Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowe forum - dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 06.06.2013 21:21

hrupek666 napisał(a):
Raul73 napisał(a):Może ku lepszemu idzie... :D

Wiesz zostało tak 090-030 ddw,a nie 360 ddw :wink:

Też mi przyszło do głowy, że to przez zbliżające się wyjazdy :mrgreen: :mrgreen:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 06.06.2013 21:31

_Ewa_ napisał(a): zacytowałam 2 pełne posty dwóch Userów, które zawierały kąśliwe uwagi

Bo zawierały :)

Ale, bądźmy sprawiedliwi - przeprosili za swoje niestosowne zachowanie, a to rzadka rzecz na forum.

Zazwyczaj kończy się, cytując klasyka:

hrupek666 napisał(a):Jak w przedszkolu "prose pani a kolega sie kopie" :!:
:D
Krzychooo
Cromaniak

Postnapisał(a) Krzychooo » 06.06.2013 21:58

Wybacz, Ani, ale nie rozumiem Twojego oburzenia tym wpisem Bluesmana (i decyzji admina):

anakin napisał(a):
bluesman napisał(a):Psychiatra jak się wypowiada na ten temat ?? :mrgreen: jak się zażywa leki nie powinno się używac alkoholu tak słyszałem :mrgreen: (...)

Wiecie w ogóle o czym dziewczyna zaczyna pisać?
Musicie srać jej w wątek od samego początku?

A w tym wątku wiedzieliście, o czym zamierza pisać autor?

slad-zycia-t40202-45.html

Czy to się różniło zasadniczo od wpisu Bluesmana?

anakin napisał(a):
Lidija Bacic Fan napisał(a):....
Co jarasz? :sm: :-D

Dziwię się, że się Wam chce tak przepychać. Pozdrawiam
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 06.06.2013 22:03

Nie łapmy się za słówka co było ,a co nie było to można przeczytać itd .

Chodzi o to , że Bluesman w wielu wątkach pomógł i jest ok userem , każdy może się potknąć o krawężnik ,ale żeby zaraz go dobić płytą chodnikową ? są od niego gorsi ,a żyją ...

"Ten się nie myli co nic nie robi ".

To prośba o ponowne rozpatrzenie przez adminów w tej kwestii .

Może jednak guzik : - pomógł / nie pomógł / zaszkodził ,byłby przydatny ?
hrupek666
Cromaniak

Postnapisał(a) hrupek666 » 06.06.2013 22:20

Miałem się w tym temacie "BANÓw" nie wypowiadać ale :?: :
bluesman to chłop z jądrami i wie o co mi chodzi. :wink:
Jeżeli się czymś dowodzi i się podejmie decyzję,to nawet jak była zła to się do tego nie przyznaje i się jej nie zmienia.:!:

I nie ma znaczenia czy ktoś jest taki siaki czy owaki ,ktoś "decydujący" podoił decyzję i tak powinno zostać w tym jak i w innym przypadku :!:

Koniec myśli.
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 06.06.2013 22:35

hrupek666 napisał(a)::
Jeżeli się czymś dowodzi i się podejmie decyzję,to nawet jak była zła to się do tego nie przyznaje i się jej nie zmienia.:!:

no tak to się zakrawa na dyktaturę , a mamy demokrację , nie ?

dzięki Rysio za przychylność ( nie doczytałem wcześniej )

gdzieś jest taki system banów ... pierwszy raz - dostaje 2 dni , następny - 5 dni kolejny zwiększa się x2 poprzedniej cyfry ... to też jest wyjście ... jakieś , na przykład Ci naprawdę bad users sami się wyeliminują .
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 06.06.2013 23:03

hrupek666 napisał(a):Miałem się w tym temacie "BANÓw" nie wypowiadać ale :?: :
bluesman to chłop z jądrami i wie o co mi chodzi. :wink:

I nie ma znaczenia czy ktoś jest taki siaki czy owaki ,ktoś "decydujący" podoił decyzję i tak powinno zostać w tym jak i w innym przypadku :!:

Koniec myśli.

Psinco prawda :mrgreen: Tak jak napisałem, też mnie czasem ponosi a tylko krowa nie zmienia zdania. Jeśli opinia innych do mnie przemawia a dodatkowo uznaję że działam pod wpływem impulsu nie do końca zbadanego mózgu to decyzję zmieniam. Bluesman jest wolny od za chwilę, tylko wbiję mu kody startowe. Mam nadzieję, że zrozumie moje działanie pod wpływem impulsu i je wybaczy a jednocześnie wyniesie odpowiednie wnioski dot. sposobu wypowiedzi.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 07.06.2013 06:31

_Ewa_ napisał(a):Ależ było jak w przedszkolu ...

Kurde, nawet się dałem wciągnąć :oops:

_Ewa_ napisał(a):I po co..? :)

No właśnie :D
W każdym razie, miło było zamienić dwa słowa, mimo, że wpadłem z innego powodu :)

Rysiek, zastanówcie się z Patrykiem nad czymś takim, jak moderatorzy działów.
Oczywiście jeżeli znajdziecie chętnych, ale mz przydałby się wam ktoś taki, kto,
poza zwykłym uczestnictwem w forum, zajmowałby się pewnym, konkretnym, działem,
dbając o metaforyczność treści, brak wulgaryzmów i wszelkich wypowiedzi o takich znamionach,
poprawnością wypowiedzi i posiadałby jakąś formę dyscyplinowania userów.
Na mniejszych forach taki model funkcjonuje tak, że działem opiekuje się nawet kilka osób,
a wy próbujecie ogarnąć tu całość, co, mz nie da się.

Nie wiem też, czy nie warto by było stworzyć czegoś w rodzaju Hall of Fame
czy tam innego Panteonu Bojowników i Męczenników forum, gdzie można by było podejrzeć kompleksowo,
kto i za co i ile razy dostał upomnienie - unikniecie tej masy pytań kiedy, dlaczego, za co
i tych wszystkich niedomówień i przepychanek z tekstami wyrwanymi z kontekstu.

Dziś to wygląda tak, że nagle ktoś ma upomnienie, ktoś inny bana, trzeba się dopytać, szukać,
nie wiadomo o co chodzi - i robi się bałagan, często przeradzający w to powyższe, o czym i Ewa i Hrupek piszą.
Nie wszyscy obserwują wszystkie wątki i nie muszą mieć rozeznania takiego jak wy.

Acha i, mz, zmieńcie punkt - Wyłącznie właściciel forum, administratorzy i moderatorzy
mają prawo decydowania o tym, czy i w jakim stopniu dana wypowiedź narusza regulamin.
Decyzje te są zawsze subiektywne, ale nie podlegają dyskusji, ani krytyce.

Dopiszcie na końcu - szeregowych userów.

Pozdrawiam Piotrek
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.06.2013 07:33

weldon napisał(a):Dziś to wygląda tak, że nagle ktoś ma upomnienie, ktoś inny bana, trzeba się dopytać, szukać,
nie wiadomo o co chodzi ...............
Nie wszyscy obserwują wszystkie wątki i nie muszą mieć rozeznania takiego jak wy.

To prawda, przeglądam niewiele wątków na tle najbardziej aktywnych userów i czasami dostaję w twarz czerwonym awatarem i chcę się dowiedzieć o co kaman. To o czym pisze Piotr ma sens, bo lubimy szybko wiedzieć, kto i za co ma "lepiej", co oczywiście wynika li tylko ze współczucia.
:mrgreen:
hrupek666
Cromaniak

Postnapisał(a) hrupek666 » 07.06.2013 08:19

auto_gt napisał(a):a mamy demokrację

No właśnie macie :!: i to widać :twisted:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 07.06.2013 09:27

Krzychooo napisał(a):Wybacz, Ani, ale nie rozumiem Twojego oburzenia tym wpisem Bluesmana (i decyzji admina):

Służe uprzejmnie wyjasnieniem Krzychoo
Moje oburzenie, czy też "oburzenie" miało na celu tylko jedno.

Otóż w wątku, który podkleiłeś, wg wszystkich "jedynie słusznych i mających rację" rozpieprzyłem tym wpisem i innymi cały wątek.Już po chwili zleciało się stado święcie oburzonych....

Tutaj obaj zacytowani zrobili dokładnie to samo.
Ale tu jest ok., bo nie zrobił tego anakin, nie?

Zamiast "sądu"( jak to było w tamtym przypadku), mamy krucjatę w obronie.

Rozumiesz co chciałem tym pokazać? :D
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 07.06.2013 11:14

hrupek666 napisał(a):Jeżeli się czymś dowodzi i się podejmie decyzję,to nawet jak była zła to się do tego nie przyznaje i się jej nie zmienia.:!:

Dlatego twoja formacja wygląda jak wygląda :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 07.06.2013 11:15

auto_gt napisał(a):
gdzieś jest taki system banów ... pierwszy raz - dostaje 2 dni , następny - 5 dni kolejny zwiększa się x2 poprzedniej cyfry ... to też jest wyjście ... jakieś , na przykład Ci naprawdę bad users sami się wyeliminują .

Moim zdanie to ma sens.
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 07.06.2013 11:30

Bocian napisał(a):
auto_gt napisał(a):

Moim zdanie to ma sens.

wiem , że nie ma skutecznego lekarstwa w 100 % , ... powinien być taki taryfikator w mandatach , byłyby skuteczniejsze dla notorycznych piratów drogowych .
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 07.06.2013 11:44

auto_gt napisał(a):wiem , że nie ma skutecznego lekarstwa w 100 % , ... powinien być taki taryfikator w mandatach , byłyby skuteczniejsze dla notorycznych piratów drogowych .

Ok. A jak Mod nie lubi usera i wali mu bany, bo tak jest w regulaminie. Po 3 takich kolejkach user będzie się bał cokolwiek napisać. Idea nie jest zła, obawiam się tylko braku obiektywizmu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone