Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 28.05.2012 14:15

A wiecie jak dobrać rozmiar ramy do swojego wzrostu ? :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 29.05.2012 07:09

auto_gt napisał(a):A wiecie jak dobrać rozmiar ramy do swojego wzrostu ? :D

Ciocia Wiki jak zawsze pomocna ;)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 29.05.2012 18:02

Arek napisał(a):

Ciocia jest niezła , ale .
Są ludzie którzy odbiegaja od normy,mają za długie lub za krótkie nogi w proporcji do tułowia , ja mam raczej w normie .
Dla mężczyzn taka rada , kupując rower miejski męski , po zejściu z siodła stojąc okrakiem ( NIE ŚMAIĆ SIE !) miedzy ramą a ..... ma być luz na 5 palców dłoni .
W razie awaryjnego zeskoku ,uchronicie swoje .... i unikniecie bólu .
Ostatnio edytowano 29.05.2012 18:08 przez auto_gt, łącznie edytowano 2 razy
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.05.2012 18:06

mężczyzn, bólu... :wink:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 29.05.2012 18:09

FUX napisał(a):mężczyzn, bólu... :wink:

a tak , uczę się od Bronka
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 29.05.2012 18:28

Dla tych ,co mają smartfona z Androidem ,jest taki program po polsku

Endomondo ,darmowy , do zapisu i przeglądu trasy rowerowej , pieszej , biegania , pływania itd. łapie sygnał z satelit GPS i rejestruje przebieg trasy , po zakończeniu można go przeglądać wysłać na mapkę na swoim koncie , oblicza spalone kalorie , po opłaceniu do premium nawet tętno mierzy ....

można go pobrać android market , może się komuś przyda
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.05.2012 18:30

Na iPhonie także działa...
Piękna sprawa.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 29.05.2012 20:34

Swoją drogą nie wiem , jak sprawdza bicie serca , tętno ? przecież nie ma czujników ?
Gdzieś czytałem ,że smartfony mogą z wibracji odczytywać.
ostrzegają w niektórych stronkach komputerowych ,że można smartfonem przechwycić wprowadzane hasło z klawiatury !
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.05.2012 16:54

pomiar tętna raczej potrzebny jet profesjonalistom :) ale też osobom z problemami serca też :) z tym, że jak na pewno wiecie można mieć zawał będąc sportowcem :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.05.2012 20:46

auto_gt napisał(a):Endomondo

Jaki jest koszt ?
Pytam o koszt łączenia się z GPSem, bo rozumiem, że sama aplikacja za free. Jakaś jednorazowa opłata, abonament ?

Pozdrawiam.
8)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 30.05.2012 21:00

kaszubskiexpress napisał(a):

Jaki jest koszt ?
Pytam o koszt łączenia się z GPSem, bo rozumiem, że sama aplikacja za free. Jakaś jednorazowa opłata, abonament ?

Pozdrawiam.
8)

Niee, no ,? za sygnał Gps się nie płaci :D , za program w wersji podst. też bezpłatnie. :D
Program chyba pracuje bez łączenia sie po GPRS ,czyli z netem płatnym , po przejechaniu trasy ,wysyła sie trasę lub nie, ale można to zrobić po WiFi .

ENDOMONDO : http://www.rower.com/archiwum.php?art=4105
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 30.05.2012 21:21

Właśnie się doczytałem ,że istnieje jeszcze inny http://www.traseo.pl

Tamtejsza społeczność traseo udsotepnia rózne trasy rowerowe co może urozmaicić nasze wypady .
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 30.05.2012 21:29

Potrzebuję do moich rowerków lusterka , przeszukałem już allegro , google i nie wiele jest do wyboru , a jadąc asfaltem ,wolę widzieć czy coś we mnie nie wjedzie .
Może znacie jakieś fajne sklepy z akcesoriami rowerowymi ?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 31.05.2012 06:30

auto_gt napisał(a):
Arek napisał(a):

Ciocia jest niezła , ale .
Są ludzie którzy odbiegaja od normy,mają za długie lub za krótkie nogi w proporcji do tułowia

Też jest to tam napisane.
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 01.06.2012 21:35

kaszubskiexpress napisał(a):

Jaki jest koszt ?

Ja używam Endomondo w następujący sposób:
Zanim jeszcze dowiedziałem się o istnieniu tego portalu/programu miałem zakupiony na Allegro licznik rowerowy GPS z możliwością rejestracji przebytej trasy; tak zwany datalogger firmy Mainnav model MG-950d.
Urządzenie to podczas jazdy korzystając z sygnału GPS pokazuje szybkość, czas, przejechany dystans, wysokość nad poziom morza.
Ale największą jego zaletą jest możliwość rejestracji przebytej trasy w pamięci wewnętrznej.
Pobrane z dataloggera dane trasy można zapisać kilku formatach (.gpx, . nav, .klm i jeszcze kilku innych).
Po zgraniu na komputer trasy z datalogera można ją oglądać na przykład w darmowym programie Google Earth (format pliku .klm).
Bateria oraz wielkość pamięci datalogera pozwala na zapis nawet kilkunastogodzinnych tras.

Przejechane trasy zapisywałem na kompie.

Po zarejestrowaniu się na portalu Endomondo i utworzeniu własnego konta skorzystałem z opcji dodawania tras z pliku.
Trzeba tylko wskazać miejsce w komputerze, gdzie mamy zapisane pliki tras w formacie .gpx i trasa zostanie zaimportowana do mojego profilu na Endomondo.
Zaimportowane na Endomondo trasy można przeglądać na kalendarzu a poszczególne trasy wyświetlane są na mapie Google z wykresem prędkości i wysokości n.p.m.

Istnieje też możliwość ściągnięcia aplikacji Endomondo na dowolny telefon z wbudowanym GPS-em i za pomocą tego programu z pozycji telefonu rejestracji i przesyłania tras na portal Endomondo. Ale ja z tej opcji nie korzystam, nie wiem jak to działa.

Poniżej link do Endomondo:

http://www.endomondo.com/login

A tu mój profil na Endomondo:

http://www.endomondo.com/profile/3249387

Na portalu można dodawać znajomych - wtedy widzimy również ich aktywność, przejechane trasy. Można między znajomymi wymieniać się komentarzami. Można też tworzyć pomiędzy znajomymi rywalizacje - na przykład: kto w danym roku przejedzie więcej kilometrów.

Fajna zabawa a przede wszystkim forma archiwizowania swoich tras i innych aktywności (bieganie, spacery Nord Walking, pływanie i sporo innych).

A zatem - do spotkania na Endomondo :D
Ostatnio edytowano 03.06.2012 05:43 przez turan, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone