Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.04.2016 10:46

auto_gt napisał(a):
bluesman napisał(a):
auto_gt napisał(a):Witojcież : ) a z lyydla to nie łaska :) z głowy nie spada i 20 x taniej :papa:
Zmieniłem klocki na asymetryczne , już nie piszczy i mocniej hamuje .

Nie łaska :) jak rozumiem to (auto) np czym jeździsz obecnie niczym od malucha się nie różni więc po co przepłacać :)

Po roku uznałem że to piękne cacko nie warte było przepłacenia i jest do sprzedaży ,chętnie będę się woził moim starym poczciwym Espace IV :)

Co mi teraz odpowiesz :)

kup malucha ............. są używki w niezłym stanie
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 25.04.2016 11:45

bluesman napisał(a):
auto_gt napisał(a):
bluesman napisał(a):
auto_gt napisał(a):Witojcież : ) a z lyydla to nie łaska :) z głowy nie spada i 20 x taniej :papa:
Zmieniłem klocki na asymetryczne , już nie piszczy i mocniej hamuje .

Nie łaska :) jak rozumiem to (auto) np czym jeździsz obecnie niczym od malucha się nie różni więc po co przepłacać :)

Po roku uznałem że to piękne cacko nie warte było przepłacenia i jest do sprzedaży ,chętnie będę się woził moim starym poczciwym Espace IV :)

Co mi teraz odpowiesz :)

kup malucha ............. są używki w niezłym stanie

Taczka na zakupy mi nie potrzebna ...
musiałbym 5 do kupy zespawać by zawieżć rodzinę do włoch :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.04.2016 12:07

auto_gt napisał(a):Taczka na zakupy mi nie potrzebna ...
musiałbym 5 do kupy zespawać by zawieżć rodzinę do włoch :)

a mnie nie spełniające moich oczekiwań produkty z lidla

P.S. ale za to ile razy tańsze te taczki :mrgreen:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 25.04.2016 13:12

to teraz tu o taczkach gadacie? ;)
eee to nuda ;)

jak tam, rowerki odkurzone? ;) ja dalej do pracy jeżdżę, udało mi się całą zimę,
znajoma mnie namawia na Bike Challenge w Poznaniu we wrześniu na 120 km, ale na razie jestem rozdarta czy po takiej trasie będę żyła ;)
gdzie jeździcie ? :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.04.2016 13:42

ita napisał(a):to teraz tu o taczkach gadacie? ;)
eee to nuda ;)

jak tam, rowerki odkurzone? ;) ja dalej do pracy jeżdżę, udało mi się całą zimę,
znajoma mnie namawia na Bike Challenge w Poznaniu we wrześniu na 120 km, ale na razie jestem rozdarta czy po takiej trasie będę żyła ;)
gdzie jeździcie ? :)

8O Ty żyjesz ? :) z Twoją kondycją spoko, ino zad se przyszykuj bo może boleć :)
My jeździmy tam gdzie zwykle 1k km już w tym sezonie padło :papa:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 25.04.2016 13:50

bardziej właśnie się o kondycje martwię :wink: gdybym chociaż rower szosowy miała :roll:
ja dopiero 705 km, ale niezbyt mam czas na dłuższe wycieczki, więc tak zbiera się ziarnko do ziarnka :wink:
jeszcze myślę co zrobić :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.04.2016 13:52

ita napisał(a):bardziej właśnie się o kondycje martwię :wink: gdybym chociaż rower szosowy miała :roll:
ja dopiero 705 km, ale niezbyt mam czas na dłuższe wycieczki, więc tak zbiera się ziarnko do ziarnka :wink:
jeszcze myślę co zrobić :D

Całkiem dobry wynik ale jak sama wiesz liczy się tempo treningowe, a nie plumkanie :mrgreen: Dobrze byłoby coś wybrać czy buty czy koła, bo dobry biegacz jeszcze pojedzie, a dobry kolarz niestety nie pobiegnie :papa:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 25.04.2016 13:57

ej no do roboty plumkanie??? :wink: :lol: :lol: przecież zawsze spóźniona jadę, to szybko :wink:
a do domu to na obiad, to też szybko ;)

byłam w tym roku na pikniku rowerowym, 50 km (powrót autem :mrgreen: ) nie znałam trasy więc doczepiłam się do dwóch facetów, niestety nie wiedziałam, że sporo jeżdżą ;) oni tempo prawie spacerowe, a ja zapitalałam ile mogłam, to już jeden trening zaliczony :D a tak serio to byłam całkiem z siebie zadowolona bo mimo, że kosztowało mnie to wysiłku to dałam radę :)
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 30.04.2016 07:07

No dobra sprawa kasku zalatwiona i dziekuje za odpowiedzi :-D

To teraz przenosze tutaj temat odnosnie bagaznika samochodowego na rowery :-D

Jaki polecacie??? Dachowy, na hak, czy na klape.

O ile wzrasta spalanie auta z dwoma rowerami umieszczonymi na bagazniku dachowym????

Pozdrawiam wszystkich rowerzystow :-D
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 30.04.2016 14:17

Najwygodniej to chyba platforma na hak. W czasie jazdy chyba też mniej odczuwalne jak na dachu.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.04.2016 14:59

Hak!
Nie dach, nie klapa.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 01.05.2016 09:00

BigDaniel napisał(a):
Jaki polecacie??? Dachowy, na hak, czy na klape.

O ile wzrasta spalanie auta z dwoma rowerami umieszczonymi na bagazniku dachowym????

Pozdrawiam wszystkich rowerzystow :-D

Och dawno temu Fiacikiem Uno 1,1 w 3 osoby z rowerami nadachu - fiacik na 5 tym biegu nie chciał jechać na autostradzie - zwalniał , a bez nawet 160 wyciągał .

Ale to nie było najgorsze , spalanie tegoż autka z 6 L / 100 wzrosło do 11L / 100 !!!
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 01.05.2016 20:28

Wiec chyba jest przesadzone ze na hak. :-D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.05.2016 09:47

I słusznie :) będziesz zadowolony byle hak był odchylany :)

Chyba najbardziej intensywnie spedzony weekend :) Początkowo wyjazd miał być zagraniczny niestety prognozy nie puściły :) może i dobrze :) Sobota 96 km N.Sącz -Mały Lipnik (RS) trasa nie wymagająca i przepiekna tuż przy Popradzie od Mniszka po Słowackiej stronie :) polecam 2 wodopoje z wodą mineralna :)

Niedziela, patrzenie w niebo i wróżenie z fusów trasa N.Sącz- Hala Łabowska przez Składziste-Cyrla-N.Sącz 66 km tu już górzyście, sporo błota i trza trochę siły. Schronisko na Cyrli polecam pyszne jedzenie i własnej roboty nalewki :)

Poniedziałek 52 km początek jw. N.Sącz- Roztoka Ryterska, duża cześć podjazdu na Radziejową (dojechaliśmy na 700m) niestety niski poziom chmur i momentami deszcz zmusił nas do powrotu podczas zjazdu zmarzliśmy 11 st.

Wtorek 64km N.Sącz przez Gołkowice-Przechyba 1175m)-Radziejowa (1266) zjazd do Rytra przez Roztokę Ryterską, dużo błota i lekki stres ....... podczas zjazdu cos dziwnego działo mi się z tylnym hamulcem hydraulicznym, nie hamował i strasznie trzeszczał! Udało sie wyhamować i ................... niesamowity widok z 6 śrub utrzymujących tarczę przy piaście zostały 2 szt (sic!) z czego jedna była na granicy odkrecenia się ..... Byłem zdumiony, całe szczęście, że przy błotniku miałem jeszcze 2 alu śruby m5 więc dokręciłem 2 ocalałe tytanowe będące jeszcze przy tarczy i dołożyłem te 2 aluminiowe i udało się zjechać. Dzisiaj był totalny przegląd rowerów i sprawdzenie każdej śruby !!!!
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.05.2016 10:05

Ja w niedzielę zaliczyłem swój pierwszy wyścig. Moim około 20 letnim dziadkiem, całym sztywnym Scott Tampico, wybrałem się na 25km MTB po lasach. Dodam, że w tym roku rowerem zrobiłem może ze 150km raczej w celach spacerowych. Na moim dystansie i klasyfikacji open byłem kilkunasty od końca przy około 100 startujących :) Cel został spełniony a nawet dwa. Dojechałem no i nie byłem ostatni :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 106
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone