Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.02.2016 22:39

FUX napisał(a):Dzisiaj za duży wiatr, którego nie lubumy.
Za to 2h marsz.

Z rowerem to ma niewiele wspólnego :wink: ja toże dzisiaj marsz 5h po górkach, po lodzie i śniegu :) Solidnie wiało w Beskidach i widac było pięknie Tatry :) Na Halę Łabowską po śniegu wjechało na fullach 2 gentelmanów szacun :) część drogi pokonywali właśnie pod wiatr ...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.03.2016 09:26

Wczoraj był drugi wjazd na Przechybę w tym sezonie :) jakby nie było sezon otwarty co ciekawe 2 tygodnie temu było dużo lepiej teraz dosypało śniegu. Łatwo nie było od połowy najbardziej stromego podjazdu głównie śnieg i lód :( 3 razy ratowałem się zeskokiem z roweru i krótkim zjazdem na butach w dół :) Na szczycie udało się zameldować :)

Nowy sprzęt w stajni Scott Scale 30 waga poniżej 9 kg. Na pokładzie pełen karbon, rama ,sztyca, mostek kierownica Ritchey WCS. Korba przerzutki, klamkomanetki szara eminencja (Xtr), hample Avid juicy ultimate karbon, koła DT na 190 ceramic. Za siedzenie odpowiada Selle Italia kit carbonio. Ani jedenej stalowej śruby !! Widły to Fox :papa:
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 19.03.2016 15:00

bluesman napisał(a):Wczoraj był drugi wjazd na Przechybę w tym sezonie :) jakby nie było sezon otwarty co ciekawe 2 tygodnie temu było dużo lepiej teraz dosypało śniegu. Łatwo nie było od połowy najbardziej stromego podjazdu głównie śnieg i lód :( 3 razy ratowałem się zeskokiem z roweru i krótkim zjazdem na butach w dół :) Na szczycie udało się zameldować :)

Nowy sprzęt w stajni Scott Scale 30 waga poniżej 9 kg. Na pokładzie pełen karbon, rama ,sztyca, mostek kierownica Ritchey WCS. Korba przerzutki, klamkomanetki szara eminencja (Xtr), hample Avid juicy ultimate karbon, koła DT na 190 ceramic. Za siedzenie odpowiada Selle Italia kit carbonio. Ani jedenej stalowej śruby !! Widły to Fox :papa:

Jakieś fotki z wycieczki...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.03.2016 18:31

KarKoz napisał(a):Jakieś fotki z wycieczki...

Czyżbyś miał wątpliwości ? a magiczne słowo ? :mrgreen: zdjęć nie robiłem tylko krótkie filmiki

KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 19.03.2016 20:14

bluesman napisał(a):
KarKoz napisał(a):Jakieś fotki z wycieczki...

Czyżbyś miał wątpliwości ? a magiczne słowo ? :mrgreen: zdjęć nie robiłem tylko krótkie filmiki

Miałem nadzieję na jakieś ciekawe widoczki. Dziękuję. :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 26.03.2016 19:48

Wczoraj był mój pierwszy raz na rowerze- spinning lub jak kto woli indoor cycling ;), od czasu zwichnięcia rzepki... i nawet sobie nie potraficie wyobrazić jak mi się podczas treningu gęba śmiała :mrgreen:
Teraz czuję, że powoli wychodzą zakwasy... i one też mnie cieszą :D

Miałam trochę stracha, ale na szczęście nic a nic nie bolało ;) No i mam nadzieje, że rower pomoże mi w odbudowie mięśnia, bo kilka dni temu lekarz podczas kontroli stwierdził jego zanik :(

Myślicie, że pedałowanie coś pomoże w odbudowie tego mięśnia co to znajduje się nad kolanem i ma za zadanie trzymanie rzepki właśnie? Zresztą... tak czy siak jeździć będę, bo kocham te dwa kółka :lol:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.03.2016 13:04

dziś inaugracja u mnie, rozgrzewkowo 25km po zagłębiowskich lasach balatońskich, czyli mocno trekkingowo + trochę szosy;
rower sprawował się idealnie, jak nowy, tylko lekko naoliwione podzespoły, zresztą pierwsza jazda po zimowym przestoju w piwnicy zawsze dziwnie dobrze wychodzi;
czas słabiutki, ale to bardziej na rozruch było, Google Fit pokazał 112min czystej jazdy; czapka i rękawiczki jednak jeszcze się przydały
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.03.2016 19:53

Roxi napisał(a):Wczoraj był mój pierwszy raz na rowerze- spinning lub jak kto woli indoor cycling ;), od czasu zwichnięcia rzepki... i nawet sobie nie potraficie wyobrazić jak mi się podczas treningu gęba śmiała :mrgreen:
Teraz czuję, że powoli wychodzą zakwasy... i one też mnie cieszą :D

Miałam trochę stracha, ale na szczęście nic a nic nie bolało ;) No i mam nadzieje, że rower pomoże mi w odbudowie mięśnia, bo kilka dni temu lekarz podczas kontroli stwierdził jego zanik :(

Myślicie, że pedałowanie coś pomoże w odbudowie tego mięśnia co to znajduje się nad kolanem i ma za zadanie trzymanie rzepki właśnie? Zresztą... tak czy siak jeździć będę, bo kocham te dwa kółka :lol:

Gratulacje z powodu otwarcia sezonu aczkolwiek .............. :mrgreen: Jaki to sezon w 4 ścianach :)
Rower pomoże Ci na pewno nie duże obciążenia raczej wysoka kadencja na początek :) Stabilizuje kolano :)
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 30.03.2016 19:59

Sezon rozpoczęty skromnymi 15 kilometrami :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.03.2016 20:30

Znaczy bikerów jest tu sporo :) 3 wyjazd na Przehybę dalej śnieg :) w zeszły piętek :) wczoraj 40 km szosa, dzisiaj 60km szosa jest nieźle :) Niestety by wyjechać w teren trzeba się uzbroić w cierpliwość :(
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.03.2016 21:26

słoma79 napisał(a):Sezon rozpoczęty skromnymi 15 kilometrami :mrgreen:

Od czegos trzeba zacząć tak trzymaj :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.04.2016 11:37

Roxi napisał(a):...
Myślicie, że pedałowanie coś pomoże w odbudowie tego mięśnia co to znajduje się nad kolanem i ma za zadanie trzymanie rzepki właśnie?

Pomoże, pomoże... :)
Czworogłowy bardzo lubi rower. A więzadła i stawy nie lubią gwałtownych przeciążeń. Dlatego rower (oczywiście w wersji rekreacyjnej) jest idealny.

Dzisiaj odebrałem rower z pozimowego serwisu.
Przestało skrzypieć, chrobotać i strzelać. :wink:
Sezon uważam za otwarty. 8)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 01.04.2016 12:25

romuald22 napisał(a):
Myślicie, że pedałowanie coś pomoże w odbudowie tego mięśnia co to znajduje się nad kolanem i ma za zadanie trzymanie rzepki właśnie?

Pomoże, pomoże... :)
Czworogłowy bardzo lubi rower. A więzadła i stawy nie lubią gwałtownych przeciążeń. Dlatego rower (oczywiście w wersji rekreacyjnej) jest idealny.

No to mnie pocieszyliście :)
Dziś podejście nr 2 :lol:

romuald22 napisał(a):Dzisiaj odebrałem rower z pozimowego serwisu.
Sezon uważam za otwarty. 8)

Ale zazdroszczę. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda mi się pojeździć trochę po lesie... ;)
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 01.04.2016 17:55

romuald22 napisał(a):
8)

A ja oddaję na serwis w poniedziałek - wymiana kasety, łańcucha...
A potem rozpoczynam sezon :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.04.2016 20:57

m.a.c. napisał(a):
romuald22 napisał(a):
8)

A ja oddaję na serwis w poniedziałek - wymiana kasety, łańcucha...
A potem rozpoczynam sezon :papa:

Hm, a samemu nie łaska ? :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 102
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone