Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2019 12:32

piotrulex napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a): ... No a ja nie, osobiście wolę widzieć co kupuję, zamiast czekać plus jeszcze wozić się z potencjalną reklamacją.

Ja często też chcę widzieć, ale akurat w przypadku takich tematów, bardziej wiarygodne są dla mnie opinie użytkowników w necie niż opinia jednego sprzedawcy

Ja o kozie, Ty o wozie :mrgreen: Nigdzie nie pisałem o opinii sprzedawcy. Idąc do sklepu, wiem już czego chcę. Opony zamawiałem przed samym długim weekendem, potem sklep mnie olał, więc pojechałem po to samo do innego. Zapłaciłem za to mniej więcej tyle samo. Opony dostałem za szerokie, dętkę na inny rozmiar - zwróciłem uwagę, że to nie to. Dętki nie upilnowałem. Już widzę, jak się wożę z tym "przez neta i paczkomat".

Opinie użytkowników w necie są różne...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.07.2019 12:38

Pääkäyttäjä napisał(a):
piotrulex napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a): ... No a ja nie, osobiście wolę widzieć co kupuję, zamiast czekać plus jeszcze wozić się z potencjalną reklamacją.

Ja często też chcę widzieć, ale akurat w przypadku takich tematów, bardziej wiarygodne są dla mnie opinie użytkowników w necie niż opinia jednego sprzedawcy

Ja o kozie, Ty o wozie :mrgreen: Nigdzie nie pisałem o opinii sprzedawcy. Idąc do sklepu, wiem już czego chcę. Opony zamawiałem przed samym długim weekendem, potem sklep mnie olał, więc pojechałem po to samo do innego. Zapłaciłem za to mniej więcej tyle samo. Opony dostałem za szerokie, dętkę na inny rozmiar - zwróciłem uwagę, że to nie to. Dętki nie upilnowałem. Już widzę, jak się wożę z tym "przez neta i paczkomat".

Opinie użytkowników w necie są różne...

Aaaaaa, no jeśli wiem co chcę kupić, to tym bardziej z oszczędności czasu i pieniędzy kupuję w necie. Pomyłek mam maks 1%, gdyż sprzedawca zwykle tego pilnuje, mając świadomość, że to nie ja będę do niego jeździł i wymieniał, ale oni zapłacą za zwrot i kolejną wysyłkę. Choć faktycznie masz rację. Jak na czymś bardzo mocno zależy, mało czasu to kupując stacjonarnie, zwykle można ten stres zminimalizować :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.07.2019 19:35

W tej chwili mam w swojej stajni rower hardtail Scott Scale 10 z napędem 2x10, koła 26' waga 8,5 kg (zważony) Sama w sobie maszyna jest super natomiast przełożenia które posiada ... hm no cóż są beznadziejne :) Jeżeli chodzi o podjazd nic się nie traci napęd odpowiada klasycznej korbie 3 tarczowej 44-32-22 i kasecie 9 rz. 11-34 natomiast jeżeli chodzi o dokręcenie tu jest kicha bo korba to 39-26 a kaseta 11-36. Czyli rower jest wolny :( bo nie ma czym dokręcić :( ale coś za coś :) Na pewno nie zainwestuję w napęd 1x11 lub 1x12 w góralu :)

W rowerze enduro Giant Reign założyłem kasetę 11-36 i co ciekawe sprawdziła się w terenie :) Raz użyłem najlżejszego przełożenia :) ale szczerze ? jak człowiek nie ma takiego przełożenia wyjeżdża na twardszym, bogactwo przełożeń rozleniwia :) Mam to czemu nie skorzystać :)

Jako, że pesel tyka za 4-5 lat niestety będzie elektryk nad czym ubolewam :(
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.07.2019 17:51

Dzisiejsza trasa NS->Piwniczna->Muszyna-> Legnava-> Mały Lipnik->Mniszek->NS
Bez tytułu.jpg

Bez tytułu 1.jpg
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 09.07.2019 18:40

....kurczę, nie wszyscy mają tyle czasu na trening co kolega , nawet jeżdżąc do pracy i np na basen rowerem;tylko pozazdrościć :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.07.2019 18:49

lew napisał(a):....kurczę, nie wszyscy mają tyle czasu na trening co kolega , nawet jeżdżąc do pracy i np na basen rowerem;tylko pozazdrościć :lol:

Poczekaj parę lat też będziesz miał więcej czasu :) Jutro z powodu wiśni muszę jechać na Słowację hm jakby służbowo i 60 km pęknie. Wezmę swojego szosowego górala :mrgreen:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 09.07.2019 18:54

.....jeśli dożyję, to może.... tak. :lol
PS Kolega pewnie z mundurówki,albo górnik? :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.07.2019 20:53

a może zakonserwowany staruszek po prostu ? :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.07.2019 19:05

Wczoraj była jazda góralem po wodę więc 54 km. Dzisiaj góralem pojechałem tak na szybko bo straszyło deszczem w większości asfalt odrobinę szutru.
Bez tytułu22.jpg

Bez tytułu23.jpg
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 13.07.2019 21:36

.... 40 km po płaskościach. przed bieganiem
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.07.2019 10:43

A miało być tak pięknie... przynajmniej w zakresie odległości trasy (miało być przynajmniej 2x tyle); niestety ulewa sprawiła, że musiałem skorygować plany i finalnie wyszedł taki TourdeCity&Lake :wink:
Bez tytułu.jpg

Za to w zeszłą niedzielę na 8kółkach :idea: :wink: 8)
Bez tytułu1.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 14.07.2019 16:37

Na ośmiu ? to 4 rowery ? czy dwa z bocznymi ? :mrgreen:
Dzisiaj powtórka z wczoraj niestety jak i kolegi moje plany i średnią skorygowała natura miałem mały prysznic po drodze :papa:
Bez tytułu.jpg

Bez tytułu1.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.07.2019 21:13

Dzisiejsza wycieczka, wiatr mnie wykończył :( NS-> Mały Lipnik->NS
Bez tytułu1.jpg

Bez tytułu2.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.07.2019 15:59

Dzisiaj jazda najcięższym rowerem Giant Reign 2, skok 150/150 opony 2,25 bo 1/3 trasy to ciężki teren i trudne podjazdy/zjazdy. Średnia szkoda mówić :)
Trasa NS->Złotne->Hala Łabowska->Runek->Jaworzyna Krynicka->Runek_>Bacówka nad Wierchomla-> Muszyna->Legnawa-> Mały Lipnik->Piwniczna-> NS. Niestety na Łabowskiej trochę mnie dolało i musiałem przeczekać deszcz ale założony cel osiągnięty :)

Bez tytułu1.jpg

Bez tytułu .jpg
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 20.07.2019 17:08

.......... przez cały tydzień po 40 km dziennie +(2+10 ); dzisiaj rewelacyjny czas jak na mnie, prawie o połowę lepszy, niż zwykle.
PS Coraz gorzej jeździ się po trasach rowerowych, dzisiaj jeden w "koszulce , kasku i na wypasionej szosówce" wyprzedzając na trzeciego, zepchnął ze skarpy dziewczynę jadącą z naprzeciwka, na szczęście bez konsekwencji, oczywiście nawet nie zatrzymał się. "Doszedłem" go ,mimo iż zajeżdżał mi drogę wyprzedziłem , pokazałem ile został z tyłu i na końcu ścieżki porozmawiałem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 137
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone