Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 07.06.2013 13:21

kinga35 napisał(a):Forum jest wyraźnie podzielone...aż dziwne na forum gdzie nie ma polityki a ludzi łączy miejsce spędzenia urlopu...Jakieś niesnaski, okopy, barykady, TWA, TWO, gorące linie na PW...

Obserwując "rozmowy" na tym forum nie sposób było by się z Tobą nie zgodzić :|
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 07.06.2013 13:39

Rysio napisał(a):Jeśli przewinienia na forum będę mógł mierzyć tak jak policja mierzy suszarkami czy fotoradarami to wprowadzę taryfikator. Ma ktoś jakiś pomysł :?: Np za użycie słowa "dupa" 1 dzień bana a za "odp... się" 3 dni bana będzie dobrze ? bo bym se autobana strzelił i miałbym wolny weekend :mrgreen: Za nazwanie kogoś "lamą" - tydzień proponuję :D 4 sierpnia Bocianowi ujów nawciskam i będę miał spokój na autobanie przez 3 tydnie w Metajninie :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

chodziło mi po głowie takie goopie pytanie ,czy jeden drugiemu też możecie zabanować ?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.06.2013 13:41

Sławek, tylko że z tą nieuchronnością to jest tak jak w realnym świecie. Po prostu nie istnieje. Sytuacje są tak różne jak różni są ludzie. Są tacy do których nie odważyłbym się napisać żeby się "odp...." bo wiem że byłaby święta obraza i 5 stron klepania jak mogłem. Jak sam widzisz Twoja odpowiedź czy Aniego była rzeczowa za to obruszyli się inni do których tych słów nie kierowałem choć od początku zaznaczałem, że szkółki niedzielnej tu nie planuję otwierać. Przyszli, byli by zaistnieć ? Tak jak Beata pisze system mógłby działać z automatu, bo wtedy nie byłoby dyskusji. System byłby "zerojedynkowy" i nie byłoby mieć do kogo pretensji. Mogę bardzo ładnie coś napisać a wk.... tym do białości 20 % tego forum. Kolejna sprawa ile procent jesteś w stanie wyłapać tych co jeżdżą po pijaku? 5 ? 10 ?. Powiedzmy że tu wyłapiemy 50% bo wszędzie być nie mogę a forum nigdy nie będzie obiektywne bo to mrzonka. Każdy człowiek z natury jest subiektywny i tak też jest odbierany przez innych.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.06.2013 13:48

auto_gt napisał(a): :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

chodziło mi po głowie takie goopie pytanie ,czy jeden drugiemu też możecie zabanować ?

Krawaty wiążę, usuwam ciąże, mogę niemal wszystko :mrgreen: Ale taki Patryk to jest gość. Jedną wtyczkę wyciągnie i ponad 30 tyś dusz i 11 lat historii leci w niebyt. Arkan, Milosevic i Tito razem wzięci mają na noc :mrgreen: :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.06.2013 14:01

Rysio napisał(a):Jedną wtyczkę wyciągnie i ponad 30 tyś dusz i 11 lat historii leci w niebyt.

Chciałbyś ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2013 14:03

Rysio napisał(a):Sławek, tylko że z tą nieuchronnością to jest tak jak w realnym świecie. Po prostu nie istnieje. Sytuacje są tak różne jak różni są ludzie. Są tacy do których nie odważyłbym się napisać żeby się "odp...." bo wiem że byłaby święta obraza i 5 stron klepania jak mogłem. Jak sam widzisz Twoja odpowiedź czy Aniego była rzeczowa za to obruszyli się inni do których tych słów nie kierowałem choć od początku zaznaczałem, że szkółki niedzielnej tu nie planuję otwierać. Przyszli, byli by zaistnieć ? Tak jak Beata pisze system mógłby działać z automatu, bo wtedy nie byłoby dyskusji. System byłby "zerojedynkowy" i nie byłoby mieć do kogo pretensji. Mogę bardzo ładnie coś napisać a wk.... tym do białości 20 % tego forum. Kolejna sprawa ile procent jesteś w stanie wyłapać tych co jeżdżą po pijaku? 5 ? 10 ?. Powiedzmy że tu wyłapiemy 50% bo wszędzie być nie mogę a forum nigdy nie będzie obiektywne bo to mrzonka. Każdy człowiek z natury jest subiektywny i tak też jest odbierany przez innych.

Można też olać w ogóle moderację. Albo moderacje wątków hajdparkowych. Mniej roboty. Napisać , że wchodzi się na własną odpowiedzialność. Przenieść tam wszystkie wątki nie związane z cro. Nie zliczać tam napisanych postów.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2013 14:13

MRK napisał(a):Miałem się nie odzywać, ale...
anakin napisał(a):Otóż w wątku, który podkleiłeś, wg wszystkich "jedynie słusznych i mających rację" rozpieprzyłem tym wpisem i innymi cały wątek.

Hola Amigo!! Cytowany wątek nie został rozpieprzony tylko przez Ciebie! Już aż takich zasług sobie nie przypisuj. Inni też brali udział:). Co za pazerność na zasługi:).

Ranisz mnie.... :cry:
:mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2013 14:18

Rysio napisał(a):Jeśli przewinienia na forum będę mógł mierzyć tak jak policja mierzy suszarkami czy fotoradarami to wprowadzę taryfikator. Ma ktoś jakiś pomysł :?: Np za użycie słowa "dupa" 1 dzień bana a za "odp... się" 3 dni bana będzie dobrze ? bo bym se autobana strzelił i miałbym wolny weekend :mrgreen: Za nazwanie kogoś "lamą" - tydzień proponuję :D 4 sierpnia Bocianowi ujów nawciskam i będę miał spokój na autobanie przez 3 tydnie w Metajninie :D

Za "odp..." dzień, a za lamę tydzień? 8O
Chyba Cię po.....gięło (nie wiem ile za oryginał, więc na razie skrótów używam :mrgreen: )

A taryfikator można jakiś zrobić... :oczko_usmiech:
Ostatnio edytowano 07.06.2013 14:29 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2013 14:26

Bocian napisał(a):Można też olać w ogóle moderację. Albo moderacje wątków hajdparkowych. Mniej roboty. Napisać , że wchodzi się na własną odpowiedzialność. Przenieść tam wszystkie wątki nie związane z cro. Nie zliczać tam napisanych postów.

Równie dobrze mógłbyś tam napalm wrzucić. :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2013 14:28

anakin napisał(a):
A tarfikator można jakiś zrobić... :oczko_usmiech:

Sam wiesz, że łatwo ocenić jak ktoś prosto z mostu na otwartym wali a gorzej jak ktoś w "skrytości klawiatury" po to aby zniechęcić jednych użytkowników do drugich. Co moim zdanie bardziej negatywnie wpływa na atmosferę na forum w ogólnym rozrachunku.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2013 14:29

anakin napisał(a):
Bocian napisał(a): wchodzi się na własną odpowiedzialność.

Równie dobrze mógłbyś tam napalm wrzucić. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.06.2013 14:38

Bocian napisał(a):
anakin napisał(a):

Sam wiesz, że łatwo ocenić jak ktoś prosto z mostu na otwartym wali a gorzej jak ktoś w "skrytości klawiatury" po to aby zniechęcić jednych użytkowników do drugich. Co moim zdanie bardziej negatywnie wpływa na atmosferę na forum w ogólnym rozrachunku.

Tak.
Ale wiesz, że nie jesteś w stanie zapobiec temu, że Ci ktoś sra na plecy przez PW , maile czy komórki.
Nikomu tego nie zabronisz.
Honor się ma, albo nie.
Tego się nie można nauczyć czy kupić.

Wg mnie ważniejszą sprawą jest wychwytywanie tutaj ukrytych aluzji czy tzw.drugiej dnia "grzecznej i kulturalnej" odpowiedzi danego usera.
Nie chcę robić dymu (jak zwykle), ale od wczoraj widziałem przynajmniej osiemnaście tego rodzaju wpsiów na cropli w wykonaniu właśnie tych, o których mówię.
Nie podam konkretów, ani nicków, bo w tym momencie nie o to chodzi.
Gdybym to zrobił zaraz stado się zleci z wielkim oburzeniem, bo toż to przecież tylko........wiersz.
Tak.
Ale został uzyty w takim momencie i w stosunku do drugiego usera, że tylko debil się nie zorientuje w jakim celu.
I oczywiście moja opinia jest nie do udowodnienia, albo ciężka do udowodnienia.
Jak to z wierszami.
Każdy może interpretować po swojemu, nie?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.06.2013 14:42

anakin napisał(a):
Bocian napisał(a):
anakin napisał(a):

Tak.
Ale wiesz, że nie jesteś w stanie zapobiec temu, że Ci ktoś sra na plecy przez PW , maile czy komórki.
Honor się ma, albo nie.

Wg mnie ważniejszą sprawą jest wychwytywanie tutaj ukrytych aluzji czy tzw.drugiej dnia "grzecznej i kulturalnej" odpowiedzi danego usera.
Nie chcę robić dymu (jak zwykle), ale od wczoraj widziałem przynajmniej osiemnaście tego rodzaju wpsiów na cropli w wykonaniu właśnie tych, o których mówię.
Gdybym to zrobił zaraz stado się zleci z wielkim oburzeniem, bo toż to przecież tylko........wiersz.
Tak.
Ale został uzyty w takim momencie i w stosunku do drugiego usera, że tylko debil się nie zorientuje w jakim celu.
Jak to z wierszami.

I dlatego w regulaminie forum jest zapis, że decyzje moderatora są SUBIEKTYWNE Wreszcie się z Tobą Ani zgadzam :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2013 14:43

anakin napisał(a):
Bocian napisał(a):
anakin napisał(a):

Tak.
Honor się ma, albo nie.

Tak.
Jak to z wierszami.

Pewnie :) Jak Pieść Mnie Wargami Dopieszczaj. Licentia poetica...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.06.2013 14:45

Bocian napisał(a):
anakin napisał(a):

No i właśnie tu tkwi sedno jak ocenić słodkie pi....... które niejednego może do szału doprowadzić a niby jest zgodne z regulaminem. Jak dam bana to wskoczy na mnie grupa uciśnionych jak nie dam to ktoś nie strzyma i napisze Pmwd i powód do bana mam :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone