Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg koło Jezior Plitwickich w drodze do D-ka

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 03.01.2012 15:25

Mam do Was pytanie. Czy po zwiedzeniu Jezior Plitwickich w drodze do południowej Dalmacji (Dubrownik) nie bedzie problemu aby znaleźć na jedną noc nocleg dla 2 osób gdzieś niedaleko Jezior?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 03.01.2012 15:27

BOLETUS napisał(a):Mam do Was pytanie. Czy po zwiedzeniu Jezior Plitwickich w drodze do południowej Dalmacji (Dubrownik) nie bedzie problemu aby znaleźć na jedną noc nocleg dla 2 osób gdzieś niedaleko Jezior?

Żadnego problemu.
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 03.01.2012 15:29

Dzięki.
A jakiś sprawdzony namiar?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 03.01.2012 15:39

BOLETUS napisał(a):Dzięki.

No , niestety nie. Szkoda, że nie wziąłem namiaru bo kwatera była super.
Ale uwierz, w czwartym sprawdzonym miejscu będą dla ciebie mieli miejsce.
A to że na jedną noc... 90 % tak ma.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.01.2012 15:55

Torac napisał(a):
BOLETUS napisał(a):Dzięki.

No , niestety nie. Szkoda, że nie wziąłem namiaru bo kwatera była super.
Ale uwierz, w czwartym sprawdzonym miejscu będą dla ciebie mieli miejsce.
A to że na jedną noc... 90 % tak ma.

Tak, tak. Do jezior nikt nie przyjezdza na 2-tygodniowy urlop. Zdecydowana wiekszosc na 1-2 noclegi

My tam na jakims fajnym campie bylismy
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 03.01.2012 16:04

spokojnie znajdziesz ,przejezdzajac przez wioski stoja naganiacze ,mnie gonili samochodem o godz 22 w deszczu az sie przestraszylem ze to jakas gangsterka :D
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 03.01.2012 16:06

osobiście, nie zawracałbym sobie gitary wcześniejszą rezerwacją bo i tak co 5 dom ma stronę internetową , w przeciwieństwie do domów a wybrzeżu.
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 04.01.2012 09:39

Dziękuję Wszystkim za te uwagi.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 04.01.2012 10:13

Podzielam opinię przedmówców.
Nocleg znaleziony w miejscowości Jezerce (3 - 4 km przed Plitvicami jadąc w kier. Karlovaca) dla 3 rodzin, łącznie 13 osób, cena 120 euro, II połowa lipca 2009.
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 04.01.2012 11:54

BELETUS
RAKOVICA-kwater bez liku.
Jadąc z Karlovaca do Plitvic masz masę kwater po 15-20E za dobę. Do jezior jest około 5km. Możesz śmialo w ciemno. Do tego są smaczne i tanie konoby.
PZDR.
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 04.01.2012 12:14

Dzięki.
A mam do Was jeszcze pytanie: Czytałem, że przed wejściami do Parku Narodowego "Jeziora Plitwickie" są zorganizowane parkingi dla samochodów. Czy to są bezpieczne parkingi? Zawsze zabieramy tyle klamotów, że część rzeczy leży w aucie na tylnym siedzeniu. Czy radzicie najpierw w godzinach rannych znaleźć kwaterę, rozpakować się (chociaż to, co będzie na tylnym siedzeniu) i jechać zwiedzać jeziora? Czy zostawić zamochód ze wszystkim na parkingu i iść zwiedzać a kwaterę szukać po południu, po zakonczeniu zwiedzania? Ja bym sie chyba skłaniał do pierwszej wersji.
A Wy co o tym myślicie?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.01.2012 12:24

Spokojnie... My w 2008 roku bez problemu znaleźliśmy kwaterę na wyjeździe z Karlovaca, a potem pojechaliśmy do Plitvic i tam zostawiliśmy samochody na praktycznie pół dnia zwiedziliśmy Veliki Slap i pojechaliśmy dalej ;) w 2006 roku byliśmy na drugim parkingu również samochodem zapakowanym po dach i też się nic nie stało.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.01.2012 12:30

W zależności od tego, jak bardzo chcesz eksploatować jeziora, na spacer tam możesz przeznaczyć 4 do 8 godzin, a więc nie musisz się za bardzo śpieszyć z dotarciem na parking.

Parkingi są płatne, natomiast położone, po prostu, na leśnych duktach, a więc całkowicie poza jakąś kontrolą.

Jest kilka miejsc bliżej wejścia, ale nie wydaje mi się, żeby były jakoś szczególnie strzeżone.

Mimo, że nie spotkałem się jeszcze z jakąś kradzieżą w Cro, to i tak, jak mi się wydaje, rozsądniejszym będzie opróżnić samochód chociaż z tego co na oczach będzie leżało.

No i weź jeszcze jeden aspekt - mając kwaterę przestajecie się śpieszyć ze zwiedzaniem,
a tak, to nerwy zaczynają brać górę i psuć całą zabawę :D

Mz - znajdź kwaterę, zwiedź jeziora, jak starczy czasu podjedź jeszcze do Slunj, a może nawet, na przykład następnego dnia rano, zajrzyj do jaskini.

Ewentualnie popas w Slunj zróbcie po drodze nad jeziora, przed znalezieniem kwatery.

Pozdrawiam
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 04.01.2012 12:35

Parkingi są wielkie, ale są to, w większości, alejki w lesie.
Zatem monitoringu tam nie ma.
Ale............
Większość samochodów jest tranzytem, większość z górą tobołów.
Więc prawdopodobieństwo złej przygody minimalne (prawie żadne).
Mi by było szkoda czasu na jakieś przepakowywania.
A w promieniu 30 km od Plitwic co drugi dom to kwatera.
pzdr :wink:

No to Ci z Weldonem namieszaliśmy. :wink:

Jedno jest pewne do Sluja-Rastoke trzeba wybrać sie koniecznie. :!:
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 04.01.2012 13:10

Leszkowi, weldonowi i longtomowi dziękuję za uwagi. Czy mi namieszliście w głowie? Chyba nie. Brałem te rozwiązania pod uwagę. Dzięki waszym wypowiedziom podjęcie decyzji będzie prostrze, łatwiejsze. Jeszcze konsultacja z koleżanką małżonką i pewnie znajdziemy trafne dla nas rozwiązanie.
Ale jeszcze raz Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję. Zawsze można liczyć na rodzinę Cromaniaków. :-)

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone