Myślami jestem juz przy kolejnej - przyszłorocznej eskapadzie, znacznie dluższej niz te tegoroczne.
Jednak to na razie plany...

Tydzien urlopu przedchorwackiego za mną...
Trzy wycieczki - po ponad 200 km każda, w tym pierwszy (i z pewnościa nie ostatni) udział w Brevecie w Niepołomicach (POLECAM) - także za mną.

Za kilka dni wyjazd do Chorwacji (oczywiście z rowerami na haku), a niedługo po powrocie kolejna fascynująca impreza rowerowa - Rajd Wokół Tatr - i kolejna "lorneta"

PozdROWER
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 138
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone