Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.04.2015 12:55

Strach będzie wjechać u nas rowerem do lasu 8O

http://www.sadeczanin.info/wiadomosci,5 ... TY3YdLtmko
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.05.2015 19:35

Pierwszy poważny wyjazd w teren ;) Cel Turbacz z Rabki przez Stare Wierchy zjazd dziwnymi trasami przygotowanymi przez kolegę również do Rabki. 40 km co za śmieszna odległość. Za Starymi Wierchami początkowo nieśmiało, a później odważnie pojawił się śnieg. Miejscami trzeba było prowadzić rowery. Później już tylko hardcorowe błoto i koleiny z głęboką wodą. Na podejściu już prawie wyłącznie śnieg tylko przy schronisku połacie wolne od śnigu i mnóstwo krokusów. Zjazd prawie wyłącznie błoto. Zaliczyłem bolesny upadek spuchnięta łydka i dłoń ale większy był uszczerbek na honorze bo tuż przy schronisku w trakcie wolnej jazdy :mrgreen:
Jak przegram zdjęcia to coś wstawię :)

https://connect.garmin.com/page/activit ... id=9241236
Załączniki:
Zdjęcie0167.jpg
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 18.05.2015 19:54

Witam! :smo:
Bluesman - jak doprowadzasz rower do stanu używalności po takiej trasie? Na myjnię z nim jedziesz? :D
Czy pod prysznic bierzesz? :oczko_usmiech:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.05.2015 20:03

Prysznic/myjka może być pod warunkiem, że ominiesz mechanizmy.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.05.2015 22:09

m.a.c. napisał(a):Witam! :smo:
Bluesman - jak doprowadzasz rower do stanu używalności po takiej trasie? Na myjnię z nim jedziesz? :D
Czy pod prysznic bierzesz? :oczko_usmiech:

Tym pojechałem na myjnię :)
Co do drugiego jest coś na rzeczy bo kilkakrotnie mniejsze rowery tak myłem ale zostałem pogoniony przez małżonkę :)
Jakie mechanizmy Fux miałes na myśli ? nie kieruję strumienia wody z bliska tylko z większej odległości oszczędzam tylko piasty chociaz w jednym rowerze mam DT Hugi 240 tam uszczelnienie jest labiryntowe więc sie nie przejmuję :)
Załączniki:
IMG_1108.JPG
IMG_1106.JPG
IMG_1076.JPG
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 19.05.2015 20:36

Ale żeś sobie chłodzenie zapodał :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.05.2015 22:40

Jakiś czas temu będąc na giełdzie samochodowej zauważyłem na sprzedaż stara kolarkę ale z pięknym siodełkiem marki Selle Italia Flite Titanium w barwach, których używał mój idol Marko Pantani
http://www.b-hide.com/wp-content/upload ... selle5.jpg
:) Tylko dla tego siodełka kupiłem cały rower w sumie grosze 350 zł. Siodełko założyłem do tzw górala szosowego, a kupiony rower planowałm wyrzucić. Przesiedział w piwnicy prawie rok. Podczas jednego z pobytów w swoim parku maszynowym stwierdziłem,, że niewielkim kosztem da się go uruchomić wszak stan był bardzo dobry. Założyłem tylko przerzutkę deore lx (czarna kultowa) i kasetę góralską 11-32 (hm w naszych górach na szosowych podjazdach trzeba mieć kupę siły :) kupiłem nowe opony, dętki i rower jeździ !!! Korba to stare Shimano 600 niestety 52-46 (mogłby być 36). W najbliższym czasie jak bedzie pogoda podejmę próbę pokonania Pętli Popradzkiej :) Na prawdziwej szosie nigdy nie jeździłem, ciekawe co nogi powiedzą :)

m.a.c. chłodzenie, że tak powiem samo się zapodało :)
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 31.05.2015 19:07

W tym roku mocno postawiłem na rower, właśnie wróciłem ( z kolegą) z 10-dniwej "wyprawy" rowerowej w czeskie Jeseniki. Jechałem z Oleśnicy z przyczepionymi sakwami, noclegi w niedrogich pensjonatach lub agroturystyce. Mimo kiepskiej pogody udało nam się przejechać ok 700 km, w tym wiele kilkukilometrowch podjazdow ( np na Czerwonohorskie Sedlo). Cieszę się że pomimo juz nie najmłodszego wieku wszystkie odcinki podjechałem bez podprowadzenia roweru. Bardzo mi się podobało chociaż przyznaję że przyjechałm mocno zmęczony. Podstawą mojego "sukcesu" było odpowiednie przygotowanie tj w każdą wolną chwilę trenowałem na pobliskich wzgórzach trzebnickich gdzie jest międzyinnymi podjazd o nachyleniu 14 stopni. Już niedługo bo 19 czerwca wyruszam do CRO na VIS z plecakiem. Marzy mi się jeszcze wyjazd do CRO na rowerze z sakwami ( oczywiście start ze Splitu a nie z Dolnego Śląska. )
Pozdrawiam wszystkich rowerzystów z CRO.PL.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.05.2015 19:23

Niekiepski wynik 8O
Kiedyś jako młody chłopak miałem wespół z kolegami plan jechania do Jugosławii. Do granicy pociągiem i dalej już rowerami. Przygotowania trwały, jazda palcem po mapie i treningi. Miałem wtedy Pasata... Nic z tego nie wyszło, jak i z wielu innych młodzieńczych planów :)
Ostatnio edytowano 31.05.2015 19:52 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 31.05.2015 19:38

A ja dziś zrobiłem ponad 16km na własnym rowerze)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.05.2015 21:18

artur77 napisał(a):A ja dziś zrobiłem ponad 16km na własnym rowerze)

Sugerujesz, że inni jeżdżą na cudzych ? :mrgreen:
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 31.05.2015 21:36

Za studenckich czasów zrobiłem sobie taką wycieczkę (samotnie, bo kompanów chcących się męczyć zabrakło) :D : pojechałem do Bielska-Białej pociągiem, stamtąd przez Beskidy, Tatry, Pieniny, Gorce w Bieszczady... 2 tygodnie na rowerze Mistral (o ile pamiętam :roll: ), z sakwami i mapą na kierownicy. Dumny z pokonania każdej przełęczy i szczęśliwy po każdym długim zjeździe. Co zwiedziłem i przeżyłem - to moje.
Po powrocie, wzniesienia, na których redukowałem przełożenie, brałem "z rozpędu" nie ruszając w ogóle manetek :D, a komary nie mogły się wbić w mięśnie nóg :mrgreen: .
I niech ktoś powie, że tytuł tego wątku to nie najprawdziwsza prawda... :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.06.2015 09:41

Bocian napisał(a):Niekiepski wynik 8O
Kiedyś jako młody chłopak miałem wespół z kolegami plan jechania do Jugosławii. Do granicy pociągiem i dalej już rowerami. Przygotowania trwały, jazda palcem po mapie i treningi. Miałem wtedy Pasata... Nic z tego nie wyszło, jak i z wielu innych młodzieńczych planów :)

W taki prosty sposób masz posta w temacie rowerowym :) i nikt Ci nic nie zarzuci .....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.06.2015 09:43

bluesman napisał(a):

W taki prosty sposób masz posta w temacie rowerowym :) i nikt Ci nic nie zarzuci .....

I tyle godzin nad tym myślałeś czy po prostu się przypierdalasz? Nie masz bliższych kolegów na forum? Zajmij sie pedałami a mnie zostaw w spokoju.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.06.2015 09:59

Bocian napisał(a):
bluesman napisał(a):

I tyle godzin nad tym myślałeś czy po prostu się przypierdalasz? Nie masz bliższych kolegów na forum? Zajmij sie pedałami a mnie zostaw w spokoju.

:) czyżbyś był jednak wrażliwy i delikatny ? nie może to być :) taki wulkan testosteronu :)

Dzisiaj odpoczynek od rpweru należy się :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 95
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone