Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.06.2015 10:02

bluesman napisał(a):
:) czyżbyś był jednak wrażliwy i delikatny ? nie może to być :) taki wulkan testosteronu :)

Dzisiaj odpoczynek od rpweru należy się :)

Posłużę się cytatem :
bądź tak miły i się w końcu ode mnie odjebaj!
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.06.2015 10:48

bluesman napisał(a):... Założyłem tylko przerzutkę deore lx (czarna kultowa) ...

Mam kilkunastoletniego SCOTT Tampico na wiekszej ramie i tam na tyle STX RC. Przy mojej jeździe sprawuje się do dziś idealnie bez najmniejszych luzów a kupując zastanawiałem się właśnie nad czarnym LX-em który był nieco droższy

Tylko, że ja to robię szosą powiedzmy spacerek z 30km albo po terenach ostro z 10km i umieram ze zmęczenia :cry:

Kiedyś to były czasy rowerowe, teraz za biurkiem i kierownicą to tylko brzuchol rośnie :(
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.06.2015 11:47

piotrulex napisał(a):
bluesman napisał(a):... Założyłem tylko przerzutkę deore lx (czarna kultowa) ...

Mam kilkunastoletniego SCOTT Tampico na wiekszej ramie i tam na tyle STX RC. Przy mojej jeździe sprawuje się do dziś idealnie bez najmniejszych luzów a kupując zastanawiałem się właśnie nad czarnym LX-em który był nieco droższy

Tylko, że ja to robię szosą powiedzmy spacerek z 30km albo po terenach ostro z 10km i umieram ze zmęczenia :cry:

Kiedyś to były czasy rowerowe, teraz za biurkiem i kierownicą to tylko brzuchol rośnie :(

Weź się za siebie to zgubisz brzuch, namów małżonkę i dziecko na rower razem raźniej :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.06.2015 11:51

bluesman napisał(a):
Weź się za siebie to zgubisz brzuch, namów małżonkę i dziecko na rower razem raźniej :)

Na razie rośnie, jeszcze tak strasznie nie wygląda ;)

Spacerowo dalej to z rodziną, samemu to krócej, ostrzej i kto czy nie bardziej efektywnie
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 04.06.2015 22:02

Dzisiaj coś pojeździłem na rowerze.
Nie daleko. Kilka "górskich premii" jednak było. Jak to w Beskidach. :wink: :)

Sprawdziłem sobie tętno na szczycie jednej.
150. Czyli nie "przeginam". Ale koszulkę miałem na plecach mokrą.

W moim wieku mogę uznać ten sport/ choć tak na prawdę lepsze i bardziej precyzyjne słowo to rekreacja - za dość zdrową formę aktywności fizycznej.
Życzę Wam tego.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 05.06.2015 10:44

romuald22 napisał(a):Sprawdziłem sobie tętno na szczycie jednej.
150. Czyli nie "przeginam". Ale koszulkę miałem na plecach mokrą.
...

Jeździsz z pulsometrem czy "palcyma" sprawdzałeś?

Wczoraj pojeździłem po Puszczy Niepołomickiej.
Matko, jaki tłok. Nieustanny slalom pomiędzy dzieciakami, ludziskami z "patykami" w rękach.
Górek raczej w Puszczy nie ma, najwyżej jakieś przewyższenia do 20 m.
Czyli luzik.
Nie wolno się zatrzymywać - kleszcze. Młody miał dwa, na szczęście nie wbite. Czujne oko żony wypatrzyło. Pociecha zatrzymuje się co jakiś czas bo ją suszy. "spala" pół litra płynów na 10 km.
Zazwyczaj po jakiś czasie dobiera się do bidonów rodziców.

:papa:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.06.2015 23:56

krutom napisał(a):Jeździsz z pulsometrem czy "palcyma" sprawdzałeś?

Żadnych niepotrzebnych bagaży nie wożę.
Palce muszę wozić... :wink:
krutom napisał(a):Zazwyczaj po jakimś czasie dobiera się do bidonów rodziców.

A co tam macie?
:wink: :D
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 07.06.2015 23:52

romuald22 napisał(a):A co tam macie?
:wink: :D

Zazwyczaj woda mineralna z wyciśniętym sokiem z cytryny i ze dwie łyżeczki miodu.
Podczas jazdy składniki mieszają się idealnie.
Za krótko na fermentację, więc można spokojnie jeździć. :smo:

:papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.06.2015 20:26

krutom napisał(a):Zazwyczaj woda mineralna z wyciśniętym sokiem z cytryny i ze dwie łyżeczki miodu.
Podczas jazdy składniki mieszają się idealnie.

Patent mi znany i stosowany ale trzeba dodać na jaką ilość wody :) Na szklankę daję co najmniej 4 łyżki miodu bo przy pewnym tempie jazdy potrzebuję sporo cukru :) Głównie używam jednak Oshee.

Wczoraj 60 km po względnie płaskiej szosie testowanie roweru szosowego, dzisiaj Przechyba (57 km) jeden z trudniejszych podjazdów w Polsce, a jutro to :) http://www.kralovahola.sk/?guide&path10
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.06.2015 08:58

Wjechałem na Kralovą Holę... jak ktoś chce poczuć alpejskie klimaty i pieczenie mięśni to polecam :) 2000m wysokości, 12 km podjazdu, wjeżdża się 1000m w górę, średnie nachylenie ponad 8 procent :) Za 2 tyg. zabieram tam małżonkę :) Ogladała filmy z podjazdu i zjazdu. Góra przypomina słynne z Tour De France Mount Ventoux, włącznie z budynkiem na szczycie :)
tu posłuze się czyjąś relacją :) jak dostane od kolegi zdjęcia to kilka wkleję :)

http://mountaintravelbike.com/2013/05/k ... zne-tatry/
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 11.06.2015 14:46

bluesman napisał(a):Wjechałem na Kralovą Holę... jak ktoś chce poczuć alpejskie klimaty i pieczenie mięśni to polecam :) 2000m wysokości, 12 km podjazdu, wjeżdża się 1000m w górę, średnie nachylenie ponad 8 procent :) Za 2 tyg. zabieram tam małżonkę :) Ogladała filmy z podjazdu i zjazdu. Góra przypomina słynne z Tour De France Mount Ventoux, włącznie z budynkiem na szczycie :)
tu posłuze się czyjąś relacją :) jak dostane od kolegi zdjęcia to kilka wkleję :)

Ja czekam na foty, ogromny szacunek za pokonanie "takiego czegos"

Ja jesten rowerzystą rekreacyjnym, jeżdżę głównie po płaskim (choć w 3mieście moc miejsc pagórkowatych), robię ostatnio po 40-70 km dziennie

:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.06.2015 17:39

tony montana napisał(a):
bluesman napisał(a):Wjechałem na Kralovą Holę... jak ktoś chce poczuć alpejskie klimaty i pieczenie mięśni to polecam :) 2000m wysokości, 12 km podjazdu, wjeżdża się 1000m w górę, średnie nachylenie ponad 8 procent :) Za 2 tyg. zabieram tam małżonkę :) Ogladała filmy z podjazdu i zjazdu. Góra przypomina słynne z Tour De France Mount Ventoux, włącznie z budynkiem na szczycie :)

Ja czekam na foty, ogromny szacunek za pokonanie "takiego czegos"

Ja jesten rowerzystą rekreacyjnym, jeżdżę głównie po płaskim (choć w 3mieście moc miejsc pagórkowatych), robię ostatnio po 40-70 km dziennie

:)

Sporo :) więc i krzepę masz :) wystarczy po prostu jeździć, a forma sama przyjdzie :) Na opisanym przeze mnie podjeździe problemem jest grząski szuter bo 8-10% na asfalcie nie jest problemem gorzej jak koła grzęzną :( Dzisiaj była hm, odpoczynkowa trasa (dla mnie) Nowy Sącz przez Złotne na Halę Łabowską z małżonką :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 11.06.2015 23:17

bluesman napisał(a):Wjechałem na Kralovą Holę... jak ktoś chce poczuć alpejskie klimaty i pieczenie mięśni to polecam :) 2000m wysokości, 12 km podjazdu, wjeżdża się 1000m w górę, średnie nachylenie ponad 8 procent :)

Jak to mówi teraz młodzież - szacun. :)
.........................................................

Najlepsze miejsca w Polsce do jazdy na rowerze MTB wg C.Zamany
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 28.06.2015 22:09

A co tu taka cisza? Nikt nie jeździ :?: Nic nie zdobywa :?: 8O

BTW: powiedzcie mi jak często wymieniacie łańcuch? W zależności od licznika czy stopnia zużycia (wyciągnięcia się)?
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 30.06.2015 17:29

m.a.c. napisał(a):A co tu taka cisza? Nikt nie jeździ :?: Nic nie zdobywa :?: 8O

Nie ma się czym chwalić.
Koło mnie na północ płasko, a na południe lekkie górki.

m.a.c. napisał(a):powiedzcie mi jak często wymieniacie łańcuch? W zależności od licznika czy stopnia zużycia (wyciągnięcia się)?

Właśnie wymieniłem po ok. 1000 km. Rower prawie nowy z wymienionym napędem (trochę go "stuningowałem"). Za kolejne 1000 kolejny łańcuch. Na forach doczytasz o 3 łańcuchach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 96
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone