Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.
napisał(a) bluesman » 04.05.2016 09:47
I słusznie

będziesz zadowolony byle hak był odchylany
Chyba najbardziej intensywnie spedzony weekend

Początkowo wyjazd miał być zagraniczny niestety prognozy nie puściły

może i dobrze

Sobota 96 km N.Sącz -Mały Lipnik (RS) trasa nie wymagająca i przepiekna tuż przy Popradzie od Mniszka po Słowackiej stronie

polecam 2 wodopoje z wodą mineralna

Niedziela, patrzenie w niebo i wróżenie z fusów trasa N.Sącz- Hala Łabowska przez Składziste-Cyrla-N.Sącz 66 km tu już górzyście, sporo błota i trza trochę siły. Schronisko na Cyrli polecam pyszne jedzenie i własnej roboty nalewki

Poniedziałek 52 km początek jw. N.Sącz- Roztoka Ryterska, duża cześć podjazdu na Radziejową (dojechaliśmy na 700m) niestety niski poziom chmur i momentami deszcz zmusił nas do powrotu podczas zjazdu zmarzliśmy 11 st.
Wtorek 64km N.Sącz przez Gołkowice-Przechyba 1175m)-Radziejowa (1266) zjazd do Rytra przez Roztokę Ryterską, dużo błota i lekki stres ....... podczas zjazdu cos dziwnego działo mi się z tylnym hamulcem hydraulicznym, nie hamował i strasznie trzeszczał! Udało sie wyhamować i ................... niesamowity widok z 6 śrub utrzymujących tarczę przy piaście zostały 2 szt (sic!) z czego jedna była na granicy odkrecenia się ..... Byłem zdumiony, całe szczęście, że przy błotniku miałem jeszcze 2 alu śruby m5 więc dokręciłem 2 ocalałe tytanowe będące jeszcze przy tarczy i dołożyłem te 2 aluminiowe i udało się zjechać. Dzisiaj był totalny przegląd rowerów i sprawdzenie każdej śruby !!!!