Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.06.2013 15:24

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):jeżeli dwóch na podwórku się napier....

wtedy

No tak, tylko tu był przytoczony przykład gdy dwóch kolegów okłada się maczugami z napisami pwmd i sk. Robią to dla jaj i to widać bo to wynika z kontekstu wątku i wcześniejszych postów. Tu reakcja moda jest na wyrost, bo powinien być tym "starym dzielnicowym" i jarzyć tematy.

Sławek, ja wiem o czym piszemy, ale Mod niech chociaż posta rzuci dla obiektywizmu i spokojności :smo:
Że czuwa. Tak dla tych co nie w temacie.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 07.06.2013 15:31

anakin napisał(a):Moderator powinien mieć jakiekolwiek rozeznanie o relacjach pomiędzy poszczególnymi useremi.
Szczególnie tymi "starszymi".
I tym się głównie kierować, a nie tylko Regulaminem, czy własnym widzi- mi -się.

:

Czyli co ? mają wprowadzić stopnie , aspirant , starszy aspirant?

czy ma być fala jak w woju , wicki , dziadki ... , bo nie kumam .

Tu na forum wszyscy jesteśmy równi i powinniśmy być równie oceniani .
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2013 15:34

auto_gt napisał(a):
anakin napisał(a):Moderator powinien mieć jakiekolwiek rozeznanie o relacjach pomiędzy poszczególnymi useremi.
I tym się głównie kierować, a nie tylko Regulaminem, czy własnym widzi- mi -się.

:

Powinniśmy. Lecz tak nie było.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.06.2013 15:37

auto_gt napisał(a):Czyli co ? mają wprowadzić stopnie , aspirant , starszy aspirant?

Myślę, że Mod powinien kierować się doświadczeniem nabytym na forum.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.06.2013 15:38

Bocian napisał(a):
Rysio napisał(a):No i właśnie tu tkwi sedno jak ocenić słodkie pi....... które niejednego może do szału doprowadzić a niby jest zgodne z regulaminem. Jak dam bana to wskoczy na mnie grupa uciśnionych jak nie dam to ktoś nie strzyma i napisze Pmwd i powód do bana mam :mrgreen:

No więc jak był ban za pwmd to i powinny być i za
słodkie pi.......

a nie było...

Bociuś, Twój przedmówca dostał ostrzeżenie. Gdybyś miał jakieś koło ratunkowe to byś bana nie dostał. Jak mam u was konto wyzerowane to se mogę pozwolić jechać przez wieś 100 na blacie. Jak będę miał 19 punktów to pojadę 45 :mrgreen:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.06.2013 15:43

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):jeżeli dwóch na podwórku się napier....

wtedy

No tak, tylko tu był przytoczony przykład gdy dwóch kolegów okłada się maczugami z napisami pwmd i sk. Robią to dla jaj i to widać bo to wynika z kontekstu wątku i wcześniejszych postów. Tu reakcja moda jest na wyrost, bo powinien być tym "starym dzielnicowym" i jarzyć tematy.

A to co ja niby mam być jak ten dzielnicowy i powiedziec im ej wy dwaj nie napier..,..,ć się bo dzieci patrzą :?: I wiesz co by się wtedy stało... :?: "te kur.... stary weź nie pier....l 25 lat się znamy odwal się...." i dalej się naparzają, to jak niby władza ma mieć autorytet... to wtedy inni patrzący z boku będa się z władzy śmiać i będzie się dalej zaogniać - skoro oni mogą to i ja się włączę iiiiii się zaczyna jazda, bo się włacza 15-tu :D i od kogo się zaczęło kogo pierwszego wysłać na bananowa łączkę :?: :P Sławek to nie jest TAK OCZYWISTE :!:
Bocian napisał(a):
auto_gt napisał(a):

:

Powinniśmy. Lecz tak nie było.

A wiesz dlaczego :?: z powodu powyżej :!: :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2013 15:47

Leszek Skupin napisał(a):. Ciekaw jestem ilu ludzi stanąwszy po tej drugiej stronie pozostałoby obiektywnych w 100% :?: To tak ku refleksji.

A teraz

Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień.

Pozdrav

Leszku nie o obiektywizm chodzi, a o elementarną sztukę moderowania, jak się ktoś na tym nie zna to się nie powinien do tego zabierać. Jacek został moderatorem za to, że podlinkowywał, był miły i kulturalny i miał kilkatysięcy postów. Okazało się to za mało, zrezygnować powinien już dawno. Wchodził w jakąś rozmowę i walił kartki za coś co nie miało miejsca. Mi i Anakinowi kiedyś zwrócił uwagę nie wiedząc, że sobie jajca robimy. Trzeba znać trochę uczestników forum, żeby wiedzieć "kto z kim śpi". Moim zdaniem Jacek tego nie wiedział, albo wiedzieć nie chciał. Nagle z usera spokojnego i opanowanego zrobił się wojowniczy moderator. Śmiać mi się z tego chciało no ale cóż tak było. Niech sobie byłby moderatorem technicznym, porządkowym od układania ładnie wątków, ale nie od karania czy wytykania błędów. Pewni moderatorzy najzwyczajniej w świecie się zużyli i trzeba im podziękować, wziąć innych ale też do czasu kiedy się zużyją - takie jest prawo fizyki.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.06.2013 15:49

Bocian napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):A nie tak dawno temu dyskutowałem ze Sławkiem na temat mandatu, który dostałem... nie chce mi się kopać, ale stwierdził, ze władza to władza i jak przekroczyłem przepisy to żeby się waliło paliło mam zostać ukarany :P[/color][/i][/b]

Każdy przekraczający. Widzisz różnicę?

Dupa. Dzisiaj wyprzedzałem na podwójnej ciągłej i przekroczyłem prędkość na wiosce dwukrotnie. Nie ubyło mi z portfela ani złotówki. Kumasz czaczę że nie wszędzie i w tym momencie w którym powiniśmy być jesteśmy? Gdybym czekał na post Bluesmana i w następnej sekundzie Go zbanował to Ty byś postu nie napisał, choć jak znam Ciebie i tak byś napisał :mrgreen:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 07.06.2013 15:50

anakin napisał(a):Otóż w wątku, który podkleiłeś, wg wszystkich "jedynie słusznych i mających rację" rozpieprzyłem tym wpisem i innymi cały wątek.(...)

Tutaj obaj zacytowani zrobili dokładnie to samo.
Ale tu jest ok., bo nie zrobił tego anakin, nie?

Nie, tu (w przypadku wpisu Bluesmana i cronaturek) też nie jest ok. W obu przypadkach wpisy były moim zdaniem naganne. Tyle że Bluesman dostał bana na miesiąc (wiem, już zdjęty), a Ty i inni za tamto chyba nie...

Wydaje mi się, że postrzeganie Ciebie i Bociana (i jeszcze pewnie kilku innych) przez sporą grupę użytkowników wynika częściowo ze stosowanej przez Was często ironii. A na tę ludzie reagują różnie, w końcu są tu osoby o różnej wrażliwości. Dotyczy to zwłaszcza nowicjuszy.

I jeszcze jedno. Wybacz, Bocianie, ale uporczywe twierdzenie, że skrót pmwd to w istocie coś niewinnego, to dziecinada. Gdyby do Ciebie podszedł na ulicy gówniarz w dresie i wykrzyczał w twarz CHWDP, zapewne byś go po ojcowsku przytulił jako tego, który Chce Wstąpić Do Policji... ;).

Piszę to bez złośliwości, wiem, że obaj robicie na forum sporo dobrego. Pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.06.2013 15:51

Zebiku.... Jacek na pewno był dobry i na pewno DOBRZE chciał, ale .... (klasyka) wszystkim nie dogodzisz :!: nie wnikam co zrobił a czego nie zrobił... robil to wg własnego sumienia i w własnej subiektywnej oceny SUBIEKTYWNEJ :!: Gdybyśmy wszyscy byli oceniani za subiektywizm to łby by poleciały :P
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2013 15:52

auto_gt napisał(a):

No właśnie widze.
Którego słowa nie rozumiesz?
Gdzie ja tu napisałem cokolwiek co pozwoliło Ci wyciągnąć takie wnioski?

Szydera widziana na kilometr, więc daruj sobie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2013 15:56

Leszek Skupin napisał(a): Gdybyśmy wszyscy byli oceniani za subiektywizm to łby by poleciały :P

Pełna zgoda z mały ale.
Ale nikt nie karze ani nie zmusza do bycia moderatorem.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.06.2013 15:57

the chosen one

powiedz mi że to nie jest szyderstwo wobec niektórych :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2013 15:59

Krzychooo napisał(a):Nie, tu (w przypadku wpisu Bluesmana i cronaturek) też nie jest ok. W obu przypadkach wpisy były moim zdaniem naganne. Tyle że Bluesman dostał bana na miesiąc (wiem, już zdjęty), a Ty i inni za tamto chyba nie...

Chyba nie.
Nie pamiętam tego wątku aż tak dokładnie, ale tam nawet aktywnie uczestniczył ten, który później to "tępił".
Mogę się mylić, a nie chce mi się tego już przeglądać, więc nie użyję nicka.

Krzychooo napisał(a):Wydaje mi się, że postrzeganie Ciebie i Bociana (i jeszcze pewnie kilku innych) przez sporą grupę użytkowników wynika częściowo ze stosowanej przez Was często ironii. A na tę ludzie reagują różnie, w końcu są tu osoby o różnej wrażliwości. Dotyczy to zwłaszcza nowicjuszy.

Z czego wynika postrzeganie?
Wiem, ale........nie powiem.
Z tego czy się coś ma albo nie, tak w skrócie.

Ironia.
Zgadzam się w pełni.
Obaj wiemy z czego ironia wynika i czemu ona ma służyć.
Generalnie dzieje się tak, że ludzie albo jej nie rozumieją, albo za bardzo ich boli.
A stąd już krok do opcji "wróg" i słanie do ludzi bluzgających PW.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2013 16:01

Leszek Skupin napisał(a):
the chosen one

powiedz mi że to nie jest szyderstwo wobec niektórych :mrgreen:

Co :?: 8O 8O 8O

Wyjasnij mi z łaski swojej co w tym jest szyderczego Leszek, bo mi sie szczęka od ziemi odbiła.Obrazek

klik
klik

dalej klikać? :mrgreen:
Ostatnio edytowano 07.06.2013 16:04 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone