napisał(a) Bocian » 14.07.2011 11:21
juliaka napisał(a):- Czy rzeczywiście jest tak daleko na Peljesac i jak najlepiej jechać ( jedziemy z Wieliczki)
- czy Trstenik to dobry wybór ( jesteśmy rodzinami z dziećmi w różnym wieku)
- Czy ktoś z Was był w tym roku w tych okloicach i jakie macie wrażenia ( interesuje mnie płaża , dotępo do podstawowych artykułów żywnościowych, jakies rozrwywki, itp

- dobre pytanie

:) zapytaj tych ze Szczecina

Najlepiej jechać bezpiecznie i z głową a jeśli chodzi o trasę to ja bym pojechał centralnie na dół przez Chyżne i dalej Słowacja E77 , Budapeszt, i dalej przez BiH. Inna trasa to wariant autostradowy, czyli Cieszyn , Żlina, Bratysława, Graz, Maribor(lub wersja z objazdem), Zagrzeb, i autocestą do końca, następnie albo drogą przez półwysep lub promem z Ploce do Trpanji. Oczywiście można z Cieszyna jechać przez Czechy.
- w tym roku nie byłem, będę w okolicy od 13 sierpnia w Borku. Do Trstenica wpadam od 2003 roku na piwo i lody

Właśnie z Borka. Droga to piękna 7mio kilometrowa przejażdżka. Moje miejsce na Ziemi to właśnie Borak i ja bym w Trstenicu nie chciał mieszkać ale jest wiele osób które sobie chwali. W miasteczku jest wąziutka plaża żwirowa, nad głową jeżdżą samochody, nieliczne. W okolicy są piękne plaże
http://www.croatia1.com/mapbeach-en.htm
W miasteczku jest sklep, bazarek , kilka kawiarni, poczta i przystań stateczków pływających na Mljet.