Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 05.05.2012 06:51

Troszkę tak i ewentualnie inaczej wyprofilowana kierownica.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 05.05.2012 07:32

Owszem tak i to nawet w znacznym zakresie + gięta kierownica może być nawet taka całkowicie zagięta w kształcie agrafki można też wymienić przedni widelec ( jeżeli jest typu a-head ) na nowy gdzie rura sterowa jest nie docięta wtedy zakładasz więcej podkładek i mostek a wraz z nim kierownica automatycznie idzie do góry. Oczywiście najlepiej budować rower od podstaw :)największym błędem kupujących rowery jest kupowanie ich za dużych gdzie możliwości manewru są żadne. Ja teoretycznie wszystkie mam za małe ale radzę sobie własnie długością i katem nachylenia mostka wysunięciem bądź cofaniem siodełka i i seatbackiem czyli wygięciem sztycy podsiodłowej do tyłu. Dlaczego za małe ramy ? bo miłe mi są moje klejnoty :) na szosie nie ma problemu z zejściem na równą płaszczyznę natomiast w terenie będąc zmuszony do zeskakiwania możesz trafić na dziurę nogą i nisko położona rura poprzeczna Cie ratuje :) Sztyce podsiodłowe mają nawet po 410mm długości bez straty dla bezpieczeństwa.
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.05.2012 14:24

bluesman napisał(a):Oczywiście najlepiej budować rower od podstaw :)największym błędem kupujących rowery jest kupowanie ich za dużych gdzie możliwości manewru są żadne. Ja teoretycznie wszystkie mam za małe ale radzę sobie własnie długością i katem nachylenia mostka wysunięciem bądź cofaniem siodełka i i seatbackiem czyli wygięciem sztycy podsiodłowej do tyłu. Dlaczego za małe ramy ? bo miłe mi są moje klejnoty :) na szosie nie ma problemu z zejściem na równą płaszczyznę natomiast w terenie będąc zmuszony do zeskakiwania możesz trafić na dziurę nogą i nisko położona rura poprzeczna Cie ratuje :) Sztyce podsiodłowe mają nawet po 410mm długości bez straty dla bezpieczeństwa.

Kiedyś pisało się o takim rowerze jednym słowem składak.Mała rama,siodełko było wysoko,kierownica też,skręt super.Teoretycznie ci co wszystko mają za małe podchodzą snobistycznie do rzeczy.Oczywiście jestem za tym by produkować też drogie rzeczy bo ludzie mają pracę ,ale robienie z tego filozofii rowerowej śmieszy tak jak chodzenie po Krupówkach z drogim rowerem na plecach bo snob przy zejściu z siodełka na zegiętej sztycy trafia zbyt często na nisko położoną rurę poprzeczną, cofie mu sie wtedy siodełko i cenne klejnoty w spodenkach Armaniego owiniete dla bezpieczeństwa siatką z 24 karatowego złota mogą być zagrożone.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 05.05.2012 14:47

przeczytałem ale nic z tego nie rozumiem.....
Ostatnio edytowano 05.05.2012 14:52 przez bluesman, łącznie edytowano 2 razy
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.05.2012 14:49

bluesman napisał(a):przeczytałem ale nic z tego nie rozumiem ...........

przeczytaj jeszcze raz
bluesman napisał(a):Owszem tak i to nawet w znacznym zakresie + gięta kierownica może być nawet taka całkowicie zagięta w kształcie agrafki można też wymienić przedni widelec ( jeżeli jest typu a-head ) na nowy gdzie rura sterowa jest nie docięta wtedy zakładasz więcej podkładek i mostek a wraz z nim kierownica automatycznie idzie do góry. Oczywiście najlepiej budować rower od podstaw :)największym błędem kupujących rowery jest kupowanie ich za dużych gdzie możliwości manewru są żadne. Ja teoretycznie wszystkie mam za małe ale radzę sobie własnie długością i katem nachylenia mostka wysunięciem bądź cofaniem siodełka i i seatbackiem czyli wygięciem sztycy podsiodłowej do tyłu. Dlaczego za małe ramy ? bo miłe mi są moje klejnoty :) na szosie nie ma problemu z zejściem na równą płaszczyznę natomiast w terenie będąc zmuszony do zeskakiwania możesz trafić na dziurę nogą i nisko położona rura poprzeczna Cie ratuje :) Sztyce podsiodłowe mają nawet po 410mm długości bez straty dla bezpieczeństwa.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 05.05.2012 14:53

jeżeli się na czymś nie znasz, nie masz żadnej pasji i nie interesuje Cię nic
to nie pisz
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 05.05.2012 15:00

kolejny indolent, który tylko chce zaistnieć !!!! a nie jest w stanie merytorycznie coś wnieść nowego !!! Podyskutuj sensownie, poradź coś koledze z korzyścią dla niego........ spróbuj opartymi na konkretnej wiedzy argumentach wnieść coś do dyskusji ..... żenada
Ostatnio edytowano 05.05.2012 15:01 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.05.2012 15:00

bluesman napisał(a):jeżeli się na czymś nie znasz, nie masz żadnej pasji i nie interesuje Cię nic
to nie pisz

Jeżdżę rekraacyjnie na rowerze,który ma nawet amortyzatory!!!
:twisted:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 05.05.2012 15:01

małpy w cyrku też jeżdżą i niedźwiedzie też .........
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.05.2012 15:03

bluesman napisał(a):małpy w cyrku też jeżdżą i niedźwiedzie też .........

a ile kosztują te ich rowery? :D 20 tys?
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 05.05.2012 15:04

swoją wypowiedzią pokazałeś na co Cię stać, zresztą awatar nie budzi wątpliwości ... nie wiesz co to postęp ...........
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 05.05.2012 15:08

zazdrościsz? czy się żalisz? w takim razie każda osoba, która kupuje coś drogiego, co musi być drogie z uwagi na użyte materiały i technologie, które podnoszą trwałość, wygodę, utylitarność danego produktu Twoim zdaniem jest żałosna i godna chodzenia po Krupówkach ??
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.05.2012 15:10

bluesman napisał(a):swoją wypowiedzią pokazałeś na co Cię stać, zresztą awatar nie budzi wątpliwości ... nie wiesz co to postęp ...........

Bo mam przerzutkę przednią i tylnią SRAM RED. :D
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 05.05.2012 15:10

Nie chce mi się z Tobą gadać, jesteś żałosny ...........
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.05.2012 15:18

bluesman napisał(a):Nie chce mi się z Tobą gadać, jesteś żałosny ...........

a Ty indolentny w konwersacji , a drogi rower nie jest utylitarny tylko elitarny :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone