Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polaco laku noć czyli w Chorwacji z rodzinką

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 15.02.2011 20:54

dawaj, dawaj :)
czekamy w niecierpliwości :)
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 15.02.2011 21:00

Hejka!!!
Siadam i czytam.
Mam już jedne wakacje z dziadkami za sobą i jeszcze żyję :D
Ciekaw jestem jak to u Was wyglądało.

Pozdrawiam
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 15.02.2011 21:25

też mnie to czeka... :roll: widzę że ta podróż zapowiada się na "Czeski Film"...;))
anielicanatka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anielicanatka » 15.02.2011 21:49

Rozdział 3
Istria
Wyjazd ustaliliśmy na godzinę 2 w nocy
Auto spakowane kotlety upieczone(babcia już nie głucha napiekła..chyba zmienię mamie ksywę :D )Godzina pierwsza pobudka i w drogę..
Trasa szła sprawnie zerowy ruch na drodze ja z mapą(bo tylko mapie wierze),mężuś z GPS-EM bo tylko GPS-OWI wierzy a raczej tej pani z miłym głosem która informuje że za 600metrów ma skręcić w prawo...
Z tyłu w samochodzie babcia (Już nie głucha)śpi i chrapie (Głośno!!!)córcia jej akompaniuje..Z przodu ja wspieram mężusia i czuwam co by mi nie zasnął .
w drugim aucie babcia młodsza z dziadkiem też dzielnie walczą ze snem..
Przerwy robiliśmy tylko na zakup winiet i ewentualnego papieroska(ja nie pale ,córcia też)reszta ćmi to jak...
Większą przerwę zrobiliśmy dopiero w Austrii w Oldtimer(polecam super miejsce można napić się kawy,dzieci mogą wyszaleć się na placu zabaw)
Uwaga wklejam zdjęcie tzn próbuje..(co roku córcia ma zdjęcie na tym koniu)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano 16.02.2011 19:54 przez anielicanatka, łącznie edytowano 1 raz
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 15.02.2011 22:10

Kolejna ciekawa relacja! Piszesz fajnym stylem i cos czuje,ze bedzie duzo humoru.

Pozdrawiam i czekam na cd.
anielicanatka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anielicanatka » 15.02.2011 22:11

Hura udało się wstawić zdjęcie
Docieramy do Chorwacji...super się jechało było kilka wpadek gdzie i jak skręcić itp ale ogólnie bez większych problemów dotarliśmy na Isrtie do naszego ośrodka LATERNA.
Pełno tu domków kwitnących drzewek itp. Co mnie zaskoczyło to kolor ziemi rdzawo-czerwony...po odebraniu kluczy w recepcji dostaliśmy plan ośrodka no i w drogę wypakowywać manele...(trochę się bałam bo rezerwując ten ośrodek pani w biurze podróży odradzała mi Laterne polecała mi inny z basenem...)ale ja z racji tego że to tylko na kilka dni i oczywiście ze względu na cenę zdecydowałam się na ten.
no i tu niespodzianka..wchodzimy do apartamentu a tu : czyściutko na łóżku ręczniki,mieszkanie dwu poziomowe.Na parterze pokój z dużym tarasem ,osobno kuchnia z jadalnią i łazienka.Na piętrze dwa pokoje każdy z balkonem i druga łazienka.(jakaż radość była babci młodszej i dziadka że jest taki fajny układ mieszkanka ( bo babcia już nie głucha strasznie chrapie :? )a tu każdy ma osobny pokój...
udaliśmy się na krótki rekonesans po ośrodku potem karlovacko i spać...podroż nas zmęczyła

cdn :papa:
Ostatnio edytowano 16.02.2011 19:56 przez anielicanatka, łącznie edytowano 1 raz
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 15.02.2011 22:21

Witam
Cichutko dosiadam się do czytelni, tym bardziej, że urlop 2010 był spędziliśmy w Rovinj które "zaliczyliśmy" po raz drugi :)
pozdrav :papa: :hut:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.02.2011 22:34

anielicanatka napisał(a):Co mnie zaskoczyło to kolor ziemi rdzawo-czerwony...
To fakt , też się dziwiliśmy będąc w Rovinj dwa lata temu ........czemu na Istrii gleba ma kolor czerwony ........... 8O
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 16.02.2011 05:49

Fajnie pisane.
Czerwony kolor ziemi to zaszłość po Ticie :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.02.2011 08:18

A kolega Dudek wstaje tak wcześnie? :D

Pozdrowienia dla autorki relacji, czekamy na ciąg dalszy!

Miłego dnia!
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 16.02.2011 08:24

kolega Dudek wstaje jeszcze wcześniej :twisted:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.02.2011 08:36

maniust napisał(a):........czemu na Istrii gleba ma kolor czerwony ........... 8O

żeby wszystko się malowniczo upaćkało po deszczu... przerobiliśmy to w sv.Marinie na kempingu :(
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.02.2011 08:45

Anielicanatka czekam niecierpliwie na dalszą część, przyznam, że jestem pod wrażeniem.... odwagi :)
Ja jestem bardzo odważna, ale nie aż tak, żeby na wczasy zabrać mamę i teściów :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.02.2011 08:47

Witam,
i ja zasiadam, już w drugim lub trzecim rzędzie :D
W 2009 roku byłam w Poreciu i wróciłam zachwycona. Mieszkałam między Twoim campingiem a centrum.
Relacja może powstanie w ciągu najbliższych dni.

Pisz, pisz bo czekamy :?
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Polaco lacu noć czyli w Chorwacji z rodzinką

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.02.2011 11:45

anielicanatka napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów.

Witam :D

Dokonałem drobnej korekty w tytule zmieniając małą literkę na dużą :wink:

Zastanawia mnie w tytule pierwsze słowo :?: :wink:
Polaco, w właściwie "polako" - to znaczy"powoli".

PS Zasiadam i czekam na CD relacji :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Polaco laku noć czyli w Chorwacji z rodzinką - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone