Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.09.2015 12:46

colargol napisał(a):Jako dorosły facet,uważam,że jest wiele przyjemniejszych czynności aby się zmęczyć.

Rozumiem.
Ale wtedy nie ruszasz tyle nogami.
:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.09.2015 13:04

colargol napisał(a):Jako dorosły facet,uważam,że jest wiele przyjemniejszych czynności aby się zmęczyć.

Podaj nam nie dorosłym facetom jakie czynności i ile kalori jesteś w stanie spalić podczas ich wykonywania :)
........... bo .............. jeśli masz na myśli to co ja mam na myśli to nie jest to czynność (aczkolwiek przyjemna) jakoś energetycznożerna :mrgreen:
colargol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) colargol » 02.09.2015 23:38

bluesman napisał(a):

Podaj nam nie dorosłym facetom jakie czynności i ile kalori jesteś w stanie spalić podczas ich wykonywania :)
........... bo .............. jeśli masz na myśli to co ja mam na myśli to nie jest to czynność (aczkolwiek przyjemna) jakoś energetycznożerna :mrgreen:

Mam na myśli,to co masz na myśli i nie zgadzam się odnośnie tej energożerności.Zależy ona,ta energożerność od fantazji osobników płci przeciwnych.Osobiście uważam,że przeliczanie życia,a zwłaszcza przyjemności na kalorie jest jakimś,bliżej nie określonym nieporozumieniem.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.09.2015 10:18

colargol napisał(a):Mam na myśli,to co masz na myśli i nie zgadzam się odnośnie tej energożerności.Zależy ona,ta energożerność od fantazji osobników płci przeciwnych.Osobiście uważam,że przeliczanie życia,a zwłaszcza przyjemności na kalorie jest jakimś,bliżej nie określonym nieporozumieniem.

Mając na myśli to co mamy na myśli :mrgreen: i biorąc pod uwagę to czego nie wziąłeś pod uwagę, a rzecz dotyczyła pewnego podjazdu i intensywnej jazdy na rowerze uważam, ze nie masz racji :) Wybacz wysiłek jest nieporównywalny ale jeżeli masz na myśli przejechanie 10 km z niskim tętnem to spoko :)
Natomiast przeliczanie życia i ew. owych przyjemności to może być czyjaś prywatna sprawa i nikomu nic do tego :) Rzecz powinien skomentować ten co zahaczył o te inne przyjemności :)
colargol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) colargol » 03.09.2015 12:28

bluesman napisał(a):
colargol napisał(a):Mam na myśli,to co masz na myśli i nie zgadzam się odnośnie tej energożerności.Zależy ona,ta energożerność od fantazji osobników płci przeciwnych.Osobiście uważam,że przeliczanie życia,a zwłaszcza przyjemności na kalorie jest jakimś,bliżej nie określonym nieporozumieniem.

Mając na myśli to co mamy na myśli :mrgreen: i biorąc pod uwagę to czego nie wziąłeś pod uwagę, a rzecz dotyczyła pewnego podjazdu i intensywnej jazdy na rowerze uważam, ze nie masz racji :) Wybacz wysiłek jest nieporównywalny ale jeżeli masz na myśli przejechanie 10 km z niskim tętnem to spoko :)
Natomiast przeliczanie życia i ew. owych przyjemności to może być czyjaś prywatna sprawa i nikomu nic do tego :) Rzecz powinien skomentować ten co zahaczył o te inne przyjemności :)

W stu procentach się zgadzam z Twoim ostatnim zdaniem.Prywatnie uważam,że są przyjemniejsze czynności od jazdy na rowerze.Co do kalorii.Pytasz-odpowiadam.To,że liczyłeś na coś innego.Trudno. :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.09.2015 13:29

W ubiegłą sobotę 25km po Jurze Kr-Cz (m.in. Rabsztyn...), tylko tyle po całonocnych intensywnych opadach, leśne szlaki rowerowe były gdzieniegdzie w fatalnym stanie (a la Camel Trophy), zmęczenie dało się we znaki, ale za to jaka przyjemność była :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 03.09.2015 13:45

te kiero napisał(a):W ubiegłą sobotę 25km po Jurze Kr-Cz (m.in. Rabsztyn...)

3 razy w tygodniu po 30-40 km po lasach rudzko-mikołowskich lub lublinieckich :wink:

Trzeba korzystać póki pogoda pozwala...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.09.2015 12:37

dzisiaj wyjazd lightowy po Brandy de Jerez Solera 501 :mrgreen:

https://connect.garmin.com/page/activit ... id=4318630
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 21.10.2015 19:35

Coś cichutko w tym wątku... Właśnie opracowuję trasę rowerową ( z sakwami) w CRO na czerwiec 2016. Autokar Wrocław -Split-Wrocław ( biorą 100 zł za przewóz roweru + 400 zł za osobę jesli bilet wykupi sie do końca tego roku, póżniej + ok 80 zł)) Prom na Korculę , potem Peljesac i Miljet, a nastepnie Hvar lub Makarska. Czas 2 tygodnie. Kilometrowo nie wychodzi dużo ale jednak te podjazdy ... będę podprowadzał rower. Noclegi na campingach.
Trasy te przeszedłem kilkakrotnie na piechotę z plecakiem ( a wcześniej przejechałem autem) więc spoko. Od paru lat jestem zafascynowany rowerem, codziennie jeżdżę, raz 3 km, innym razem 43 km, a jak trzeba to i 100 km i więcej. Niestety słabo mi idzie w górach...
W tym roku ( miałem wyjątkowo dużo czasu) byłem rowerem kilkakrotnie w Czechach, oraz samotnie przejechałem trasę wzdłuż Bałtyku . Super, super przgoda, jeszcze 3 lata temu z "zazdrością" spoglądałem na rowerzystów pokonujących tą trasę, a we wrześniu br przejechałem ją w 6 dni, zaglądając do każdej nadmorskiej miejscowości.
Nie lansuję się, chciałbym tylko wskazać, że na niewielkie stosunkowo pieniądze można przezyć wspaniałą rowerową przygodę.
Pozdrawiam wszystkich rowerzystów.
GAJUS
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 22.10.2015 07:16

Nie ma co... w przyszłym roku na to jadę: Klik ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.10.2015 09:55

Roxi napisał(a):Nie ma co... w przyszłym roku na to jadę: Klik ;)

O gustach się nie dyskutuje :)

Mam krótkie doświadczenia tylko ze spinnigu (coś podobnego) niestety negatywne, przede wszystkim zbyt głośna muzyka patrzenie na pupę sąsiada lub jak się lepiej trafi sąsiadki :mrgreen: słaba wentylacja i kręcenie non stop. Za dużo ludzi, niemożność skupienia się. Brak widoków przyrody, przestrzeni wiatru pod kaskiem, zapachu igliwia i grzybów :). Brak możliwości pokonywania trudności, zjazdów-podjazdów (balansu ciałem) zwłaszcza w terenie z uwagi na różne podłoże.

Oczywiście co kto lubi :papa:
Ostatnio edytowano 15.11.2015 17:33 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 22.10.2015 12:06

bluesman napisał(a):O gustach się nie dyskutuje :)

Dokładnie :)
Bardzo lubię pokręcić w terenie właśnie z tych powodów o których pisałeś, ale indoor uwielbiam :)
Może to kwestia tego, że na pierwszych zajęciach trafiłam na fajnego instruktora i zaszokowała mnie ilość ćwiczeń, które można wykonywać na takich zajęciach- jest też kilka takich podczas których balans ciałem jest i to taki, że można ducha wyzionąć ;)

Po godzinie intensywnej jazdy wychodzę z treningu sponiewierana... ale pełna endorfin i o to mi chyba chodzi :)

Taki rower, czy inny... ważne że się tyłek z kanapy ruszy :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.10.2015 16:50

Gajus.ems napisał(a):Coś cichutko w tym wątku... Właśnie opracowuję trasę rowerową ( z sakwami) w CRO na czerwiec 2016. Autokar Wrocław -Split-Wrocław ( biorą 100 zł za przewóz roweru + 400 zł za osobę jesli bilet wykupi sie do końca tego roku, póżniej + ok 80 zł)) Prom na Korculę , potem Peljesac i Miljet, a nastepnie Hvar lub Makarska. Czas 2 tygodnie. Kilometrowo nie wychodzi dużo ale jednak te podjazdy ... będę podprowadzał rower. Noclegi na campingach.
Trasy te przeszedłem kilkakrotnie na piechotę z plecakiem ( a wcześniej przejechałem autem) więc spoko. Od paru lat jestem zafascynowany rowerem, codziennie jeżdżę, raz 3 km, innym razem 43 km, a jak trzeba to i 100 km i więcej. Niestety słabo mi idzie w górach.......... GAJUS

Pomysł super :) jak trasa już będzie gotowa przedstaw ją. Mnie zwłaszcza interesuje Hvar. Co do słabości w górach polecam trening przygotowawczy :)
Znajdź sobie niedaleko górkę (podjazd) i pokonuj ją systematycznie wjeżdżając i zjeżdżając. Takie interwały przyczynią Ci siły :) Można też iść na siłownię lub robić półprzysiady :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 07.02.2016 14:12

A co tu tak cicho? Czas zainaugurować SEZON
7 luty - dobra data - w zeszłych latach tez tak robiłem

montana-on-tour-berlin-paryz-i-t39142-1005.html#p1687166

:papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.02.2016 19:35

Dzisiaj za duży wiatr, którego nie lubumy.
Za to 2h marsz.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 101
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone