Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ślad życia

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 12.02.2013 18:48

Rysio napisał(a):Dla mnie stanowi różnicę to co napisali Bocian i Anakin a to co uprawiał Romuald. Temat sam w sobie prowokował do pisania bzdur i tak się też stało. Czyż nie jest prawdą, że ślady mogą być zgoła różne? Dla jednego będzie to dobrze wychowane potomstwo, dla innego pokaźny rachunek bankowy pozostawiony w spadku, jeszcze inny będzie dumny z tego że pisano o nim w gazetach jak to ratował żaby w Rospudzie przykuty do czubka drzewa a inny stwierdzi, że jego śladem będzie wynalezienie lekarstwa na Aids przez co uratuje miliony istnień ludzkich. Będą i tacy co są dumni z największych 'cycków' na okładce Playboy'a i to będzie ich ślad życia.

Szukanie porad czy pomysłów w tej kwestii na forum może być albo traktowane w sensie zabawnym albo żenującym. Autor wątku ani jednej ani drugiej opcji nie brał pod uwagę czekając chyba na filozoficzny elaborat czy pomysł podany na tacy i obruszony propozycjami z forum niemal śmiertelnie się obraził. Na ten moment wypadł na białym rumaku Romuald zakuty w zbroi, bo zwęszył okazję kolejnego nap.....a się z wybranymi od dawna forumowiczami. W jakim celu to zrobił?

Nie pomagają słowa samych atakowanych, nie pomagają moje by się ignorować. Ja nikogo nie zmuszam do wzajemnej miłości, wystarczy że pewne osoby na tym forum będą się mijały obok siebie. Jeśli ktoś nie może tego zrozumieć musi chodzić własnymi ścieżkami.

Tworząc ten temat nie szukałem porad, ani tym bardziej pomysłów. Po prostu podzieliłem się z Wami swoimi refleksjami i przemyśleniami. Zostałem jednak przez niektórych wyśmiany i zmieszany z błotem. Na przyszłość będę dużo ostrożniejszy w zakładaniu tematów na tym forum. Tyle tytułem wyjaśnienia.
Zabiorę jeszcze głos w sprawie ekologów. Rysiu czy rzeczywiście dla Ciebie synonimem ekologa jest człowiek przykuty do czubku drzewa?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.02.2013 19:02

Miecia napisał(a):
Rysio napisał(a):Ja nikogo nie zmuszam do wzajemnej miłości, wystarczy że pewne osoby na tym forum będą się mijały obok siebie.

Myślę więc, że ta zasada powinna obowiązywać w obie strony 8)
nie mówiąc już o tym, że chyba pominąłeś to, co poniżej

kulka53 napisał(a):
woka napisał(a):jesteś nie obiektywny

Nieobiektywny to BARDZO mało powiedziane :roll:
Niektórzy (podobnie jak kiedyś A.J. , tyle że On prezentował jednak inny poziom) są tu na bardzo specjalnych prawach niestety, co potwierdziło się po raz kolejny.
Im wolno wpieprzać się w każdy temat który tylko sobie upodobają, wyszydzać, wyśmiewać, traktować innych bez szacunku, jak dno, zero, nie liczyć się z nikim i z niczym.... ogólnie rzecz biorąc dobrze się bawić.

Wpieprzanie się w temat nie jest równoznaczne z przypieprzaniem się do kogoś. Pisać nikomu nie zabraniam. Jeśli ktoś chce pisać w jakimkolwiek temacie to trudno mi tego bronić, bo od tego jest forum. Jak ktoś za kimś łazi tylko po to by dymu narobić to inna sytuacja i stanowczo mówię nie. Jeśli ktoś na forum szuka sposobu na życie, to sorry za szczerość, ale prosi się by zostać obśmianym. Forum to zabawa i oderwanie się od prozy codziennego życia realnego. Nie wszyscy to tak traktują i to mnie czasem przeraża. :?

Edit:
Marcinie, w temacie ekologów. Dla mnie 90% tych ludzi to nie ekolodzy a ekoteroryści. Zgraja nierobów szukająca miejsca i pretekstu by zrobić zadymę, często na tyle niedouczonych by nawet nie rozumieć o co w proteście chodzi. Pytam co oni dla ekologii zrobili oprócz protestów? Ze mnie dupa nie ekolog, ale tymi rencami posadziłem w życiu lekko licząc ze 150 drzew, nie licząc czynów za komuny kiedy co roku sadziliśmy las i wtedy liczba drzew szła w tysiące. Segreguję własne śmieci, trawy nie wypalam tylko koszę. Służbowo organizuję i kieruję oczyszczaniem poboczy dróg i lasów. Corocznie około 100 ton odpadów. Żab przez drogę nie przeprowadzam tylko rozjeżdżam, za co przepraszam. Masz jakiś pomysł bym mógł zaistnieć?Może zrealizuję, czy to służbowo czy prywatnie :lol:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 12.02.2013 19:12

Rysio napisał(a): Forum to zabawa i oderwanie się od prozy codziennego życia realnego.

No to odpowiem Ci tak......jeszcze do niedawna też tak uważałam :roll: niestety :?
Popatrz jaka głupia ze mnie blondynka :lol:

Rysio napisał(a):Nie wszyscy to tak traktują i to mnie czasem przeraża. :?

taaaaaa.......własnie.......nie wszyscy........
Ostatnio edytowano 12.02.2013 19:13 przez ASIULA HK, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2013 19:13

kulka53 napisał(a):........

woka napisał(a):......./quote]
bluesman napisał(a):......

Jeszcze dwóch mi tu do kompletu brakuje, ale pewnie zaraz wpadną.

Nie będę się ustosunkowywał w ogóle do tego co mówicie, bo to całkowicie bez sensu.
Chłop ma problem i tendencje do łażenia za mną czy ostatnio Bocianem w każdym niemal temacie.
Ślepy by tych aluzji nie zauważył.
Każda nasza reakcja wywołuje Was z "nory" jak ćmy do lampy.
Już kiedyś mówiłem żebyście zaczęli patrzeć na przyczyny, a nie skutki.
bluesmanowi zadałem w innym wątku proste pytanie na ten temat, jakieś 2 tygodnie temu.
Do dziś nie odpowiedział...
Nie zna odpowiedzi???
Otóż - zna, tyle, że .....
No właśnie.
Trzeba by mi przyznać rację.
A to jakieś takie...nie trendy....

gdzie-kto-i-co-to-jest-czyli-fotozagadka-t35175.html
ogolna-dyskusja-na-tematy-muzyczne-t14412.html

Pewnie macie w głębokim poważaniu, ale jakby się komuś jednak chciało niech zerknie w te dwa tematy.
Wszystkim wiadomo,kto najbardziej się tam udziela.
Widzicie mnie tam gdzieś?
Prowokuję???
Łażę za klientami???
Rzucam aluzjami o jakimś TWA na lewo i prawo???
Pytania retoryczne oczywiście.

Nie przypominam sobie, żebym od ponad roku napisał coś koło gościa pierwszy.
Jak ktoś coś takiego znajdzie- bardzo proszę to zacytować( oczywiście trzeba by było trochę czasu temu poświęcić, z efektem żadnym, więc nie sądzę żeby ktoś spróbował).
Zawsze jest to reakcja na to co już powiedziałem.
Potraficie tyle ogarnąć???

W tym wątku udzieliłem Marcinowi rady.
Niestety nie takiej jakby oczekiwał, ośmieliłem się skrytykować jego wiersze.
Walnął focha twierdząc, że jest atakowany i obrażany.
Zapytałem czym go obraziłem..
Do dziś nie wiem....
Oczywiście jak anakin coś powiedział to na bank kogoś obraził!!!
Z urzędu, nie???
Niestety nie mam wpływu na to czy ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem.
Pewności więc nie mam ,że zrozumiecie i to (przede wszystkim dlatego, że nie chcecie).

.....end offffffffffffffffff. , więc nie zmuszajcie się do odpisywania czegokolwiek.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.02.2013 19:16

Czyli włażenie w temat ewidentnie w celu jego rozpieprzenia, mimo, że jak sam piszesz,
można sobie przecież dać na wstrzymanie i tego nie robić, jest dopuszczalne, a zwrócenie uwagi,
że tak się nie robi, już nie?

Myślę, ze warto to wyraźnie powiedzieć, a może nawet w regulaminie zapisać.
Uniknęło by się nieporozumień na przyszłość.

Pozdrawiam
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2013 19:16

Lidija Bacic Fan napisał(a):Zostałem jednak przez niektórych wyśmiany i zmieszany z błotem.

Zacytuj i uzasadnij.
Konkretnie- czym Cie obraziłem czy wyśmiałem z uzasadnieniem dlaczego poczułeś się obrażony???
Słucham.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.02.2013 19:29

weldon napisał(a):Czyli włażenie w temat ewidentnie w celu jego rozpieprzenia, mimo, że jak sam piszesz,
można sobie przecież dać na wstrzymanie i tego nie robić, jest dopuszczalne, a zwrócenie uwagi,
że tak się nie robi, już nie?

Myślę, ze warto to wyraźnie powiedzieć, a może nawet w regulaminie zapisać.
Uniknęło by się nieporozumień na przyszłość.

Pozdrawiam

Piotrek, przeczytaj proszę co napisałem wcześniej. Jeśli ktoś sobie życzy wyłącznie pozytywnych wpisów w wątkach to z mojej strony proponuję założenie bloga.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2013 19:34

Miecia napisał(a):bo tutaj jest jedna racja....... :papa:

Nie sądzę żeby Pani posiadała stosowne wiadomości żeby o tym dyskutować.
To trochę bardziej skomplikowane niż wklejanie śpiących kotków, tańczących panów czy panienek.
Mało to też romantyczne.
Gdyby więc Pani była uprzejma......

:papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.02.2013 20:01

anakin napisał(a):

Nie sądzę żeby Pani posiadała stosowne wiadomości żeby o tym dyskutować.
To trochę bardziej skomplikowane niż wklejanie śpiących kotków, tańczących panów czy panienek.
Mało to też romantyczne.
Gdyby więc Pani była uprzejma......

Nie bądź bezczelny i nie obrażaj Pani...proszę!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2013 20:04

8O 8O 8O
To jakaś epidemia :!: :?:

Pani wyraziła swoje zdanie.
Miała prawo?
Miała.
Ja wyraziłem swoje, nikogo nie obrażając.
To tylko Twoja interpretacja, oczywiście jak zwykle błędna.

Ale oki.
Powiedziałem co miałem do powiedzenia i spadam.
Bo znowu ktoś poczuje się urażony.

:papa: :papa: :papa:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 12.02.2013 20:13

Rysio napisał(a):Dla mnie stanowi różnicę to co napisali Bocian i Anakin a to co uprawiał Romuald. Temat sam w sobie prowokował do pisania bzdur i tak się też stało. Czyż nie jest prawdą, że ślady mogą być zgoła różne? Dla jednego będzie to dobrze wychowane potomstwo, dla innego pokaźny rachunek bankowy pozostawiony w spadku, jeszcze inny będzie dumny z tego że pisano o nim w gazetach jak to ratował żaby w Rospudzie przykuty do czubka drzewa a inny stwierdzi, że jego śladem będzie wynalezienie lekarstwa na Aids przez co uratuje miliony istnień ludzkich. Będą i tacy co są dumni z największych 'cycków' na okładce Playboy'a i to będzie ich ślad życia.

Szukanie porad czy pomysłów w tej kwestii na forum może być albo traktowane w sensie zabawnym albo żenującym. Autor wątku ani jednej ani drugiej opcji nie brał pod uwagę czekając chyba na filozoficzny elaborat czy pomysł podany na tacy i obruszony propozycjami z forum niemal śmiertelnie się obraził. Na ten moment wypadł na białym rumaku Romuald zakuty w zbroi, bo zwęszył okazję kolejnego nap.....a się z wybranymi od dawna forumowiczami. W jakim celu to zrobił?

Nie pomagają słowa samych atakowanych, nie pomagają moje by się ignorować. Ja nikogo nie zmuszam do wzajemnej miłości, wystarczy że pewne osoby na tym forum będą się mijały obok siebie. Jeśli ktoś nie może tego zrozumieć musi chodzić własnymi ścieżkami.

Tak z czystej życzliwości zapytam. Nie pomyślałeś by sobie darować już moderowanie ?

Przecież zapewne robisz to społecznie. Jako moderator nie potrafisz oddzielić własnych sympatii i antypatii od obiektywnej oceny rzeczywistości. Jako uzasadnienie własnych błędnych decyzji przepisujesz argumentacje z postów użytkowników, które są stroną w konflikcie. Czy nie zauważyłeś jak wielu użytkowników przestało być aktywnymi w Hyde-Parku w ostatnich czasach. I to takich, którzy mieli rzeczywiście coś wartościowego do powiedzenia (choć z większością z nich się nie zgadzałem). Naprawdę myślisz, że to przez kolegę Romualda ? Czy może raczej przez fatalną moderacje tegoż Hyde-Parku.
Jak już nawet Weldon się zdenerwował to powinno to Ci dać coś do myślenia.

To mógł być świetny, choć niszowy temat. Został rozpieprzony. Kowal zawinił, cygana powiesili.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 12.02.2013 20:23

anakin napisał(a):To trochę bardziej skomplikowane niż wklejanie śpiących kotków, tańczących panów czy panienek.

Ani szkoda,ze juz spadasz.....
Mialam sie tu nie odzywac,ale ......... wyszlo inaczej.
Dla Ciebie to zacytowane zdanie nie jest obrazliwe?????
To tez tylko moja nadinterpretacja ???
Widze,ze nie tylko moja...

Coraz wiecej kwasow na cropelce :?
Szkoda...
Mozna kogos obrazac,urazac niekoniecznie go doslownie cytujac...
Mozna robic aluzje,przemawiac czyimis slowami (bez cytatow - zeby potem nie bylo...)
I po co to wszystko??
Dowalac komus na kazdym kroku - taka moda teraz ,czy co??

Nie na takiej cropelce sie logowalam w 2006 roku :?
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 12.02.2013 20:27

anakin napisał(a):
Lidija Bacic Fan napisał(a):Zostałem jednak przez niektórych wyśmiany i zmieszany z błotem.

Zacytuj i uzasadnij.
Konkretnie- czym Cie obraziłem czy wyśmiałem z uzasadnieniem dlaczego poczułeś się obrażony???
Słucham.

Myślę, że nie będę podgrzewał atmosfery :papa:
Natomiast Rysiu BTW ekologów muszę wyrazić swoje zdanie. Niestety Twój sposób patrzenia na nas jest bardzo stereotypowy. Tak jestem ekologiem od wielu lat. Nie jesteśmy zgrają nierobów. Ciężko pracujemy tak w Polsce jak i w innych państwach świata (patrz zagraniczne organizacje ekologiczne). Nasza praca to mniemam w 90 % wolontariat. Nie jesteśmy niedouczeni. Doradzają nam w trudnych przypadkach grupy ekspertów. Sami też stale się kształcimy. Nie jesteśmy ekoterrorystami. Nazwałbym nas pacyfistami. Co zrobiliśmy? Na stronach każdej z organizacji ekologicznych znajdziesz jej cele, działania, sukcesy, porażki, bolączki itd.
Jak mógłbyś zaistnieć? Pomyślę nad tym.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2013 20:35

Basiulinek napisał(a):Dla Ciebie to zacytowane zdanie nie jest obrazliwe?????

A to:

jest czy nie?
.
Basiulinek napisał(a): Mozna kogos obrazac,urazac niekoniecznie go doslownie cytujac...

Ależ jesteśmy nisamowicie zgodni..

Basiulinek napisał(a): robic aluzje,przemawiac czyimis slowami (bez cytatow - zeby potem nie bylo...)

Czy ja wiem.........

Basiulinek napisał(a):I po co to wszystko??
Dowalac komus na kazdym kroku - taka moda teraz ,czy co??

Nie mam bladego pojęcia...

Zastanawiające jest jednak to, że po ponad roku się w końcu odezwałaś..
Klątwa orebicka już puściła??
Nie wydaje mnie się...

I to już naprawdę wszystko ode mnie w tym temacie.
Mógłbym jeszcze przeprosić, że się urodziłem, ale nie mam zamiaru.

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.02.2013 20:59

Ode mnie tylko jeden post, tu gdzie jestem wifi jest tylko czasami, własnie zobaczyłem jak rozwinął sie ten temat. Mam swoje zdanie i mam prawo je na forum przedstawić, bo jest tu w w tym wątku mowa o mnie. Jakim to sposobem rozpieprzyłem ten wątek? W jakiż to cudowny sposób storpedowałem taką szczytną ideę? Dla mnie osobiście ten wątek czy raczej cel tego wątku jest oględnie mówiąc , beznadziejny. Ktoś kto zakłada temat, musi liczyc się także z tym,że wątek wywoła takie a nie inne reakcje, trudno nad czymś sie zachwycać, jeśli wątek wydaje się........ (mozna wpisac jakies pejoratywne okreslenie) Podobnie jest z twórczością autora, która dla mnie osobiście jest bardzo słaba. Nie dziwi mnie, że porady anakina nie trafiły do autora, bo osobiście dla mnie, autor jawi mi sie poprzez to co i jak pisze, jako drętwy jegomość, który nie pojmuje minimalnej nawet aluzji czy żartu (urażony ton gdy napisałem do niego "chłopie"). Takie mam o nim (z forum) zdanie. Trudno, nie zawsze jest kawior. O mnie także wiele osób ma takie a nie inne zdanie, wyrobione na podstawie forum. Fiński biegacz Wali Mjeto.
Spadam, bo aktualnie mam inne , ciekawsze rzeczy do robienia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone