.png)
boboo napisał(a):Ad. 4. Koło nie jest wymagane. Bosak nie wiem, ale bez niego jak bez ręki. Są fajne "składane/rozciągane", nie przeszkadzają na pokładzie.
Dodatkowo 2 (jeśli dobrze pamiętam) litry picia na każdego członka załogi.
Ad. 9. Wbij sobie na telefon albo tableta mapy offline regionu, po którym będziesz pływać.
Bimini!!!
.png)
.png)
No to oprócz wyciągarki i wagi silnika (mój waży 75 kg) mamy tak samo:S@lmo napisał(a):Ja do zakładania i zdejmowania silnika z pawęży zamontowałem wyciągarkę elektryczną w suficiekręgosłup mam połatany, a do pomocy nie mam nikogo (żona waży mniej od silnika
.png)
S@lmo napisał(a):3. Ubezpieczenie OC - wiem, że nie jest obowiązkowe, ale chcę się ubezpieczyć, bo moc mojego silnika jest zbliżona do 15kW i wolę wydać parę złotych niż potem na wodzie wczytywać się w regulaminy i dyskutować ze strażą, poza tym licho nie śpi.... Widziałem w PZU, że istnieje możliwość ubezpieczenia w pakiecie z Casco, ale nie wiem jaka jest wymagana kwota OC aby Chorwaci się nie czepiali. Czy może mi ktoś podać aktualną kwotę OC w kunach obligatoryjną w Chorwacji dla mojego zestawu (410cm/14,7kW) - będę mógł porównać z ofertami u naszych ubezpieczycieli. Czy jest to obecnie minimum 3,5mln kun?
.png)
No to opiszę słowami, co dalej:S@lmo napisał(a):@ boboo
film dobry, tylko najciekawszego nie pokazali... tzn. co dalej![]()
![]()
. Bo taki ruch to jestem, z trudem, ale w stanie ostrożnie wykonać. Natomiast jest to dopiero wstęp do akrobacji, które zaczynają się potem (...)

.png)
.png)
boboo napisał(a):znalazłem filmik na dysku i wrzucilem go na YouTube
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...