Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 18.04.2016 10:37

BigDaniel napisał(a):Ani jedno ani drugie :-D Po prostu nie lubie kasku i tyle. A chce wiedziec czy jest wymagany zebym za kazdym razem nie wracal z mandatem :-D

Do kasku da się przyzwyczaić.
Trzeba jedynie spędzić nieco czasu w sklepach na przymiarkach. :mrgreen:

Ale za to potem "profesjonalnie" się wygląda. :wink:

p.s. na bezpiecznej alejce czy ścieżce w lesie też można przydzwonić w niską gałąź.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 18.04.2016 10:38

krutom napisał(a):
romuald22 napisał(a):
Bea.ta napisał(a):Bo ja i moje dzieci zawsze i wszędzie kaski na głowach, na nartach też...

Święte słowa i święta racja.
Ja to w kasku nawet po chałupie chodzę.
Na wszelki wypadek jakby żona się wkurzyła i w łeb chciała mnie trzepnąć.
:wink: :oczko_usmiech:

Masz rowerowy, czy motocyklowy? :lol: (ten "po domu")
:papa:

Taki z kopalni. :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.04.2016 11:25

romuald22 napisał(a):A z innej beczki.

http://poznajpolske.onet.pl/malopolskie ... ach/vsz6mq

no to strzelili sobię w stopę .................. za wstęp do parku to raz za rower to dwa .....
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.04.2016 11:37

Uprzedzę i utnę dalsze szutki i podśmiechujki z kasku (kto nie rozumie słów polecam gogle) chyba zamieszczałem zdjęcie małżonki po wypadku na rowerze wynik ? wstrząs mózgu,sporo blizn na twarzy co dla kobiety jest niekoniecznie powodem do dumy ! Sam też miałem kilka wypadków ale nikt nie robił mi zdjęć. Nie życzę nikomu takich doświadczeń, a opinie niedzielno wakacyjnych rowerzystów na temat kasku mam w głebokim poważaniu. Kask to podstawa dla dorosłych i dla dzieci ! dobrze założony i dopasowany ! źle założony kask może zrobić wiecej krzywdy niż jego brak . Następna rzecz częsty widok pociecha w kasku, a dorosły bez ................... suuper wychowawczy przykład dla dziecka !!!

W Cro nie ma obowiązku zakładania kasku.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2016 11:52

bluesman napisał(a):Uprzedzę i utnę dalsze szutki i podśmiechujki z kasku (kto nie rozumie słów polecam gogle) chyba zamieszczałem zdjęcie małżonki po wypadku na rowerze wynik ? wstrząs mózgu,sporo blizn na twarzy co dla kobiety jest niekoniecznie powodem do dumy ! Sam też miałem kilka wypadków ale nikt nie robił mi zdjęć. Nie życzę nikomu takich doświadczeń, a opinie niedzielno wakacyjnych rowerzystów na temat kasku mam w głebokim poważaniu. Kask to podstawa dla dorosłych i dla dzieci ! dobrze założony i dopasowany ! źle założony kask może zrobić wiecej krzywdy niż jego brak . Następna rzecz częsty widok pociecha w kasku, a dorosły bez ................... suuper wychowawczy przykład dla dziecka !!!

Racja - też długo twierdziłem, że po co mi kask. Aż do czasu, jak jakieś 6 lat temu, podczas objazdu zalewu brnieńskiego, fiknąłem baranka na skałkach i przytuliłem się do korzeni drzewa. Dyńka bolała jeszcze długo ale na szczęście, nic mi się wtedy nie stało. Od tamtej pory mam kask, bo raz, że jak coś mi sie stanie to głowa nie powinna ucierpieć, słońce w dekiel nie wali a porządny kas zapewnia przepływ powietrza przez co makówka się nie grzeje (tak, jak to było np. z bejsbolówkami).

Zbijanie durnych argumentów w stylu, że się w tym ciulato wygląda - nie jeździ się na wyglądzie albo, że co mi po kasku jak np. można rękę złamać - tak, ale uszkodzenie mózgownicy może spowodować zamianę człowieka w roślinę. A ręka się zrośnie... Jeżdżę bezpiecznie i nie szaleję - ty tak, ale inni niekoniecznie. I tak dalej i tak dalej ;)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 18.04.2016 12:02

bluesman napisał(a):Uprzedzę i utnę dalsze szutki i podśmiechujki z kasku (kto nie rozumie słów polecam gogle)...

Ja pierdziele.
Co ty bluesman taki mentorowski się zrobiłeś? (jak nie rozumiesz tego słowa to polecam google). :?

Nikt nie kwestionuje zasadności posiadania kasku na rowerze. Uważam go osobiście za bardzo ważny element. Jak mój młody po "kopyrtku" na swej szosówce pokazał mi kiedyś rozbity kask to Bogu dziękowaliśmy, że go miał.
A pożartować chyba czasem można...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.04.2016 12:48

romuald22 napisał(a):A pożartować chyba czasem można...

Był taki skecz : Pani Genowefo czy Pani może ........... ? no pewnie :mrgreen:

Chodziło mi o słowo, chyba rosyjskojęzyczne "szutka" :mrgreen: :papa:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 18.04.2016 16:09

romuald22 napisał(a):Święte słowa i święta racja.
Ja to w kasku nawet po chałupie chodzę.
Na wszelki wypadek jakby żona się wkurzyła i w łeb chciała mnie trzepnąć.
:wink: :oczko_usmiech:

Wcale Ci się nie dziwię ;)

Żonie też ;)

Pääkäyttäjä napisał(a):Zbijanie durnych argumentów w stylu, że się w tym ciulato wygląda - nie jeździ się na wyglądzie albo, że co mi po kasku jak np. można rękę złamać - tak, ale uszkodzenie mózgownicy może spowodować zamianę człowieka w roślinę. A ręka się zrośnie... Jeżdżę bezpiecznie i nie szaleję - ty tak, ale inni niekoniecznie. I tak dalej i tak dalej ;)

Ciulato to się wygląda z rozwalonym łebem :roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.04.2016 18:02

Bea.ta napisał(a):Ciulato to się wygląda z rozwalonym łebem :roll:

święte słowa .....
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.04.2016 20:07

ja osobiście jeżdżę w takim skate-owskim Tempisha, używam do rolek i roweru, lepiej taki niż bez przy mojej agresywnej często jeździe;
już przy pierwszej jeździe uratował mi głowę
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.04.2016 10:40

te kiero napisał(a):ja osobiście jeżdżę w takim skate-owskim Tempisha, używam do rolek i roweru, lepiej taki niż bez przy mojej agresywnej często jeździe;
już przy pierwszej jeździe uratował mi głowę

:) kask dobry raczej na rolki ew. BMX-a niż inny rower :) Zapociłbym się w nim i ugotował. Najczęściej używamy z małżonką tego kasku . Tu akurat został użyty do zbierania poziomek ... oone wredne są i trzeba uważać ! Bija po głowie !

Zdjęcie0186.jpg

http://www.roadbikereview.com/reviews/r ... eon-helmet :papa:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 24.04.2016 10:12

Witojcież : ) a z lyydla to nie łaska :) z głowy nie spada i 20 x taniej :papa:
Zmieniłem klocki na asymetryczne , już nie piszczy i mocniej hamuje .
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 24.04.2016 14:19

Wczoraj była inauguracja sezonu :oops:
Dystans 11,69 km Czas trwania1g:06m:26s
Załączniki:
20160423_144227 - Kopia.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.04.2016 18:55

auto_gt napisał(a):Witojcież : ) a z lyydla to nie łaska :) z głowy nie spada i 20 x taniej :papa:

Nie łaska :) jak rozumiem to (auto) np czym jeździsz obecnie niczym od malucha się nie różni więc po co przepłacać :)

KarKoz napisał(a):Wczoraj była inauguracja sezonu :oops:
Dystans 11,69 km Czas trwania1g:06m:26s

I super :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 25.04.2016 10:06

bluesman napisał(a):
auto_gt napisał(a):Witojcież : ) a z lyydla to nie łaska :) z głowy nie spada i 20 x taniej :papa:

Nie łaska :) jak rozumiem to (auto) np czym jeździsz obecnie niczym od malucha się nie różni więc po co przepłacać :)

Po roku uznałem że to piękne cacko nie warte było przepłacenia i jest do sprzedaży ,chętnie będę się woził moim starym poczciwym Espace IV :)

Co mi teraz odpowiesz :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 105
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone