Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ślad życia

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.02.2013 14:24

Lidija Bacic Fan napisał(a):Walpie muszę Cię rozczarować. Nie mam żadnego problemu egzystencjalnego, twórczo jestem zrealizowany, treść i formę już dawno znalazłem. Mocy i energii jeszcze starczy w walce o lepszy świat, nie tylko ludzki.

W takim razie miło mnie rozczarowałeś, bo myślałem, że problem jest tego kalibru. Jednak ta konstatacja: "twórczo jestem zrealizowany" kłóci się w mojej ocenie z tym, co napisałeś w pierwszym poście tego wątku.
Jeśli jednak wszystko to, co wymieniłeś jest Twoim udziałem, pozostaje mi życzyć Tobie, samych dobrych ludzi wokoło. :)
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 08.02.2013 16:34

walp napisał(a):
Lidija Bacic Fan napisał(a):Walpie muszę Cię rozczarować. Nie mam żadnego problemu egzystencjalnego, twórczo jestem zrealizowany, treść i formę już dawno znalazłem. Mocy i energii jeszcze starczy w walce o lepszy świat, nie tylko ludzki.

W takim razie miło mnie rozczarowałeś, bo myślałem, że problem jest tego kalibru. Jednak ta konstatacja: "twórczo jestem zrealizowany" kłóci się w mojej ocenie z tym, co napisałeś w pierwszym poście tego wątku.
Jeśli jednak wszystko to, co wymieniłeś jest Twoim udziałem, pozostaje mi życzyć Tobie, samych dobrych ludzi wokoło. :)

Ja nie spostrzegam tu żadnej sprzeczności. Życzę Tobie tego samego Walp :papa:
Parę słów do Anakina. Z tym kijem to doprawdy mistrzostwo olimpijskie kurtuazji. Zdecydowanie znajdujemy się na różnych poziomach wrażliwości.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2013 16:50

Lidjijo vel Marcinie musisz wiedzieć, że dyskutujesz z ludźmi twardo stąpającymi po ziemi i z reguły nie zajmującymi się tzw."pierdołami" czyli "coby było gdyby było", "albo co mam zrobić, żeby być sławny jak Jola Rutowicz cz Karolina z Big Brother".
Dlatego też otrzymujesz bardzo konkretne odpowiedz - ja też Ci takiej udzieliłem.
Jak chcesz zaświecić jak gwiazdka na niebie musisz zrobić coś spektakularnego - za ponad miesiąc mecz na narodowym módl się o deszcz i aby nie zamknęli dachu i wleć na murawę to Cię we wszystkich migawkach TVN24 pokaże. Będziesz sławny od Zakopanego po Gdańsk. :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.02.2013 16:52

Stawiam wniosek przesunięcia kolegi śpiewaka do sekcji gimnastycznej.
Po pierwsze. Nie będzie samotny.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.02.2013 16:54

Lidija Bacic Fan napisał(a):Ja nie spostrzegam tu żadnej sprzeczności. Życzę Tobie tego samego Walp :papa:

Dzięki, ale powiadam Ci, nieodpowiednie miejsce na tego typu dyskusję wybrałeś. :wink:
Pozdrawiam.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 08.02.2013 17:09

Bocian napisał(a):Stawiam wniosek przesunięcia kolegi śpiewaka do sekcji gimnastycznej.

Będzie w kolektywie. Po drugie. Nabierze więcej optymizmu życiowego.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.02.2013 17:18

MRK napisał(a):
Bocian napisał(a):Stawiam wniosek przesunięcia kolegi śpiewaka do sekcji gimnastycznej.

Jeszcze więcej. Jeszcze więcej bo przecież już ma.
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 08.02.2013 17:41

Toś se, fanie Lidki, nie pomyślał jaki to "życia ślad" można zostawić. 8O
Oj biedny.

A jak sobie nie pomyślał, to się przekonał. :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.02.2013 17:46

Lidija Bacic Fan napisał(a): Zdecydowanie znajdujemy się na różnych poziomach wrażliwości.

Po czym wnosisz?
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 08.02.2013 18:18

anakin napisał(a):
Josko Bulic napisał(a):Anakin jestesz terorysta daj czlowieku da maży na końcu jest demokracija i każdy może pomażić cosz fajnego.Mnie sie na pszyklad maży malutki pieczoni proszaczek(5 kg)na rożńu i do tego beczulka wynka domowego. :D

Terrorysta? 8O
Mówię chłopu jak w tym kraju być sławnym po prostu. :D
A, że mija się to z jego wyobrażeniami....sorry gregory. :?
Josko Bulic napisał(a):Mnie sie na pszyklad maży malutki pieczoni proszaczek(5 kg)na rożńu i do tego beczulka wynka domowego. :D

A jak to już będziesz miał to co?
Zostaniesz zapamiętany na zawsze?
Będą pisać pieśni o Josko ze Splitu, który miał pieczonego prosiaka i beczkę wina? :D
Sorry Josko, ale mylisz pojęcia.
Nie o to tutaj chodzi. :D
Ja nic nie mylim Anakin.Lidija maży bycz slawnim poetom.Ja zrana zamażilem za proszaczkem a teraz jusz my sie maży popijacz koktele na sloneczku i oglondacz pienkne panie tanczonce z wiankamy .Każdy luby cosz inego i każdy maży cosz inego.Dla mnie czy dla Ciebe poezija czy bycze slawnim i zapamientanim poetom jest warte szmiechu ale dla Lidije może bycz najważnisze na szwiecie.Dajte chlopakowy spokuj niech maży co chce.Może kedysz zrealizuje swoje poetske mażenia i zostane zapamientani a mi tedy bendzieme szczenszliwy bo jest Cromanijakem ktury roby furore na szwiatowoj sceni literackoj. :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 08.02.2013 18:25

Josko Bulic napisał(a):Ja nic nie mylim Anakin.Lidija maży bycz slawnim poetom.Ja zrana zamażilem za proszaczkem a teraz jusz my sie maży popijacz koktele na sloneczku i oglondacz pienkne panie tanczonce z wiankamy .Każdy luby cosz inego i każdy maży cosz inego.Dla mnie czy dla Ciebe poezija czy bycze slawnim i zapamientanim poetom jest warte szmiechu ale dla Lidije może bycz najważnisze na szwiecie.Dajte chlopakowy spokuj niech maży co chce.Może kedysz zrealizuje swoje poetske mażenia i zostane zapamientani a mi tedy bendzieme szczenszliwy bo jest Cromanijakem ktury roby furore na szwiatowoj sceni literackoj. :D

głos rozsądku 8)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 08.02.2013 18:35

Bocian napisał(a):
MRK napisał(a):

Jeszcze więcej. Jeszcze więcej bo przecież już ma.

Jeszcze więcej optymizmu życiowego. Jasne. Po trzecie, co jest też ważne - przestanie śpiewać.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.02.2013 18:57

Malarze holenderscy malowali ludzi starych i pokurczonych. Nie ukrywali brzydoty swoich modeli, ale pokazywali ich piękno, bo mieli dystans do swego tworzywa. W naszej piramidzie jesteśmy zarazem tworzywem i twórcami. Otóż gdyby ktoś był niedoskonały fizycznie nie wiedziałby gdzie kończy się i gdzie zaczyna się jego brzydota. I nie sposób żeby miał właściwy dystans do samego siebie. To jest powód, dla którego sądzę, że osobiście, nie mogę już dłużej brać udziału w tej gimnastyce. Nie umiem znaleźć dystansu.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 08.02.2013 19:19

Dlaczego?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.02.2013 19:23

A bo te cytaty z "Rejsu" takie bardziej "sophisticated" są. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone