Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ślad życia

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sharky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sharky » 13.02.2013 10:07

anakin napisał(a):
sharky napisał(a):.......

Wystarczy tylko nie łazić i nie czepiać się się innych w tzw."pobocznych wątkach". doskonale wiedząc czym się to skończy.
I to naprawdę cała filozofia.

Ale czemu jednym wolno wchodzić do tych pobocznych wątków, a innym nie?
Czemu jednych posty są dyskusją, a innych czepianiem się?
Czy dlatego, że ktoś szybciej odpowie na jakiś temat następnego wypowiadającego może uważać za czepialskiego?
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 13.02.2013 10:07

walp napisał(a):
Lidija Bacic Fan napisał(a):
zebik napisał(a):
Co Ty baba jesteś czy jak :?: bo nie jarzę niby jesteś Marcin, a piszesz pod Lidją, niby uchodzisz za chłopa, a tematy zakładasz jak swego czasu Dallas. Dzielisz się jakimiś wynurzeniami - psychologa potrzebujesz, nie radzisz sobie. Wlazłeś na forum o Chorwacji, a nie do poradnika złamanych dusz. Złap się za jaja i nie becz tylko zachowuj się jak chłop chyba, że ten nick to odzwierciedlenie osobowości w takim razie sorry nie mamy o czym gadać.

Po pierwsze nie Lidja, a Lidija. Prawie robi czasem wielką różnicę. Po drugie Lidija Bacic Fan to mój nick. Zabronione? Po trzecie rzeczywiście nie mamy o czym rozmawiać. Po czwarte najwyższy czas ten temat zamknąć i spuścić na niego zasłonę milczenia. Otworzył bowiem typowe "polskie piekiełko".

Marcinie,
chyba musisz zmienić nick, bo jak widać, nie wszyscy radzą sobie z obcymi językami
i jeśli używasz nick'a Lidija Bacic Fan, to myślą, że jesteś Lidija :)
Fan Lidiji Bacic to będzie jasne. :wink:

Mądra rada Walpie. Jednak liczę zawsze na wyrobionych (niezbyt fortunne słowo) odbiorców. Poza tym Lidija Bacic jest o wiele ważniejsza od fana. Tak więc została umieszczona na pierwszym miejscu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.02.2013 10:19

sharky napisał(a):Ale czemu jednym wolno wchodzić do tych pobocznych wątków, a innym nie?
Czy dlatego, że ktoś szybciej odpowie na jakiś temat następnego wypowiadającego może uważać za czepialskiego?

Nie takie było pytanie.
Inaczej więc....
Wchodzisz w towarzystwo w którym jesteś niemile widziana?
Nie wydaje mi się.
Masz odpowiedź dlaczego mnie nie ma chociażby w tych dwóch wątkach o których mówimy.
Nie moja bajka i nie pcham się tam gdzie mnie nie chcą, a przede wszystkim tam gdzie mnie nie chcą.
I wystarczy, że druga strona zrobi tak samo.
Wszystkie romualdy i jemu podobni z którymi nigdy mi nie będzie po drodze.
To bardzo proste.
Trzeba tylko chcieć.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 13.02.2013 10:22

W odniesieniu do niektórych osób, ładnie nazwanych ABB, (choć można jeszcze parę literek dopisać z tzw "grupy wsparcia") oraz ich oponentów dawno zostały przez Administrację tego forum zaburzone relacje kto jest atakującym a kto atakowanym, kto czepiającym się, a kto zaczepianym.

Trudno się zresztą temu dziwić, skoro w życiu realnym często można natknąć się na tego typu sprawy kiedy ofiara jakiegoś przestępstwa (gwałtu, rabunku, błędu lekarskiego) musi udowadniac swą niewinność, czy może czasem nie sprowokowała wyglądem, czy może przypadkiem pieniądze nie były za bardzo na wierzchu, czy może jednak operowana zdrowa noga nie została specjalnie lekarzowi pod nóż podstawiona.

A potem bezczelny sprawca mając poparcie szerokopojętej władzy śmieje się wszystkim w nos domagając się przeprosin za niesłuszne oskarżenie, straty moralne i najlepiej jeszcze odszkodowania.

Czego niniejszy wątek jest nie pierwszym przykładem.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.02.2013 10:31

kulka53 napisał(a):Trudno się zresztą temu dziwić, skoro w życiu realnym często można natknąć się na tego typu sprawy kiedy ofiara jakiegoś przestępstwa (gwałtu, rabunku, błędu lekarskiego) musi udowadniac swą niewinność, czy może czasem nie sprowokowała wyglądem, czy może przypadkiem pieniądze nie były za bardzo na wierzchu, czy może jednak operowana zdrowa noga nie została specjalnie lekarzowi pod nóż podstawiona.

A potem bezczelny sprawca mając poparcie szerokopojętej władzy śmieje się wszystkim w nos domagając się przeprosin za niesłuszne oskarżenie, straty moralne i najlepiej jeszcze odszkodowania.

Czego niniejszy wątek jest nie pierwszym przykładem.

Już powoli zaczynasz zjadać własny ogon.
Czego niniejsza wypowiedź jest pierwszym przykładem.
sharky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sharky » 13.02.2013 10:44

anakin napisał(a):
sharky napisał(a):Ale czemu jednym wolno wchodzić do tych pobocznych wątków, a innym nie?

Nie takie było pytanie.
Inaczej więc....
Wchodzisz w towarzystwo w którym jesteś niemile widziana?
Nie wydaje mi się.
Masz odpowiedź dlaczego mnie nie ma chociażby w tych dwóch wątkach o których mówimy.
Nie moja bajka i nie pcham się tam gdzie mnie nie chcą, a przede wszystkim tam gdzie mnie nie chcą.
I wystarczy, że druga strona zrobi tak samo.
Wszystkie romualdy i jemu podobni z którymi nigdy mi nie będzie po drodze.
To bardzo proste.
Trzeba tylko chcieć.

A kto decyduje o tym komu do jakiego tematu wolno wchodzić? Administrator?
Czemu ktoś czuje się właścicielem tematu, nawet gdy go nie założył?
W temacie "ślad życia" odezwało się 15 osób - czy wszystkie "niemile widziały" romualda22 czy tylko Rysio, bo za pierwszego posta walnął mu czerwoną kartkę.
Dopiero potem dowiedzieliśmy się, że to jakiś dawny spór z anakinem.

Czy nie jest tak, że ani Ty, ani romuald22 już tego sporu nie chcecie, tylko wasi poplecznicy was podgrzewają do "walki" i uświadamiają, że oto właśnie zostaliście przez przeciwnika obrażeni? :idea: :?:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.02.2013 10:52

Ja swoje w tym wątku napisałem i więcej nie zamierzam. Kto chciał zrozumiał, kto nie zrozumiał lub ma inne zdanie niech uwagi zachowa dla siebie.

Ani, sprawę Romualda zakończyłem więc Ty też bądź łaskaw się od Niego i "jemu podobnych" odpierdolić*(*wiem że mi nie przystoi jakby ktoś chciał temat słownictwa podłapać).

sharky napisał(a):W temacie "ślad życia" odezwało się 15 osób - czy wszystkie "niemile widziały" romualda22 czy tylko Rysio, bo za pierwszego posta walnął mu czerwoną kartkę.

Widzisz, niedbałość z jaką piszesz posty jest porażająca, bo nawet nie zadałeś sobie trudu odnaleźć wszystkich postów Romualda. Między innymi z tego względu kończę temat i proponuję nie kontynuować go w innych wątkach.
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone